Кој е одговорен за неуспехот на СДС(бЈРм) ???

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Си размислував, па сакам да го видам и вашето мислење.

Во што лежи неуспехот на СДС?
21jou9f.jpg

Дали е во:

а) Самата Партија и нејзините функционери пратеници, или
б) Гласачкото тело

Дали во СДС
- пратениците се водат според волјата на нивните гласачи, или пак
- гласачите ги прифаќаат ставовите на пратениците од СДС.

Што мислите, дали Зоран Заев кога ја даде изјавата со "свитканата кичма", тоа беше став на неговите поддржувачи, а тој само ја пренесе,
Или пак беше
став на неговата партија, а гласачкото тело извика:

Така ееееееееееее!!!!
Да ја свиткаме кичматааааааааааа!!!

Има една изјава што никогаш нема да ја заборавам...

Б.Ц. напиша:
Вистинското лидерство значи да се води, а не да се следи...
да се креира, а не да се повладува на јавното расположение.
http://www.kanal77.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=5905
Ете го магичниот одговор.

Стварно гласачкото тело на СДС се тие што без никакво размислување ги прифаќаат ставовите на "елитата" од Партијата, што е навистина шокантно, но не и неразбирливо.
Зошто?
Затоа што истото тоа гласачко тело има просечна старост од 65 години, ако не и повеќе,
а сите знаеме во каков режим живееле со години и години, режим од кои се изродија гремлини како Б.Ц , Фрчко и компанија Колумнист ДООЕЛ итн.

Толку од Џон Лок, толку од демократијата, остана само социјалата од типот : Наведната глава сабја не ја сече,
покриен гз к.р не го буши,
не е важно да се победи, важно е да се учествува,
компромис,
нема излез,
ЕУ,НАТО Југославија, но никогаш Македонија
нема алтернатива и сл. лигави изјави.

Епа извинете, ама јас не се пронаоѓам тука.
Не сум ниту лигле, ниту пензионер, ниту импотентен безкичмен лингур, ниту пак јога мастер.

Не ми е таков карактерот, ниту пак така сум воспитуван, да потклекнувам пред моите непријатели.

Лекцијата на животот ја научив уште кога бев средно.
Ако попушташ, ке ти се качат на глава - просто и едноставно.

Замислете Тито (омилен лик на СДС) да им речеше на партизаните:

Еј, дечки...ништо...
Дај да си ја свиткаме кичмата, овие Германциве многу се јаки, ке не растурат.

Или Гоце Делчев:
Јас го разбирам светот како поле за културно виткање кичми меѓу народите

Ретардирани се сите до еден без исклучок.

ќе се фокусирам на сликите, не на текстот.
за последните парламентарни избори одговорна е дамата.
за претстоечките локални и претседателски рано е да посочувам одговорност.
гледам во вториот ред, една личност си ја ставил 2 пати, втората и четвртата фотографија, втората е оригиналот, четвртата е клонот, веројатно создаден со генетички инженеринг на (електро)инженерот бранко.

дамата се повлече, за евентуалниот неуспех во иднина ќе бидат одговорни видовите произведени со (генетски) манипулации. Единствено мутант може да ги спаси, а такви засега не гледам.

Значи им останува оригиналот, ако тој ги спаси во ред. Сепак и покрај тоа што не им предвидувам скорешна блескава иднина, не им предвидувам ниту исчезнување од сцената, иако сега се колабирани. Времето многу нешта менува, и може да ги оправи дури без нивно активно учество.

ај напрај го и НИкола Груевски, не мора значи да му праеш некакви ефекти он и ионака си е мајмун, туку друго ми беше зборот, направи тема една за неусхпехот на владата на Груевски...

како успеаа за толку кратко време да упропастат се што беше добро, како успеаа за толку кратко време да не донесат на ова дереџе...

како успеаа за толку кратко време да упропастат се што беше добро

Кое добро бе дете, кое добро :tapp:...
Јас не се сеќавам на таква работа, можеби можеш да ни ја освежиш на сите меморијата.

Jas mislev deka ednopartiskiot sistem odamna zavrsil ama izgleda kaj nas seuste funkcionira,eeeejj kaj jas ziveam,seuste imalo ovde car koj sam donesuva odluki,bravo za BC&CO.Sto se odnesuva do Zaev toj e samo namesten od BC za da ne moze da dojde na tronot,so abolicijata i izjavata za imeto toj se prosti od kralskata kruna...:kesa:

sto znaete vie koj e brane nas.....eve komsijava moj ce vi kaze.....a ne e loso i da se potseti me:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom