Ретко готвам, ама ме бидува искрено, се знае дека најдобрите готвачи на светот се мажи, ни јас не сум исклучок :wink: а обожавам да правам благо бидејќи тоа и највеќе сакам да јадам :helou:
Знам виршли да варам, тост да праам и понекогаш кога имам слободно време на претек почнувам да се занесувам дека сум некој готвач и обично или праам беља некоја и не искача нишо од мојот деликатес или тажно гледам како мајка ми го истура во шоља:baeh:.
ретко готвам затоа што ме мрзи да готвам а и има кој да ми готве а знам скоро се да припремам повеке сакам солени работи да готвам него благи единствено што незнам да правам е зелник
Супа, виршли, јајца(во секоја форма), пржење лепчиња, сладолед, пудинг. п.с на овогодишниот одмор во Сончев брег, оставивме немиени 7 чинии и тенџере од росвајт со полу изедени виршли и јајца и 2 чинии фатија мувла, и сите заедно ги фрливме у ѓубре.А апартманот КОРНЕШЕ на свежо есхумиран леш.
Знам да правам неколку соса за шпагети, сите до еден непостоечки по куварите и мои пронајдоци, така да немаат имиња.
Знам и едно благо да правам, колач со вишни, ама мајка ми ми диктира, се рачуна?
Пици, тостови, јајца, помфрит, такви прости работи секако дека знам, да не спомнувам воопшто.
Некогаш знам да импровизирам и да испаднат некои чудни јадења, као кајгана со оригано, сусам и павлака и такви некои, ама ретко готвам, така да не ни имам кога да научам повеќе јадења.
Ако е оној кога само тестото се меша со миксер и после тоа единствено што се прави пред печењето е пуштање на вишните одозгора и јас знам да го правам.
Помфрит, шпагети, палачинки, некои обични сосови и такви поедноставни јадења, знам некако да ги изведам, а за останатото не би ризикувала.
Mусака.
Мусака со црни Патлиџани.
Печам секакво месо без проблем.
Ориз со пилешко.Хммм...каква супа со многу моркови правам само...
Гравче-тавче.
Јајца на око,кајгани,хемендекси,јајце со ајварче,урда-јајца и пиперки (мора да се црвени,хехехе) не бројам у комбинација.
Како и шпагети и макарони.
Е сега...кога сме кај макароните правам едни специфични Болоњезе....
и кој пробал барал пак.
Тајната (разликата од `конвенционалните`е)... во две лажици...
Ама многу битни.
Што сакам најмногу?
Месо кога печам со многу компири.
(под фолија у тавче).
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.