Кои заштитни програми ви се инсталирани на компјутерот?

• Креатор на темата Креатор на темата Kvizii
  • Време на започнување Време на започнување
  • Kaspersky Internet Security 7.0
  • Malwarebytes' Anti-Malware
  • TuneUp Utilities 2008
  • Windows Firewall
  • Registry Mechanic

заштитата на прво место :)

Во компјутерот каде што чувам доверливи информации имам доста напредна заштита за еден домашен компјутер.
Не им верувам многу на анти-вирусите, бидејќи секој десктоп анти-вирус може да биде победен/заобиколен.
Користам огнен ѕид базиран на openBSD филтерот на пакети, а како proactive guard го користам f-secure.
Редовно ги следам датотеките со wireshark и procmon во VMware.
За постојаното ажурирање на програмите се грижи secunia PSI, а прелистувачот е sandboxed.
Понекогаш се случува и да ја енкриптирам конекцијата со 2048 bit RSA. Меѓудругото користам и рутер =)

Моментално...

Eset Smart Security
HijackThis
Rootkit Revealer
Windows Defender

А може да го вбројам и Autoruns.

Во компјутерот каде што чувам доверливи информации имам доста напредна заштита за еден домашен компјутер.
Не им верувам многу на анти-вирусите, бидејќи секој десктоп анти-вирус може да биде победен/заобиколен.
Користам огнен ѕид базиран на openBSD филтерот на пакети, а како proactive guard го користам f-secure.
Редовно ги следам датотеките со wireshark и procmon во VMware.
За постојаното ажурирање на програмите се грижи secunia PSI, а прелистувачот е sandboxed.
Понекогаш се случува и да ја енкриптирам конекцијата со 2048 bit RSA. Меѓудругото користам и рутер =)

До толку ти се битни порничите?

На седумнаесет и мене ми беа порничите доверливи матријали :helou:

Не мислиш дека претеруваш малце со заштитата? Ама добро, ти си знаеш, можеби навистина ептен ти е битно тоа што сакаш да го скриеш.

Kaspersky 2009
Trojan Hunter
Spyware Terminator
Comodo Firewall ( повремено )

Касперски интернет безбедност 2009,и никад не го мењам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom