Кој маж/жена е забранет/а?

~ Некој што е во врска
~ Роднина
~ Бивш на некоја другарка (без разлика дали го сакала или не)

Jas ne ti zboruvam za seksualen nagon, ti zboruvam za ljubov. Pak ke recam ne veruvam deka na se mozes da odolees.

Кажи ми на што, на пример, не можеш да одолееш?

Љубовта се сведува на секс порано или подоцна, освен онаа детска љубов, каде што врвот на врската е кога ќе те фати за гз.
Зрела врска нема здраво да функционира без секс, така што желбата да бидеш со некој, е желба да имаш секс со таа особа.

Кажи ми на што, на пример, не можеш да одолееш?

Љубовта се сведува на секс порано или подоцна, освен онаа детска љубов, каде што врвот на врската е кога ќе те фати за гз.
Зрела врска нема здраво да функционира без секс, така што желбата да бидеш со некој, е желба да имаш секс со таа особа.
Ne se razbirame definitivno. Eve vaka, ne znaes deka tipot e ozenet i se zaljubuvas epten mnogu. E odposle i da razberes deka e ozenet koga veke go sakas mnogu so bi mozela da napravis? Sega znam ke reces ke stavam kraj vednas, ama jas pak ke ti recam ne e ednostavno, bar ne koga se raboti za ljubov

Ne se razbirame definitivno. Eve vaka, ne znaes deka tipot e ozenet i se zaljubuvas epten mnogu. E odposle i da razberes deka e ozenet koga veke go sakas mnogu so bi mozela da napravis? Sega znam ke reces ke stavam kraj vednas, ama jas pak ke ti recam ne e ednostavno, bar ne koga se raboti za ljubov

Прво, за да се заљубиш во некој треба да си со таа личност.
Љубов значи да го прифатиш со сите маани и доблести.
Ако се заљубиш во некој со кој не си, тоа би била некоја идеализирана љубов. Нереална.
Ако не ти кажал дека е женет-тоа е врска заснована на лаги.

Мене ми е јасно дека не е лесно да се откажеш од некој што го сакаш, но ако цената на тоа е да уништиш брак-тогаш треба да размислиш малце што правиш.
Пред се, ако таква личност е со тебе и не му е гајле за жената, јасно е ако еден ден му станеш жена ќе постои голема можност тоа да ти го направи и тебе.
А второ, замисли ти да си мажена, и некоја да се заљуби во твојот маж, ете не знаела дека е женет, и да го заведе, да ти го одземе и сл.
Лошо е, во секој случај, ама мора да се има некоја забрана, некоја линија што едноставно не треба да се помине по никоја цена, за да не наштетиш некому.
Не е убаво да си среќен по цена на туѓа несреќа.

Ако се заљубиш во некој со кој не си, тоа би била некоја идеализирана љубов. Нереална.

Мене ми е јасно дека не е лесно да се откажеш од некој што го сакаш, но ако цената на тоа е да уништиш брак-тогаш треба да размислиш малце што правиш.
Пред се, ако таква личност е со тебе и не му е гајле за жената, јасно е ако еден ден му станеш жена ќе постои голема можност тоа да ти го направи и тебе.
А второ, замисли ти да си мажена, и некоја да се заљуби во твојот маж, ете не знаела дека е женет, и да го заведе, да ти го одземе и сл.
Лошо е, во секој случај, ама мора да се има некоја забрана, некоја линија што едноставно не треба да се помине по никоја цена, за да не наштетиш некому.
vo nikoj slucaj ne velam da gradis srejka na tuga nesrejka daleku od toa. Drug mi e muabetot. Jas samo ti velam deka nikogas ne znaes sto ti nosi zivotot, se sto si kazala moze da se pogazi. I mazena sum, a koga nekoja bi mi go odzela mazot togas mozebi i jas ke si sum kriva. Vo brak da se osmelis da izneveruvas treba nesto navistina da ne e vo red so vasiot odnos, toa ke znaci deka baras nesto so tvojot partner ne ti go pruza, bez razlika so ke e toa

*Некој што е зафатен(во врска/брак)
*Роднини
*Бивши на мојот другар
*Наркоманки

vo nikoj slucaj ne velam da gradis srejka na tuga nesrejka daleku od toa. Drug mi e muabetot. Jas samo ti velam deka nikogas ne znaes sto ti nosi zivotot, se sto si kazala moze da se pogazi. I mazena sum, a koga nekoja bi mi go odzela mazot togas mozebi i jas ke si sum kriva.

Не го разбирам болдираното... Како ти крива?

Vo brak da se osmelis da izneveruvas treba nesto navistina da ne e vo red so vasiot odnos, toa ke znaci deka baras nesto so tvojot partner ne ti go pruza, bez razlika so ke e toa

Ова ми е еден од најбљак изговорите за варање. Ако партнерот нешто не ти пружа и ти си незадоволна не се легнува со друг за да се надополни непруженото, туку му се кажува на човекот, се разговара, па имаш обиди да ја надминеш заеднички ситуацијата која не одговара... ако ти е стало до бракот нормално.

Шо ако ми се присакува да ширам и делам нежности со оние кои се исто така расположени за примање и давање нежности??

Не го разбирам болдираното... Како ти крива?

Ова ми е еден од најбљак изговорите за варање. Ако партнерот нешто не ти пружа и ти си незадоволна не се легнува со друг за да се надополни непруженото, туку му се кажува на човекот, се разговара, па имаш обиди да ја надминеш заеднички ситуацијата која не одговара... ако ти е стало до бракот нормално.
Se soglasuvam potpolno. Jas samo sakav da kazam deka ne znaes sto ke ti se sluci utre za da komentiras deka nikogas ne bi bila so nekoj ozenet. Kazav veke deka moze da ne znaes deka e ozenet, moze da se zaljubis, sto togas?

Ако сум во вреска-секој е забранет.
Пре да раскинам, ако веќе толку го посакувам овој другиов, отколку да го праам будала.

Кога не сум, сум си забранила на било кој начин да си ијаm работа со некој бивш/сегашен на другарка.
Ако некоја другарка ми кажала дека некој и се свиѓа-исто така не дирам таму.
И секој шо е зафатен.

wtf?!
Нишо на светов не моеш да предвидиш.
Збриме за контрола на сексуален нагон, кој патем е еден.
Животните коа ќе намирисаат женка спремна за парење, не може да го контролираат.
Ние можеме.
Затоа, ако некој е забранет по некој стандард-ќе си ги исконтролираш нагоните.

Обично девојки кои протежираат вакви и слични ставови каде преовладуваат бројни правила на однесување во љубовта, бетонски принципи и контрола врз нагонот и емоциите, најчесто се и најголеми поборници на "вистинската" љубов, која е платонска, вечна, искрена, чиста.... каде разумот губи, емоциите владеат, срцето води... каде се е дозволено доколку е во име на љубовта. Сето тоа доаѓа во пакет со Шехерезад, Касандра итн каде човековите драми во име на љубовта земаат вселенски пропорции и каде истите принципи и правила се кршат за повисока цел - повторно љубовта.
Малку е иронично нели?:wink:

П.С. Maggie ништо лично само ти ги искористив ставовите за да извлечам поента.

Обично девојки кои протежираат вакви и слични ставови каде преовладуваат бројни правила на однесување во љубовта, бетонски принципи и контрола врз нагонот и емоциите, најчесто се и најголеми поборници на "вистинската" љубов, која е платонска, вечна, искрена, чиста.... каде разумот губи, емоциите владеат, срцето води...

Јас сум апсолутен поборник на вистинската љубов.
Сметам дека срцето и емоциите треба да те водат во сите ситуации.
Секогаш ги слушам емоциите.
Ама никогаш по цена на туѓа несреќа.
Не би можела да изградам свој свет со некоја личност, ако темелите се базирани за нечии солзи и слично.
А и сметам дека така не е правилно.
Патем, немам бетонски принципи и контрола, како што кажав, дозволувам да ме понесат емоциите.
Ама не би можела по цена на моите емоции некој да биде повреден.

Pocekaj, mlada si, ke uspees i vo toa!

И ќе повредуваш поради твоите емоции и ќе погазуваш втемелени принципи итн.

Освен ако не прифатиш дека се она што го мислиш и чувствуваш е илузија, а дека вистината се крие во деловите меѓу светлините и сенките на љубењето.

Шо ако ми се присакува да ширам и делам нежности со оние кои се исто така расположени за примање и давање нежности??

Ќе вклучиш скајп,мсн,фејсбук,јаху месинџер,ајсикју или било кој рандом совфтер за влез во виртуелниот свет и - свршена (хехех свршена) работа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom