1. Кога си во дебата со Бугари или бугарофили за Македонија и Македонците, без разлика каков силен аргумент имаш, тие го велат ова, но симпатизерите на вмро (освен бугарофилите во вмро) не го велат тоа, туку силно се спротивставуваат на секој обид да се наметне нешто бугарско. Ова од лично искуство.
Еден линк од една моја дискусија со Бугари и бгарофили:
http://www.vmro.bg/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3915&postdays=0&postorder=asc&start=30
2. Освен бугарофилите ниту еден друг МАКЕДОНЕЦ не ги величи нив, впрочем за тоа говорат и многуте инциденти поврзани со овие личности. Немој сега да кажиш дека тоа биле симпатизери на сдсм, тие се далеку од македонштината.
3. Мене ми смета ебаната српска музика која се слуша во Македонија, верувам и на голем број на Македонци. Впрочем ние не слушаме српска музика, ние гледаме српски пеачки со разголени цицки и газови, така да незнам дали можеме да го категоризираме во слушање
4. Тито е негативна личност за Македонија, и тоа не го велат само Бугарите туку и секој Македонец во Македонија. Од него бегале од оваа земја, од него страдале, точно е дека некои живееле подобро, но затоа сега ние овие генерации го плаќаме данокот на Тито и убаво поминатите години на нашите родители за времето на Тито.
5. За ова прв пат слушам од тебе...
6. Точно е ова, но тоа е поради голема неинформираност на некои симпатизери на вмро за активностите на некои членови.
Зоран Тодоровски во едно неготинско село има добар ученик, тој ученик беше еден од поглавните во вмро и неговиот збор на далеку се слушаше во редовите на вмро. Знаеш сега кој е ученикот на Зоки во редовите на вмро?! НИКОЈ и НИШТО и тоа само од еден обичен разговор со некои челнови на вмро, дека тој е со Зоки и дека работат против Македонија.
Месија кога го пуштивме МАКЕДОНИУМОТ на интернет, вмро-овци дојда и ни чесититаа, се во духот на ова:
Браво, јуначе, дојди да ти ја стиснам раката и да те поздравам, такви и се потребни на мајка Македонија
кажано од се надевам занеш кој
, за разлика од некои од сдсм, кои ама баш ги боле за Македонија, та ни посоветуваат да си скршиме кичма, да си продадиме име, да си продадиме идентитет.
Ова кое го прави сдсм со некои негови членови е многу пострашно од она кое го прават бугарофилите во Македонија. Јас реков, јас и ти сме на иста пранова должина за бугарофилите во Македонија кои се членови и симпатизери на вмро-дпмне, но јас и ти сме на различна бранова ширина по она кое го прават симпатизерите на сдсм, вклучувајќи те и тебе, во исто време плукаќји на се што е добро и македонско само со една цел, доаѓање на власт. Епа месијо, тоа тоа кај некои не поминува, а верувам дека и Македонскиот народ се свести и ви ги процени болните убови кои владеат во сдсм.
Еднаш еден голем човек Македонец по род од Македонија рекол: Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот
се надевам занеш за кој станува збор или па и тој е од вмро и е бугарофил
Едит:
Јас не можам да ја разберам твојата омраза кон секој еден кој го поддржува вмро, веднаш етикетирајќи го како пробугарин, а тој всушност е поголем паттриот од сите симпатизери на сдсм собрани на едно
1. Ako na Bugarite im spomnesh neshto protiv niv, vo kontranapad vednash te pravat Srbin. Istoto go praktikuvaat i simpatizerite na DPMNE.
2. Bugarite gi smetaat Todor Aleksandrov, Mara Buneva, Hristo Matov i dr. za pozitivni lichnosti. Istoto go mislat i simpatizerite na DPMNE.
3. Na Bugarite im smeta toa shto vo Makedonija se slusha srpska muzika. Istoto se sluchuva i so simpatizerite na DPMNE.
4. Bugarite go smetaat Tito za negativna lichnost vo odnos na Makedonija. Istiot stav za Tito go imaat i simpatizerite na DPMNE.
5. Bugarite tvrdat deka Makedonija bila okupirana pred da se sluchi raspadot na Jugoslavija. Istata rabota ja slushame i chitame i od simpatizerite na DPMNE.
6. Bugarite pokazhuvaat respekt kon aktivnostite od Mladen Srbinovski, Zoran Todorovski i ostanatite probugari vo Makedonija. Ist takov respekt kon tie lica imaat i simpatizerite na DPMNE.
Jasno e deka ima ushte mnogu drugi raboti shto ne gi nabrojav. A najinteresno mi e koga na forumov pochnuvaat naizmenichno da se branat Bugarite so simpatizerite od DPMNE, po razni raboti. Nekogash glumat neshto, pa demek kje se napadnat za nekoja rabota, ama toa im e epten providno za da mozhat da ja sokrijat realnosta.