Кој е Исус Христос?

• Креатор на темата Креатор на темата otkrovenie
  • Време на започнување Време на започнување
Svetoto trojstvo otecot sinot i svetiot duh(kaj pravoslavieto)
e sega isus ima bogocovecka priroda (znaci posrednik pomegju boga i lugjeto) od tuka e negovata tezina kako poblizok do lugjeto !!!
ti vikas deka Isus a.s. e edinstveniot vistinski bog znaci tuka ne pagjaat otecot i svetiot duh.
spored tebe tie sto se?

ti vikas deka Isus a.s. e edinstveniot vistinski bog znaci tuka ne pagjaat otecot i svetiot duh.
spored tebe tie sto se?

претпоставувам дека си муслиман
вака да ти поедноставам кај на с христијаните има свето тројство отец син и свет дух
во тоа ние веруваме.
а зошто баш тежината на исус преходно ти објаснав.

претпоставувам дека си муслиман
вака да ти поедноставам кај на с христијаните има свето тројство отец син и свет дух
во тоа ние веруваме.
а зошто баш тежината на исус преходно ти објаснав.
pa dobro de otecot go sozdal sinot, toj otecot neli e pojak od sinot poso on go sozdade?
neli on ima pogolema privilegija da bide Gospod?
--- надополнето: 10 јули 2012 во 21:49 ---
2. “Ги познавам луѓето; и ви велам дека Исус не е обичен човек.” - Наполеон Бонапарта​

vtorata pricina od tie 101 pricini neli nema vrska so gospod nikakva.​
poso ovoj vika "ne e obicen covek" ako ne e obicen covek togas toj moze da se narekuva "nadrauvan covek" ili "super covek"​
spiderman superman batman. znaci sepak covek ostanuva.​
objasni mi ja pricinata.​
sepak ovoj Bonaparte rekol deka "ne veruva vo verata na Isus" ​
“I read the Bible; Moses was an able man, the Jews are villains, cowardly and cruel. Is there anything more horrible than the story of Lot and his daughters ?”​
“The science which proves to us that the earth is not the centre of the celestial movements has struck a great blow at religion. Joshua stops the sun ! One shall see the stars falling into the sea… I say that of all the suns and planets,…”​
Then Napoleon Bonaparte also said:​
“Religions are always based on miracles, on such things than nobody listens to like Trinity. Yesus called himself the son of God and he was a descendant of David. I prefer the religion of Muhammad. It has less ridiculous things than ours; the turks also call us idolaters.”​
Then:​
“Surely, I have told you on different occations and I have intimated to you by various discourses that I am a Unitarian Musselman and I glorify the prophet Muhammad and that I love the Musselmans.”​
In the end, he said:​
“In the name of God the Merciful, the Compassionate. There is no god but God, He has no son and He reigns without a partner.”​
Napoleon Bonaparte admire AlQur’an after comparing it with his Holy Bible. Then he found many strong point of AlQur’an than Bible, and all story behind it.​
​

pa dobro de otecot go sozdal sinot, toj otecot neli e pojak od sinot poso on go sozdade?
2. “Ги познавам луѓето; и ви велам дека Исус не е обичен човек.” - Наполеон Бонапарта​

poso ovoj vika "ne e obicen covek" ako ne e obicen covek togas toj moze da se narekuva "nadrauvan covek" ili "super covek"​
spiderman superman batman. znaci sepak covek ostanuva.​
objasni mi ja pricinata.​
sepak ovoj Bonaparte rekol deka "ne veruva vo verata na Isus" ​
“I read the Bible; Moses was an able man, the Jews are villains, cowardly and cruel. Is there anything more horrible than the story of Lot and his daughters ?”​
“The science which proves to us that the earth is not the centre of the celestial movements has struck a great blow at religion. Joshua stops the sun ! One shall see the stars falling into the sea… I say that of all the suns and planets,…”​
Then Napoleon Bonaparte also said:​
“Religions are always based on miracles, on such things than nobody listens to like Trinity. Yesus called himself the son of God and he was a descendant of David. I prefer the religion of Muhammad. It has less ridiculous things than ours; the turks also call us idolaters.”​
Then:​
“Surely, I have told you on different occations and I have intimated to you by various discourses that I am a Unitarian Musselman and I glorify the prophet Muhammad and that I love the Musselmans.”​
In the end, he said:​
“In the name of God the Merciful, the Compassionate. There is no god but God, He has no son and He reigns without a partner.”​

Napoleon Bonaparte admire AlQur’an after comparing it with his Holy Bible. Then he found many strong point of AlQur’an than Bible, and all story behind it.​
​

tocno konkretiziraj go prasanjeto sto ti e pa da ti odgovoram. Vaka referati nema da citam

znaci sepak covek ostanuva.​
objasni mi ja pricinata. poso ne mi e logicna.​

ova e prasanjeto. ​

--- надополнето: 10 јули 2012 во 21:58 ---
isto taka i na ovaa ne mi odgovori

што ти вика ова ако не тоа дека се работи за бог,(човек не може да има моќи како бога ) Јасно си кажал Наполеон

ova e prasanjeto. ​

неговата природа е богочовечка се ти беше предходно одговорено.

истот веќе ти го одговорив да не се повторувам

ova e prasanjeto. ​

.

Se` dodeka pocituvate i veruvate na ubijci kako sto e lazniot kuraiski prorok muhamed, ili napoleon bonaparta (koj sto isto taka poteknuva od krvavoto kuraisko pleme), vie nikogas nema da doznaete koj navistina Isus e`!

.

истот веќе ти го одговорив да не се повторувам

stvaarno a kade odgovori aj povtori mi ili pastiraj mi. ne gledam?!
--- надополнето: 10 јули 2012 во 23:09 ---
.

Se` dodeka pocituvate i veruvate na ubijci kako sto e lazniot kuraiski prorok muhamed, ili napoleon bonaparta (koj sto isto taka poteknuva od kuraiskoto pleme), vie nikogas nema da doznaete koj navistina Isus e`!

.
da. bil lazen da spored tebe.
ne i spored najcenetite lugje.

da. bil lazen da spored tebe.
ne i spored najcenetite lugje.

.

Најценетите луѓе на земјава се ветер и магла во споредба со Мудроста БОЖЈА !

Почитувајте Го, ценете Го и верувајте Му единствено на Единствениот Вистински и Совршен БОГ – во Името и Срцето Исусово – а не на луѓето (или другите битија) кои се слепи за Него!

.

najgolemiot problem kaj hrstijanite e sto ne se sigurni koj e nivniot bog!
edni vikaat tatkoto drugite sinot drugite svetiot duh.
dokaz imate od ovoj svestenik;
--- надополнето: 10 јули 2012 во 23:41 ---
eve mi se izgubi ...

Дај друго видео бе, побарај од штабот. Цело време со истово идете.

Дискусија за религијата помеѓу два титани на религиозната мисла, Исус Христос и Абу Бакр.

Што е бе ова?

Скриена камера? Се натпреваруват кој ќе постави поглупаво прашање и ќе даде поглупав одговор?

Па греота се оние кои ве читаат, иако се сомневам дека ги има многу...

:facepalm:

ova e prasanjeto. ​

Бонапарта е роден во 18 век и не е никаков авторитет во антропологија, теологија и философија, неговото тврдење за Исус е релевантно колку што е и твоето.
Еве јас викам дека Исус е фудбалер во Севиља и е обичен човек, сега треба некој да докажува дека и моево тврдење е вистина.:X3:
--- надополнето: 11 јули 2012 во 00:08 ---
Дискусија за религијата помеѓу два титани на религиозната мисла, Исус Христос и Абу Бакр.

Што е бе ова?

Скриена камера? Се натпреваруват кој ќе постави поглупаво прашање и ќе даде поглупав одговор?

Па греота се оние кои ве читаат, иако се сомневам дека ги има многу...

:facepalm:

Ако го скенираат по некоја случајност овој дијалог некоја Ај Ти Цивилизација ќе заклучат дека на земјава нема интелегентна форма на живот.

Back
На врв Bottom