Кој ги изградил пирамидите и зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
@парва @датум не знам дали вие човекот како битие и како суштество го перцепирате дека е истиот пред потопот и после потопот ?
На страна ако ги тргнеме глупостине на Дарвин, сигурно знаете дека у сите свети книги пишува дека порано постоеле повеќе типови на луѓе.
Па и сега во денешно време никој не може да ме убдеи дека белци, жути и чамуги се една иста врста на луѓе и дека само минимални разлики не делат.
Ви цитирав погоре од сумерите, анунаките што имаат само изјавено дека на некој мајмун му правеле гнеетски инженеринг се додека не создадат вид на хуманоиди што ќе им биде корисен за работа и лесен за контрола.
Нели и неколку други неуспешни видеови на човеколики суштества ги еутанизирале.

@парва @датум не знам дали вие човекот како битие и како суштество го перцепирате дека е истиот пред потопот и после потопот ?
На страна ако ги тргнеме глупостине на Дарвин, сигурно знаете дека у сите свети книги пишува дека порано постоеле повеќе типови на луѓе.
Па и сега во денешно време никој не може да ме убдеи дека белци, жути и чамуги се една иста врста на луѓе и дека само минимални разлики не делат.
Ви цитирав погоре од сумерите, анунаките што имаат само изјавено дека на некој мајмун му правеле гнеетски инженеринг се додека не создадат вид на хуманоиди што ќе им биде корисен за работа и лесен за контрола.
Заради овакфи постови си ми меѓу фејврит на форум, а не на лепе очи.
Зшто увек ги перцепираш сфи могуќи варијанте и не праиш закључак на некакфи си књиге. И имаш резерву соннеж како мене и не удараш сс "факти" у ѕд.
Тој се тражи за отфорену дискусију.

И еве ја ке прифату сфакакфи варијанте на изградбу, на људу пред и после потоп, едноставно на сфе, само да не ми цитираф догме или слично, нека се земе у предвид сфе нормално могуќе и нека се раззмисли сс сфоју главу, како тебе, Датум, и мене.
Искрено.

Заради овакфи постови си ми меѓу фејврит на форум, а не на лепе очи.
Зшто увек ги перцепираш сфи могуќи варијанте и не праиш закључак на некакфи си књиге. И имаш резерву соннеж како мене и не удараш сс "факти" у ѕд.
Тој се тражи за отфорену дискусију.

И еве ја ке прифату сфакакфи варијанте на изградбу, на људу пред и после потоп, едноставно на сфе, само да не ми цитираф догме или слично, нека се земе у предвид сфе нормално могуќе и нека се раззмисли сс сфоју главу, како тебе, Датум, и мене.
Искрено.
Види јас викам дека можно е луѓе т.е. човечка врста да ги изградиле пирамидите, ни сигурен сум дека не биле хомосапиенси како нас туку нешто понапредни од нас.
Ја знаеш теоријата дека ние (нашево човештво) сме шеста врста на луѓе. Атлантида и Лемурија биле петата врста.
После нас најверојатно ќе има уште една и после тоа доаѓа Нибуру назад да види неуспешниов експеримент до каде е стигнат.

Види јас викам дека можно е луѓе т.е. човечка врста да ги изградиле пирамидите, ни сигурен сум дека не биле хомосапиенси како нас туку нешто понапредни од нас.
Ја знаеш теоријата дека ние (нашево човештво) сме шеста врста на луѓе. Атлантида и Лемурија биле петата врста.
После нас најверојатно ќе има уште една и после тоа доаѓа Нибуру назад да види неуспешниов експеримент до каде е стигнат.
На рубу знанонсти.

У Гизу, Сфинга гу чува Кепсову.
Куде мене дома буда :cool:

IMG_20251009_104345.jpg

Пиес.
Пирамидче ми е поклонче,купено тачно пред Кеопсову ороџинале.

„Глупостине на Дарвин“ ... :cautious: ?

Што врста на луѓе се жутите и црнците во однос на белите?
Автоматски споено мислење:

Ја се извињаам на компарацију ама посилно од мене е.
:icon_mrgr:

Епа и ја викам дека е од људи, ама ти викаш дека е од некои софистицирани људи или људи сс напредну технологију.

Еве и да су напраени много поодамна од људи, ипак е од људи, нели?
А што е разлика измеѓу људи пред и после потоп?
Осфен некоја ванземаљдка интервенција или људи сс напредну изгубену технологију.
Или па сасфим нешто трето што појма неамо ни ми ни тија што викате дека га лажираф сфе овој.
@парва

1.Дали луѓе со познавање на геометрија може да се развијат во напредна цивилизација?

2.Нема разлика, истите луѓе сме

3.Има големи празнини и недоволно докази, тоа што денес се истражува покажува дека они имале знаење на физика и математика.

Само камен е останато, да претпоставиме дека цивилизацијата е уништена од природата, што друго би останало(освен камен) во тој случај?

Како ние би знаеле колку биле они развиени во однос на хемија, на пример?
Автоматски споено мислење:

Aswan-NubianMuseum-Egg-2018-05-06-540w_edit_90722843915321.jpg

Старо 7000 години

Последно уредено:
Искрено ако тој десно личи на Стар Египет заедно сс Нил, ондак тој десно може да изглеа некоја си Дахабија сс три едра.
Или па планине Атлас, у пошироку слику на северну Африку.

Или па еве три пирамиде.
Изградени од људи преодамна и ск нова мејнстрим наука и археологија ке л'же дека е у склоп на регулар стар Египет, сс списак и пропорцие и сфе што како.
Зшто би л'жале?
Зшто?

Искрено ако тој десно личи на Стар Египет заедно сс Нил, ондак тој десно може да изглеа некоја си Дахабија сс три едра.
Или па планине Атлас, у пошироку слику на северну Африку.

Или па еве три пирамиде.
Изградени од људи преодамна и ск нова мејнстрим наука и археологија ке л'же дека е у склоп на регулар стар Египет, сс списак и пропорцие и сфе што како.
Зшто би л'жале?
Зшто?
Ок, се соглссувам дека може да е се од тоа што наброја..

Кога се работи за „Зошто“
Затоа што имаат многу пропусти кога се работи за толкување на Историја, да почнеме со нашиот етникум е доволно за да се каже дека прават многу грешки, сега дали е тоа намерно или нанамерно е тема за дискусија.
Искрено, не ме интересира мотивот, тоа што ме интересира е кон што посочуваат заклучоците и доказите.

За сега можеме да бидеме сигурни за ерозија од вода на сфинксот, тоа се геолошки наоди со цврсти докази и нњма бегање од тоа.. Или?

Што правиме со бројот на камења кои се потребни за три такви пирамиди да бидат изградени?
Една таква има околу 2.3 милиони?
Колку сите три заедно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom