Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено...СЕ. Затоа што израснав со мајка ми во кујната, а и повеќето време бев сам дома од детствотот, полека , полека со експериментирање дојдов до тоа што сум денес. САМОСТОЕН ГОТВАЧ! И наша кујна, и странска, и паста и маста..све! Башка имам преку 100 тина мои лични рецепти.

јајца на око, тост, некад и шпагети/макарони (недоварени или преварени).

Скоро се што е типично за овие простори. Фрик сум по добро приготвени јадења и голем ќеф ми е да готвам во слободно време, поготово за мојата девојка или некоји пријатели. Дојранска риба печена со лук и оцет, последното зготвено јадење овој викенд, прсти да излижеш. :)

Па многу работи...Пржење компири, јајца, месо... Скараџија сум хехе, Пици прам... супи... итн :)

сакам готвење... освен пица и пржени патати знам да сварам супа, фасуљ (грав), пастрмајлија.... но има мн работи со сакам да ги научам ама не сум надарен

Јајца на око, кајгана знам, ама често ми останува пола на тавата. Знам и палачинки да си спремам.

Јајца на 1001 начин.

Знам да правам повеќе видови пица, да сварам или спржам јајца, да правам шпагети и макарони, неколку видови супа и правам одлично тавче гравче! :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom