Кој би бил идниот претседател на Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Double S
  • Време на започнување Време на започнување

Кој би бил идниот претседател на Р.Македонија? (според вас)

• Вкупно гласачи
    132
Ili vo nekoi raboti mislis deka si upaten ili te upatile... moze i taka da odi.

ме гледаш на историја? да реплицирам на историско поврзани постови??? само од една причина.... немам доволно податоци....

на темата

1. имаме не една туку ТРИ јавно обелоденети информации за бугарофилството или бескичмењаството на братот...сеедно...

2.имаме пропаднати акции, откажани напади и десетина загинати...погоди под чива директна команда и одговорност

3.да не навлегуваме во менталниот склоп, гардеробата речникот, политичката позиција и акалот...

4.еве ти и нешто по партиска линија, иако моите постови не познаваат таква, да не ме етикетираат, и некој да не се најде повреден

Раководството на ВМРО-ДПМНЕ се фрустрира од мојата кандидатура
За една демократска партија е нормално да има повеќе кандидати за државните функции

Одлуката на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ да преземе санкции против членови што индивидуално ќе се кандидираат за претседател е резултат на фрустрациите и нервозата на тие што имаат амбиции за претседателска кандидатура, а се плашат од конкуренција. Тоа е само почеток на она што допрва ќе се случува во редовите на ВМРО-ДПМНЕ, оцени вчера Љубе Бошковски, поранешен министер за внатрешни работи и сегашен пратеник на ВМРО-ДПМНЕ.

Тој вели дека не е информиран за таква одлука, но ако е донесена, тоа ќе биде доказ за недемократско однесување на партиското раководство.

- Ќе се вклучам во претседателската кампања и тоа е веќе за мене завршена работа. Јас сум човек што не ги менува ставовите, а може да го сменам ставот само ако ме разубедат конкурентските групации во мојата партија. Но, не верувам дека тоа ќе се случи по прашањето за мојата кандидатура за претседател на државата - изјави за "Дневник" Бошковски.

Тој вели дека ВМРО-ДПМНЕ практикува американска демократија и затоа не треба да биде чудно ако партијата има повеќе кандидати за претседател на државата што ќе се борат за партиска номинација.

- Не барам поддршка од пратениците, туку барам тие да лобираат за мене. Јас ќе се кандидирам од народот. Тој што сака да знае кој е брат Љубе во последните пет години, нека прошета помеѓу народот и ќе дознае - вели Бошковски.

За забелешките што му се упатуваат дека не е пожелен кај меѓународната заедница, Бошковски одговара:

- Ми требаат гласовите и поддршката од мојот народ, а не од меѓународната заедница.

5.како го прекина говорот на Вељановски на мечкин камен...прајслес...

ne be brat jas si ja kazuvam mojata maka ...da tuka vo grcija za zal sum skopjanec...a site znaeme deka koe ime i da ni go stavat a toa e neminovno nieznaeme sto sme i toa ne se menuva.sto mislis lesnoli mi e.dobro tocno e deka nemam problemi od grcite tuka ama samo zatoa sto sum skopjanec a ne makedonec.a so severnomakedonec barem ke si go izgovaram imeto ....ama nie obicnite luge sme samo za bla bla bla .nas i taka nikoj ne ne prasuva nisto.Bakojani veke se pofali deka e najdeno resenie za imeto.

абе брат во Грција не сум бил, ама сум се среќавал со Грци во други главни градови на Балканов, и верувај горе долу сите наши соседи имаат проблем со нашиот идентитет. Но јас немам, на сите можам да им кажам дека сум Македонец, бидејќи јас тоа го знам и немам никаков проблем со тоа. Но откако „ќе најдеме решение за името“ тогаш таа предност веќе ќе ја немам. Во Грција, сигурно е потешко да си Македонец, но се додека знаеш што си и кој си, па макар и за себе, е доволно. Со тоа силно се поткопува нашиот идентитет, што лично мислам е поопасно од невлегување во НАТО или ЕУ.

a tebe tolku li ti e dobro sega tamu?i vo edna bugarija da odis ti treba viza a kamoli podaleku.a za Zoran Zaev dali e kriminalec neznam ama znam samo za toa sto go ima napraveno za negoviot grad.odi vo strumica pa vidi i samiot.

Абе вреди ли за една виза за во Бугарија да го промениме идентитетот поради кој биле извршени најголеми злостори врз Македонците во Егејска Македонија? Секако сум против секој што е за виткање кичма, нека си ја витка неговата кичма, нема што да ја витка и мојата. Кој сака слободно нека се откаже од македонското државјанство, нема што да чепка во моето.

абе брат во Грција не сум бил, ама сум се среќавал со Грци во други главни градови на Балканов, и верувај горе долу сите наши соседи имаат проблем со нашиот идентитет. Но јас немам, на сите можам да им кажам дека сум Македонец, бидејќи јас тоа го знам и немам никаков проблем со тоа. Но откако „ќе најдеме решение за името“ тогаш таа предност веќе ќе ја немам. Во Грција, сигурно е потешко да си Македонец, но се додека знаеш што си и кој си, па макар и за себе, е доволно. Со тоа силно се поткопува нашиот идентитет, што лично мислам е поопасно од невлегување во НАТО или ЕУ.

Абе вреди ли за една виза за во Бугарија да го промениме идентитетот поради кој биле извршени најголеми злостори врз Македонците во sЕгејска Македонија? Секако сум против секој што е за виткање кичма, нека си ја витка неговата кичма, нема што да ја витка и мојата. Кој сака слободно нека се откаже од македонското државјанство, нема што да чепка во моето.
sekoj si ima svoe mislenje .pocit.a za drzavjanstvo kasno e veke .pola makedonija stanaa bugari.,istite tie se najglasni okolu meto a site se nadvor od drzavata.so gordost im go pokazuvam makedonskiot pasosh na grcite da znaes.ama seak kompromis mora da iznajdeme kolku i da ne boli toa i ne e nikakvo vitkanje na krcma tuku najpameten poteg ako go napravime.cao od eden MAKEDONEC vo grcija.

sekoj si ima svoe mislenje .pocit.a za drzavjanstvo kasno e veke .pola makedonija stanaa bugari.,istite tie se najglasni okolu meto a site se nadvor od drzavata.so gordost im go pokazuvam makedonskiot pasosh na grcite da znaes.ama seak kompromis mora da iznajdeme kolku i da ne boli toa i ne e nikakvo vitkanje na krcma tuku najpameten poteg ako go napravime.cao od eden MAKEDONEC vo grcija.

imeto ne e stoka za pazaruvanje!

so e pametnoto vo toj kompromis, nasiot vlog e ime koe e odraz na nasiot identitet , istorija i idnina.....aj kazi mi so sto grcija ke pravi kompromis? sto stava za vlog?

imeto ne e stoka za pazaruvanje!

so e pametnoto vo toj kompromis, nasiot vlog e ime koe e odraz na nasiot identitet , istorija i idnina.....aj kazi mi so sto grcija ke pravi kompromis? sto stava za vlog?
a kakov vlog sakas?vidovme site oti se posilni od nas .so glava zid ne se turka....dali ste svesni oti sme zatvoreni od site strani?do koga nasiot narod ke raboti za bedni 100evra mesecno a nasite gazdi MAKEDONCI ke si gi polnat dzebovite se poveke i poveke..aj prasaj go zemjodelecot kako ke ja pomine zimata.a i edno prasanje do tebe ...dali bi sakal da zarabotuvas 1500evra mes. nekade vo evropa ili da si sedis doma kako pravMAKEDONEC

Не му го знам името, ама Груевски и магаре да реши да кандидира на следниве избори добива, така да секој може да биде.
Јас да сум лидер на ВМРО во моментов би бирал меѓу Трајко Славевски, Зоран Ставревски или Срѓан Керим.

a kakov vlog sakas?vidovme site oti se posilni od nas .so glava zid ne se turka....dali ste svesni oti sme zatvoreni od site strani?do koga nasiot narod ke raboti za bedni 100evra mesecno a nasite gazdi MAKEDONCI ke si gi polnat dzebovite se poveke i poveke..aj prasaj go zemjodelecot kako ke ja pomine zimata.a i edno prasanje do tebe ...dali bi sakal da zarabotuvas 1500evra mes. nekade vo evropa ili da si sedis doma kako pravMAKEDONEC

pri cista sovest za makedonija bi sedel i vo zatvor ako treba.

sakam da ziveam pristojno i se trudam da e taka vo mojata zemja , kako makedonec. se plukam na sekoe bogatstvo koe znaci kozlinkata da si ja prodadam.

parite ke gi potrosam, sovesta ke mi ostane izvalkana, kaznata ke ja gledam vo bezimeniot sin koj ke mi raste pred ocite osakaten za mojata pohlepnost-ne fala.

parite ke gi potrosam, sovesta ke mi ostane izvalkana, kaznata ke ja gledam vo bezimeniot sin koj ke mi raste pred ocite osakaten za mojata pohlepnost-ne fala.

Мислиш или само сонуваш дека тоа не ти се случува и сега?:toe:

sakam da ziveam pristojno i se trudam da e taka vo mojata zemja , kako makedonec. se plukam na sekoe bogatstvo koe znaci kozlinkata da si ja prodadam.

Зарем уште постојат вакви светци?А,јас сиротиот мислев дека тоа е само утопија.

Мислиш или само сонуваш дека тоа не ти се случува и сега?:toe:

biva li na mojata dlaboka emotivna iskrenost da mi ironiziras, sega i za natamu mene ne moze ni kiro ni branko ni gruevski da mi go odzemat kodot na postoenje.

Зарем уште постојат вакви светци?А,јас сиротиот мислев дека тоа е само утопија.

Светец ?
Само грешнио тчовек мисли дека е светец, за мене е нормален човек.

Но кај нас нормалното станува ненормално а ненормалното нормално.

nema nisto nadcovecko vo toa da ne si JUDA

И јас како човечко битие имам мани,мани...колку сакаш.Ама да се окарактеризирам и оценам себеси како светец ќе ми треба огромна самодоверба....но,погледни ја малку и самокритичноста.Самодовербата е понекогаш знак на самозаблудение.

mozebi si vo pravo ama kako sto i sekogas velam ...sto i da bide nas nikoj nisto nema da ne prasa...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom