Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99
Па ти праша за барем една, не се вади сеа :icon_lol:
Не прашав барем една, но не успеав да го доловам тоа што сакав :) Сепак го победил иако е само една :smir:
Моја грешка, секако за мене подобар е Меси :helou:

--- надополнето ---

Прашањево ти вришти...од возбуда де :vozbud:
Ај ти кажи ми, кога играле Роналдо и Меси фудбал/кошарка/ватерполо/одбојка на плажа па за да видиме кој е подобар ?
^кажав моја грешка

Роналдо. Убијте ме сега.

За мене најкомплетен играч на денешницава. Исто и Меси е чудотворец, ама меѓу нив двајца би го одбирал Роналдо пак и пак и пак.

само навивачите на Манчестер и Реал велат дека Роналдо е подобар ... и чат пат некој на Спортинг xD
мене сеа да ми постават анкета : Кака или Меси ,ќе викам кака е болји мада знам дека е Меси :) и така до незнам кога...нема крај ова :)

Не знам што се фаќате кој за кого навивал и што кажал, ако има аргументи пробајте да го побиете со ваши, не со тоа за кого навивал. :)

Меси би го одбрал у секое време. Типот игра атомски фудбал. Не викам дека Роналдо не го бива, али Меси бе брате, Меси .. Со Марадона го споредуваат, а башка има 23 години. Ако продолжи вака уште неколку сезони, ќе биде најдобриот во историјата, несомнено. Роналдо? И овој е топ фудбалер, али не е на нивото на Меси. Роналдо повеќе иде на индивудиална игра, да се промовира сам себе, а Меси е многу повеќе тимски играч. Башка типот го нема ни во скандали со девојки, ни се лигави на терен, ни е ''пливач'' ко Роналдо. А да не заборавиме и дека имал тешко детство, типот бил 30 сантима понизок од своите врсници, а 10 години подоцна 2 златни топки по ред. Мислам дај ..

Дефинитивно бр.1 играч на денешницава Лионел Меси.Зошто???...Затоа.

Тука некаде се и двајцата, ептен тешко да се одбере некој..

Меси е ѕвер со секоја смисла на зборот, но и Роналдо е ѕвер исто така.. И двајцата се инзвонредно брзи, Меси е подобар во тоа нижењето на 5 играчи и можеби има попрецизен удар, ама Роналдо е поарен со глава, има посилен шут (значи може ќе шутре 1000 пати ама ќе даде 3 гола од +20 метра) и исто така ми се допаѓа кога си игра мајтап со противниците... :):) Тоа Меси не сум го видел да го прави.. :):)

Сепак си гласав за Роналдо.. Да беа некои други ќе се мислев малце повеќе, ама сепак 42та гола на Роналдо во 2008 никогаш нема да му ги заборавам.. :):)

Какви коментари хахаха Роналдо бил бољи пошо шутирал од далеку и играл со глава подобро.
Како очекувате од Меси да игра со глава? треба да има одраз метро ипол?
А за шутирањето не разбирам што има толку добро кај Роналдо? неговото е пукни ја најсилно што можеш па ако влезе влезе...
Меси не шутира со сила Меси пласира и тоа е убавината во фудбалот, кога можеш да ја пласираш во аголот а не да ја пукнеш со сета сила па не е битно кај ќе влезе...

И некој спомнал Меси незнаел да дрибла? Добро бе друже ако незнае како ги поминува сите во шеснаестерец? Како им ја крие топката?

техника > сила
Затоа за мене најдобар изведувач на слободни бил и секогаш ќе остане Жунињо а некои дури го направија и Роналдо бест фреекик шутер евер

@Топче-мојот пост беше многу убав и јасен,кажа се што има да се каже во оваа дискусија од 11 страни во 5-6 реченици.И еве после толку време пак тој што е за Роналдо си го брано него овие другиов.А за тоа колку натпревари одлучил Роналдо јас и сите мадридисти можам да ти кажам во Реал а за во Манчестер прашај ги неговите фанови.И навивачите кои сеуште пеат песни за него.:)

Да бе, Роналдо ги пукал само така :D Да беше така едноставно со пукањето сите ќе фрлаа проектили без везе :D

Да бе, Роналдо ги пукал само така :D Да беше така едноставно со пукањето сите ќе фрлаа проектили без везе :D

Немаат сите така силни шутеви за да пукаат безвезе... Ако Роналдо гаѓа кај шутира нема да има толку топки пратено во публика...

Златко ајде кажи и ти и било кој манчестеровец или мадридиста кој ГОЛЕМ натпревар го решил Роналдо? (Ти рече голем натпревар дека решил)

Тука некаде се и двајцата, ептен тешко да се одбере некој..

Меси е ѕвер со секоја смисла на зборот, но и Роналдо е ѕвер исто така.. И двајцата се инзвонредно брзи, Меси е подобар во тоа нижењето на 5 играчи и можеби има попрецизен удар, ама Роналдо е поарен со глава, има посилен шут (значи може ќе шутре 1000 пати ама ќе даде 3 гола од +20 метра) и исто така ми се допаѓа кога си игра мајтап со противниците... :):) Тоа Меси не сум го видел да го прави.. :):)

Сепак си гласав за Роналдо.. Да беа некои други ќе се мислев малце повеќе, ама сепак 42та гола на Роналдо во 2008 никогаш нема да му ги заборавам.. :):)

Епа тоа и го зборам. Билдање на егото.

Многу битен натпревар во финалето против Челзи,истата сезона кога беше шампион 1/4 финале мислам реванш со Порто од 40 м бомба.На овие се сеќавам во ЛШ во дресот на Манчестер.За во Премиер неможам сега да барам.А во дресот на Реал не ти пишам попто ми е понижење да дискутирам со тебе,кога 2 натпревара од Реал не си изгледал,или пак се правиш наудрен и излага мојот збор дека секој си го брани неговиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom