Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку станови купуваш?
Верувам го читавте интервјуто на премиерот во форум каде се изјасни по повод џамијата. Засега шансите да се гради се мали.
Така се викало на молитва пред 1600 години, така се вика денес, така и ќе се вика. Начинот е таман цивилизиран, дојдете на молитва. Повик.
Камбаните биеле сигурно исто од тогаш.
Можеме да си искажеме наши мислења и ставови, ама немој да се трудиш да смениш начин како некој си ја почитува и имплементира својата религија. Тоа е веќе нонсенс, а нонсенсот и во Библијата е забранет.
По таа цена, сФе.
(Весна) Бејби, во секуларна држава, градиш црква на плоштад, а забрануваш џамија... Знаеш што тоа значи нели?
Ако веќе се иде со инает, нека не биде чудно после што сите албанци ќе тераат инает исто.
Не знам дали е вистина овде ама прочитав појачала ова она. Ако е така тогаш сигурно пред 1600 години не било. Е сега почитувам јас традиција да се качи оџа горе на минаре и да ги повикува своите верници, а воопшто не е за почит дигитална технологија појачала ова она :smir:.
More so inat i samo so inat, do kraj, krnicki i toa, kecerski.... so seljaci i kelesi drugaci ne mozes da se razberes...Инаку се согласувам дека плоштадчето е мало и за тоа може да се дискутира но без претења за инаети и слични работи.
брат..тоа не се гради..тое постоел...плоштадот се вградил таму...стварно е глупост да се гради верски објект на плоштад
без разлика каков е
брат многу работи постоеле некогаш таму ако се изградатсите знаеш ли на што ќе ни личат градовите?брат..тоа не се гради..тое постоел...плоштадот се вградил таму...
на еден град со многу културни објекти...интересен за посетување:helou:брат многу работи постоеле некогаш таму ако се изградатсите знаеш ли на што ќе ни личат градовите?
P.s Tocno e nikoj ne ima pravi problem ,no Burmali djamijata e izgrdena vrz temeli na crkva, a i krajniot zbor za da se gradi ili ne go ima opstinata![]()
Она што е актуелно е фактот дека Владата на Р. Македонија ќе и додели на ИВЗ плац на плоштадот Македонија токму кај темелите на урнатата џамија за нејзина реизградба.
Со неа, на плоштадот ќе му се врати стариот ориентален историски изглед, со објект стар половина милениум. Како таков објект, тој ќе биде културно, верско и историско наследство, но и посетувана туристичка атракција.
Колку ќе биде посетувана скопската убавица Бурмали џамија од страна на жителите на земјава, муслимани и немуслимани?
Кој од вас ќе ја посети Бурмали џамија?
Ебати джавата ако дозволи такво нешто во центар на Скопје.Кој ке го слуша оној кога ке се дере.Ако се изгради џамијата тоа значи дека следно нешто е поделба на Македонија.
Таа може да биде само копија, реплика на оригиналот...и тоа кинеска копија....кич и ништо друго....најмалку историски реликт...
..да постоеше нешто од неа , па ајде да се реконструира, обнови, конзервира а вака од нула...ќе го нема ..она нештото....
Како што ни Ѓурѓовден не е дел од твојата вера, па да се гордееш со него, така не е дел и од неговата, за да можеш да му замеруваш. Ѓурѓовден е само еден од паганските празници кои се празнува под благослов на неспосбните свештеници за искоренување на паганштините од својата вера. Затоа постои правилото, ако не кожеш против него, придружи му се. Но, да не навлегуваме кон тоа, тоа е друга тема.
Ох леле потурчен ке ме учел мене за Ѓурѓовден:jaj:
More so inat i samo so inat, do kraj, krnicki i toa, kecerski.... so seljaci i kelesi drugaci ne mozes da se razberes...![]()
Убаво си се опиша:salut: