Кој ја донесе Македонија на просјачки стап?

Ova pak so manipulacijata na narodot e izmisleno pak od toa kupot od "vistinskite" intelektualci,profesionalci,luge vredni,cesni i rabotlivi koi voopsto ne se vkluceni vo politickite vodi, si ja gledaat svojata rabota i manipulacijata so narodot ne im e opsesija......vsusnost k... gi boli ...verojatno ziveat vo epruveta..... i hobi im e da gledaat kako narodot go MANIPULIRAAT ONIE POLITICARI STO IZMISLUVAAT GLUPOSTI ZA NARODOT POLESNO DA GI PRIFATI.....jebi ga.....toa ti e toa....:):)!!!
Ej?

Eпа кој кого манипулира сеа?

Извини ама имам роднини кои се занимаваат со земјоделие и добиа ветените субвенции а за БДП никогаш небило поголемо од 4,2 ми се чине- ова е изјава на висок функционер на СДСМ заборавив во кое интервју беше дадена ама 4.2 НОМИНАЛНА значи не реална сега реалната според ММФ и светска банка е околу 4-5 сепак уште не е завршена годината. Не изигравам никаков латас само реалните цифри ги кажувам...тие кои се обоени во БЕЛО (неутрални) како и јас можат да го разберат ова а едните и другите секогаш ќе спорат.

И Твоите роднини сигурно се блиску до власта, а ако не се сеќаваш за за БДП отвори некои стари колумни на НИкола Поповски или некои други бивши министри ке видиш, за рејтинг ќе кажат и дека имат 16%. ама што фајде народ има од фалбите на Владата.
Дај ми некој пример.

Не имаат членска на либералната што е во опозиција заборајв како се вика ... движењето на бдп е показател на индустрискиот раст на една држава и е прифатен од цел свет па сега тука јас и ти ќе го омаловажуваме? не бе друже фактите ти ги кажувам а владата нека се фали ич не ми е гајле мене. ова го потврди ММФ

Обаче моралаот уанзад е трипати враќан кај народот, па пак народт е гол и бос
уште една лева бесмислица.........дали знаеш дека македонија е под бугарофилска команда за тоа е гол и бос народот а војна се добива само со мотивиран воин

Дечки, да не се расправаме Фрог е понуда на космофон, а инаку тоа што ДПМНЕ лапна неколку милјончина од српски тајкуни кои се блиски до матичната компанија на ВИП за да конструираат тендер спрема нивните потреби ќе го разгледаме по доаѓањето на СДСМ на власт. ЗНачи за многу кратко време, но предолго за Македонија.

ВМРО не направи никакви промени во земјоделството, напротив ситуацијата се влоши, не добиваат тутунарите стимулација, земјоделските агрокултури се во ценовен раст, кој предизвикува шок за македонската економија, ниските даноци само ја слабеат економијата, а ја јакнат силата на моќниците, нема борба против корупцијата се води на т.н. борба за уништување на се што е против оваа власт, се нарушува пресумпцијата на невиност, се прават луѓе виновни без никакви докази и се донесуваат на јавен линч. Мене многу ме потсетува на владеење на ДИКТАТОР со диктаторски цели, како што дојдоа на власт и влегоа во Процес веројатно утре ќе направат нешто полошо, како што денес Тачи успеа со оружје да влезе во собранието и да направи пепел, да ја повреди Теута Арифи, мада не ми е гајле пошто сами си се убиваат, но хаосот што се направи денес е ДОКАЗ за НЕСПОСОБНОСТ!

секој може да се прави малоумен иако не е, и со сите сили да го брани оној кој е на власт, но верувај џабе е.

А до некои од партиските пулени на ГРУЕВСКИ кои обично не знаат да прават нормален разговор и се што знаат е пцуење, навредување, омаловажување, тие не се не само за овде туку за никаде. Од такви клошари и пропалици страда Македонија денеска! Срамота е тоа што такви луѓе се членови. Јас не познавам никој од СДСМ кој би употребил погрден збор - нормално бидејќи во СДСМ луѓето се образовани и интелтуално силни за разлика од некои пропалици од оваа власт (со мали исклучоци)
добро вмровската власт досега имала 5 години време да владееа сдсм 12 години каде беа тие интелектуалци во тие 12 години или сега се испилија од јајцата.како што вели дејвид коперфилд...работите што ги правам вашиот мозок неможе да ги разбере и свати како реалност.
така и вие со вашиот мозок не сте спремни да ги сватите промените што ги прави владата на груевски.сигурен сум дека ке еволуирате во некое поинтелигентно суштество сдсм е во камено време нека преминат кон друг стадиум на еволуција.нисто лично само реалност.

добро вмровската власт досега имала 5 години време да владееа сдсм 12 години каде беа тие интелектуалци во тие 12 години или сега се испилија од јајцата.како што вели дејвид коперфилд...работите што ги правам вашиот мозок неможе да ги разбере и свати како реалност.
така и вие со вашиот мозок не сте спремни да ги сватите промените што ги прави владата на груевски.сигурен сум дека ке еволуирате во некое поинтелигентно суштество сдсм е во камено време нека преминат кон друг стадиум на еволуција.нисто лично само реалност.

ТУКА ГРЕШИШ ДРУГАРЧЕ,
Нашиот мозок, како и на голем дел од македонската јавност е нормален и стабилен, за разлика за ВЕЌЕ ДОКАЖАНИОТ мозок на ДПМНЕовците од нивниот претходен лидер Љубчо, на кој претходно му се лижеше грујо, за после тоа тој да дојде на неговата функција и да го замени во неговото остварување на целта ПРИСОЕДИНУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА КОН БУГАРИЈА. Тука болеста лежи кај манијаците, кодошите, предавниците, веќе знаеме од кај потекнуваат, па зошто да не веруваме дека и голем процент од нивните следбеници (читај слеповљубени во ГРУЈО и ДПМНЕ) на овие наши големи херои се испревртени, испрани, ИСЕЦКАНИ во мозокот, а можеби останале и без мозок.

Без мозок е оној кој слепо верува во едно, гледа дека тоа не е така, а тој пак верува и во себе си вели така е така е така е.... сам себе се лаже до максимум - се дур не пукне.

Сватете бре другари дека НЕМА резултати во ниедно поле, тоа што намалиле даноци не значи дека направиле нешто, гледајте какви се извештаите на меѓународните организации, гледајте какви се коментарите, гледајте кој инвестирал досега...

некој ќе рече Џонсон Контролс, Лук оил, - па тоа се уште од време на СДСМ

Кажете барем еден инвеститор ( ни џонсон мети не одлучи да инвестира во Македонија).

Единствено што донесоа нов оператор и со него управуваат луѓе блиски до оваа власт, а тука може да се спомне и хотелот кој ќе го гради Орце Камчев Орка ХЛ МК хх ма дајте тоа и мало дете може да го сфати дека е превара освен ако не сака самиот да се лаже и пак да верува..

Сума сумарум, ситуацијата на безбедноста е влошена, немаме ефикасност против криминалот, се линчуваат личности пред да се утврди дека се виновни (иако не се) се апсат пред камери, снимките се пуштаат како реклами на тв, се трошат и перат невидени пари на маркетинг кампањите на владата, си мислат дека се Кока КОла и дека само така можат да им го перат мозокот на народот кој во поголем број им верува. Имаме инфлација повисока, зголемување на некои каматни стапки на кредитите, зголемување на цените, платите се зголемуваат за само 10%, за разлика од производите потребни за еден обичен живот кои скокнаа за над 40%. Повторно јас ќе речам неспособна власт составена од малоумни суштества кои треба да одат у градинка, да се дообразуваат.

уште една лева бесмислица.........дали знаеш дека македонија е под бугарофилска команда за тоа е гол и бос народот а војна се добива само со мотивиран воин

Тоа да не ти е некоја инсајдерска информација?

Една година е малку за да има вистински резултати.Има време да покажат што знаат и умеат.Ако не покажат ништо,нема да бидат на власт.Simple as.

И не скокај дека сум ВМРОвка бидејќи ова го кажувам од неутрална страна и ги гледам реално работите.

:nenene:,а бе кај ова комуњариве нема неутрални ако не си со нив од ВМРО си. Кутрите тие

Па добро бе нели темава беше кој ја донесе Македонија на тоа стапот?!!
Незнам кој спомна за приватизациите.Па многу јасно,Словенците се напред само заради тоа.Чист пример за тоа е приватизацијата и на хрватскиот телеком.На сите граѓани им е дадена можност да откупат акции од телекомот по цена од околу 300 ден.и самата држава гарантира дека откако тие акции ќе излезат на берза вредноста ќе им се зголеми за минимум 3 пати.Ај нека ми каже мене некој од кај му право на било кој политичар да продава фабрики и складиштта создадени од граѓаните.Кај нас политичариве ЈАВНИТЕ и ОПШТЕСВЕНИ претпријатија,ги направија ДРЖАВНИ загубари и ги шитнаа за беспари.Па кој му даде на Папава 18 годни да биде на врвот на сите можни позиции во државава.Па зарем има некој кој е доволно потпросечен и неможе да свати дека сите тие приватизации му за Бранче претставуваат постојан грб на финансиски (и следствено на тоа ) и на секој план во секој сегмент од Македонската поблиска историја.
А за тоа дека ДПМНЕ си пумпа рејтинг,си пумпа,ама и СДСМ е еден расипан заб шо ја засмрдува цела Македонија.
И исто некој спомна дека Тачи влегол со гарда у парламент.Па ваљда не сум глуп што ја разбрав дека сите уапсени,сите коли со оружје у нив се у сопственост на бодигардите на ДУИ.
Сума сумарум,ако ние сме тие што им ја дадовме власта на сите ови (што чисто сумљам) тогаш за нас е стапот.
Нели влеговме у парламент една вечер,и шо,немаше кој да застане таму у да каже доста.
Балонот ке пукне,ама да не се удавиме у водата.

Не имаат членска на либералната што е во опозиција заборајв како се вика ... движењето на бдп е показател на индустрискиот раст на една држава и е прифатен од цел свет па сега тука јас и ти ќе го омаловажуваме? не бе друже фактите ти ги кажувам а владата нека се фали ич не ми е гајле мене. ова го потврди ММФ

Зеле пари, а немале штети од невремето
Деведесет и пет семејства од Кривогаштани зеле по 14.300 денари помош од државата иако не пријавиле дека претрпеле штети од августовското невреме. Снежана Јованоска, директор на прилепскиот Центар за социјални работи, ќе ја информира локалната самоуправа во Кривогаштани за овие злоупотреби и ако до 15 овој месец лицата доброволно не ги вратат парите, ќе бидат тужени, јави МИА.

Злоупотреби се откриени во шест села во општината. Еднократната помош се делеше според списоците што ги направија претседателите на месните заедници. Поради августовското невреме државата на вкупно 1.046 семејства им даде еднократна помош од околу 15 милиони денари.

- Уште 188 семејства имаат право на парична помош и затоа доставивме барање до Министерството за труд да издвои уште 2,5 милиона денари - изјави Јованоска.

Во меѓувреме, владина комисија предводена од директорот на Државниот земјоделски инспекторат, Ванчо Димитров, го разгледува извештајот за штетите.

- Комисијата излезе на самото место да ги провери наводите во извештајот, а потоа ќе кажеме дали неправилности имало или немало - рече Димитров.

Општинската комисија на Кривогаштани процени дека штетите од невремето биле 3,2 милиони евра, но претседателот Гоце Јовески не го потпиша извештајот бидејќи сметаше дека бројката нереално е зголемена за 500.000 евра.

Е ПЕРЕ ПЕРЕ,

Е ПЕРЕ ПЕРЕ,

Ау, па вие ли најдовте ад казувате кој ја донел Макеонија н апросјачки стап.
Па и врапчињата го знаат тоа, поцни од корото Глигоров па заврши со гаргамелот Буч, а БЦ е без конкуренција нели го викат ПАПА

Ау, па вие ли најдовте ад казувате кој ја донел Макеонија н апросјачки стап.
Па и врапчињата го знаат тоа, поцни од корото Глигоров па заврши со гаргамелот Буч, а БЦ е без конкуренција нели го викат ПАПА

И ЉуБчо едно време го викаа "богоројца" .:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom