Кој е најпродаван македонски бренд?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Веб-сајт
www.kajgana.com
Кој е најпродаван македонски бренд? И кој е најпродаван македонски бренд во странство? Има некој инфо?

Vo Svedska edino cisto makedonsko sto ima i sto se prodava vo svedskite firmi se nekolku vina od FONKO .

Претпоставувам дека е некој кондиторски производ на Европа или евентуално на Агроплод или Витаминка.
Или се локумите на Европа или се стоби флипсот.
Претпоставката мие дека се најдпродавани поради пазарот во Косово на кој Македонина уствари и најмногу извезува и продава, не за друго нешто. А некој друг финален просизвод незнам ни дали можеме да извеземе некаде освен глупоста ама таа не ни е брендирана.

Za vo stranstvo ne sum mnogu informiran,ama mislam deka Skopsko e dosta prodavan brend vo Mk,i vo sosednite zemji

mRnO напиша:
Za vo stranstvo ne sum mnogu informiran,ama mislam deka Skopsko e dosta prodavan brend vo Mk,i vo sosednite zemji

Vikas za stranstvo ne znaes, ama za sosednite zemji mislis deka e skopsko? :pos:

VMRO напиша:
Vikas za stranstvo ne znaes, ama za sosednite zemji mislis deka e skopsko? :pos:

Da ne pocnam malce ostro,ama mislev na Stranstvo podaleku os Srbija,Bugarija itn.Bidejki da plasiras proizvod vo pobliskite drzavi ne e i nekoj uspeh

Marlboro напиша:

Za zal Slovenija go plasira kako ajvar.
Nie ne znam dali voopsto go nosime nadvor, ama znam deka po prodavnicite se prodava kako ajver.

Па мислам дека производите од Витаминка...Иако овде (во Белгија) ништо македонско не може да се најде.

Во Австралија пивото Златен Даб е многу продавано и прочуено , се носи во големи бродови и е многу поубаво од нивните пива, според роднини од Мелбурн.

СтрумичанецО напиша:
Во Австралија пивото Златен Даб е многу продавано и прочуено , се носи во големи бродови и е многу поубаво од нивните пива, според роднини од Мелбурн.
Австралија има англиски пива, така да не верувам дека Даб може да се мери со нив во квалитет. Веројатно заради носталгијата нашите иселеници многу повеќе го преферираат.
-Вината на Тиквеш, Повардарие, Фонко и Бовин дефинитивно се извозен продукт бр. 1 на Македонија. Веднаш после нив доаѓаат прехрамбените производи на „Македонија“ од Неготино, како и Витаминка од Прилеп и соковите на „ЦД“ од Царев Двор-Преспа.
Тешко е да се каже точно кој бренд извезува најмногу, можеме само да нагаѓаме без официјални податоци. Дали постојат такви податоци во заводот за статистика, незнам, не верувам.

Ne veruvam deka statistika ima takvo nesto...navistina bi bilo interesni da se doznae koj MK brend, ako ima takov.... e njizvezuvan...
Inaku za patentiranjeto na AJVAR.....kolku znam ne e mozno da se patentira opsto koristeno, genericno ime, no nesto kako Makedonski Ajvar moze i treba nekoj toa da go napravi , ( za preodniov period FYROM Ajvar bi imal pomalku problemi so homologacii), a ona so Slovencite mislam deka poveke e prikazna...ili zaintresiranite firmi vo Makedonija imaat epten losi advokati...

ja znam deka vo srbija e mnogu poznato skopsko duri i vo srpskiot mcdonalds nema drugo pivo osven skopsko, a vo bosna se prodava makedonski ajvEr...

Единствен македонски производ во странство (зборувам за западна и централна Европа, не за поранешни Ју републики) е виното. Вранец, колку што знам. Купувано е и барано бидејќи е ефтино, а питко и квалитетно.

princess напиша:
ja znam deka vo srbija e mnogu poznato skopsko duri i vo srpskiot mcdonalds nema drugo pivo osven skopsko, a vo bosna se prodava makedonski ajvEr...
Да, затоа што и српските и македонските Mc Donalds се во сопственост на иста фирма :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom