Кој јазик сакате да го зборувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan-B
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 мај 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Јас сакам да зборувам Романски. Дали некој знае каде се продава речник по Романски јазик во Македонија?

Јас елфски, исто и јас барам речник македонско-елфски:(

Полски :rolleyes:
Руски
Британско - англиски

Јазикот на глувонемите, може и Јапонски.

Јас сакам да зборувам Романски. Дали некој знае каде се продава речник по Романски јазик во Македонија?

Провери во Македонска книга дали сеуште го имаат Македонско-романски и Романско-македонски речник од Миле Томиќ. Што се однесува до јазиците Еврејски, Руски, Португалски и Холандски јазик.

Набрзо ќе почнам со Руски, онлајн курсеви само. Во иднина ако ми дозволи времето ќе учам и Француски и Полски :)

Италијански- Ги разбирам отприлика што зборуваат ама не знам да им вратам. Интересен јазик.
Германски- Ептен сум на почетокот моментално ама сакам да навлезам подлабоко пошто на почетокот е многу тешко.
Шпански- Имам учено малку, но тоа беше ептен на супер почетнички нивоа и беше одамна. Многу ми е интересен за зборење иако ненормално се лигават коа зборуваат :D

Нели Романскиов е многу сличен ако не и ист со Влашкиов јазик... Прашај некој Влаф можда може да те учи.

Нели Романскиов е многу сличен ако не и ист со Влашкиов јазик... Прашај некој Влаф можда може да те учи.
Не е !! 20-30% мах[DOUBLEPOST=1432914061][/DOUBLEPOST]
Побарај во СК кај оние кои продаваат книги втора рака, на улица, не во библиотеки. Јас речниците така ги купив. 1200 денари беа двата.[DOUBLEPOST=1432914122][/DOUBLEPOST]Италијански, француски (иако го имам учено околу 9 години)

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Немачки за работа и руски да ги пцујам слепциве на дота 2 :gjavol:

Во прва прилика би почнал да го изучувам Италијанскиот. Ми се допаѓа јазикот, а и би живеел во Италија :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom