TargeT
Сериозен СУМ
Абе све е пропаганда, ве лажат 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
TargeT напиша:Не бе добро ти тргна, ај продужи
Офчар напиша:Чек, прочитај, па после. Не е виц, фокусирај се. Малце поише концентрација бара.
Баш не сум сигурен дали нешо слично беше и 5 Елемент со Брус Вилис на почетокот од филнот коа почнуваEko1 напиша:Јас пак ке спомнам..... ако некој не го гледал филмов.... нека го гледа.
Stargate (1994) so Kurt Russell i James Spader
http://www.imdb.com/title/tt0111282/
Ете уште една гледна точка околу тоа кој, како и зошто ги изградил пирамидите.
3DS напиша:Moja greska, zaboraviv da kazam prestanuva da se vrti "ZA EDEN MOMENT" i potoa pak se vrti(Do ova doaga poradi gravitacijata na taa kometa koja e pojaka).Otprilika toa ti e kako koga edna casa so voda ja dvizis brzo i naglo zastanis i pak dvizis.Zamislija inercijata,zgradi objekti se leta nanapred.Se krevaat branovi visoki i do 30 km. No ova e teorija koja ja imam procitano i ima mnogu logika.Napisana e od naucnici koi se zanimavaat so apokalipsata.Sea ne mozam ime ama utre da
Тоа дека е катаната алхемија, тешко малку затоа што и ден денес во Јапонија постојат мајстори кои произведуваат катани со ист квалитет како и нивните прадедовци, а познато е дека квалитетот на повеќеслојното сечиво на катаната се добива со комбинација на ладно и жешко ковање при обработката на острицата.-Колку повеќе слоеви има, толку е сечивото поцврсто, поостро и по трајно.Финалнаото уцврстување на железото му го дава начинот на калење кој од еден до друг мајстор се разликува и заправо тоа е тајната на семејните традиции за производство на катана мечовите. И најпосле, најбитно за да биде еден катана меч таков како што најчесто се зборува дека е, во многу зависи и од умешноста за користење на оној кој го поседува затоа што ракувањето со овој вид меч захтева исклучително голема техника, знаеење и концентрација за да од него биде изваден максимумот перформанси.3DS напиша:...Za alhemijata dava primer so japonskiot mec Katana.Tolku jak i cvrst mec ne moze da se proizvede so denesnava tehnologija(ne znam ali mislam deka sece kamen).Ritualot za katana go znaat samo nekoi japonski majstori a se sostoel od kovanje na celikot i peenje na nekolku japonski curi dodeka kove t.e. ostatoci od alhemijata.
Mislam ako stvarno e ova so katanava teorijava mu drzi voda
Mandrak напиша:Тоа дека е катаната алхемија, тешко малку затоа што и ден денес во Јапонија постојат мајстори кои произведуваат катани со ист квалитет како и нивните прадедовци.
Ova pradedovci e dosta interesno)
Ok ne vikam deka e tocna negovava teorija ali ima logika.Kazuva za ritualot na pravenje na katanata deka e alhemija odnosno poprosto veli deka zvucite i pesnite od horot na devojki koi ucestvuvaat vo ritualot za pravenje mec kako da se topi zaedno so vzesteniot celik.
Tipot ustvari misli deka i den denes nekoi lujge koristat alhemija
Toa go povrzuva so sekojdnevnoto zgolemuvanje na zlatoto po glava na zitel
Isto i ja naveduva Francija kako zemja so ne mnogu golem broj na rudnici za zlato a kako zemja so najgolem rast i procent na zlato po covek.Aludira deka nekoj proizveduva zlato bas so alhemija.
Za drugi raboti ne se sekavam a imase uste mnogu napisano.
Za katanava i ne znam mnogu(ne znam dali navistina ucestvuva hor od devojki,ne znam dali ne moze da se proizvede so denesnava tehnologija)ali teorijata za piramidite mu e mnogu dobra i realna i relativno lesen nacin za izgradba
hah se iznasmeaf za ova ej ne mi se veruva c c c :star:606 напиша:МАКЕДОНСКИ АЛБАНЕЦ СО ДОБРА НАМЕРА САКАЛ ДА ЈА УРНЕ КЕОПСОВАТА ПИРАМИДА
Го прочитавте веќе ова?
Повеќе:
http://www.sekojden.com.mk/ShowNews.asp?ID_News=7450