Koj од ден во ден ја ослабнува Македонската преговарачка позиција?!

• Креатор на темата Креатор на темата saso82
  • Време на започнување Време на започнување
Многу време се двоумев која би била подобра за химна...

Народе Македонски или Земјо Македонска :)

а околу темава... сосема се согласувам со Мисирков, само мислам дека куршум штета да се троши :)

Стварно не ми е јасно,како може на некои луѓе да им биде сеедно.:(
И деновиве не ми се ни влага во подфорумот политика,затоа што сум премногу разочарана,нејќам да се дотолчувам.:(

ne pagjaj mor so duh, zs ke te bolit gzot :p

НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ

Народе Македонски,
со какви идеи си ти
доста беше разбуди се,
свести се не спиј ти

Не знаеш кој си што си
другите не знаат
срам голем е за тебе
сам да се незнаеш

Исклаја жени деца
во село Загоричани,
абер (од) аскерот турски
фрлајте оружјето

Опинци долги носат,
пискули големи,
фустаниии раскапани
ем празни патрони

Каде е Караиванов
и дружината му
Мелас Каравангелис
ги полнат затворјето

еве ви го текстот :)

Не паѓам, се уште сум истата и сакам да верувам во државава.
Предавнициве си се тие, не се менуваат, само ме разочарува народот кој не се замара. Да ги прашаш дали би го дале западниот дел, за да можат да идат на шопинг у Солун, веруј без размислување би се согласиле.:(
Тоа ме боли. Несплотеноста и рамнодушноста на народот.

ne pagjaj mor so duh, zs ke te bolit gzot :p

НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ

Народе Македонски,
............................
Мелас Каравангелис
ги полнат затворјето

еве ви го текстот :)

ima li nekade integralen tekst ili samo vaka razni varijanti????? kako komu se snilo ???
...ovde duri imate i edna mnooogu doterana za evropski usi :

CD0DB0968037154F8BBBE41D10247F81.jpg
Koj e problemot vo drzavava, koe mnozinstvo gi zabole kako ke se vika drzavata i se neprijateli na makedonija, ali ako prodolzete da mu se lizite i odime vo njato i so kosova..

ima li nekade integralen tekst ili samo vaka razni varijanti????? kako komu se snilo ???
...ovde duri imate i edna mnooogu doterana za evropski usi :
Абе Конкрит таман се израдував дека ја има цела негде :) оваа ја имам веќе 2 и кусур недели во потпис.

nekoj negde spomna deka narodov ni e ovca.....kamo sreka da bese barem kako ovie govedca ...:)... :
upatstvo za Makedonci: vnimatelno gledaj do kraj...... :)

Ова конкрете шо бараше...

Serdarot напиша:
текстот шо го постирав е колку шо знам оригиналниот и традиционалниот текст, каков шо сум го слушал и пеел одсекогаш.
многу е различен од „побугарчената“ верзија, типично за букарите, да не слушнат наша песна , а да не ја бугаризират.
а таа скратена верзија на Гугуловски од јутјуб незнам зошто е скратена, имам слушано или од него или од Бадев со комплетниот текст кој го постирав.
Мелас и Каравангелис се андартските „команданти“ кои колеле жени и деца низ Егејска, тоа го знам со сигурност.
Масакрот во Загоричане е исто непобитен, односно е историски факт.
„Проблемот“ е во недоволното информации за Караиванов :)
Дали бил од „побугарените“, односно оние кои поради надлежноста на Бугарската Црква врз „славофоното“ население во Егејска и национално се декларирале „като Блгари“, или од оние Македонци кои имале јасна визија за Независна Македонија.
Иако најголем процент од современиците на тие тешки настани, или оние кои имале информации од прва рака, не се повеќе меѓу живите, мислам дека сеуште може да се добијат веродостојни информации околу случките кои се опеани во оваа или други слични песни.

Gruevski da drzhi linija i da ne se vadi na potatareniot Antonio Miloshev.

Ako gluperdata Miloshev doprinesol da se "razbie betonot" pri nashata pozicija, vednash treba da se menuva.

A za posranite Tito Petkovski, Branko Crvenkovski shto da se kazhe?!

Interesno kje bide da se oglasi kopukot Kiro Gligorov za izmetot vo koi shto ne vturna zaedno so Branko i kompanija?!

23326353.jpg

Ova kursumov pazi da ne go dobie u celo nekoj drug xexe ili da ne padne avionot so bokserot negde (magla na pistata ) :pos2: :pos2:

Ova kursumov pazi da ne go dobie u celo nekoj drug xexe ili da ne padne avionot so bokserot negde (magla na pistata ) :pos2: :pos2:

Како чесно значи знаеш да си го одработиш и оправдаш банот.

Се шегува ли нормален човек со вакви работи бе дебилу еден недоносен.

so ova se pokazuva (ne)lojalnosta kon drzavata na edna od etnickite grupi ili barem na eden del od nea.
imeto ne smee da smeni zatoa sto toa bilo iljadnici godini nanazad i ke bide zasekogas, mu se svigalo nekogo toa ili ne. sega, koga se odlucuva idninata na makedonija gi pokazaa svoite vistinski lica lugeto koi 20 god ne vodat. na predvremenite izbori barem ke imame jasna slika koj e za makedonija a koj ne.

Е кога брзате вака со заклучоци... Овој процентов на албанци кои сметаат дека не треба да се смени името... знаеш колку се тие лојални .... Тие се на мислење дека името Македонија не треба да се промени, освен тоа Македонија да се обедини (егејска,вардарска,пиринска)... Со тоа ќе се создаде некаква албанско-влашка држава... на словените според меѓунардоното право ќе им се даде статус на емигрант па и државјанство (и 5 мин вести во 7 часот)... ама сето ова тешко , до некаде безмислено но не и невозможно.

Можи не ја ослабнува во моментов, но човек што е заслужен за безизлезнава позиција што ја имаме сега во моментов...Гледајте, како не продадоа..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom