Кои се бугарофилите во ВМРО ДПМНЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Mesijo... da zavrsime so temava, pa ke go imas i toa zadovolstvo da go citas :)

Ne se brzaj, pouzivaj malku dur mozes.

Za tebe barem e dokazano srbofilstvoto, taka da... ti kako simpatizer na SDS.. si losa slika :)

Ne bre pa ti :) toa so avatarot mi beshe radi vancevtodor a na Srpski forum pishuvav radi drugi raboti kako na primer nesakam da mi zamerat Srbite shto po jazik i religija ni se pobliski od Albancite vo Kosovo...ama za toa vo druga tema...kako i da e ne si me razbral za avatarot :smir:

[acko]®;1829250 напиша:
дај некој доказ за маж и а ја ќе се распрашам малце по неготинска линија па ќе потврдам или ќе демантирам може?

Ја виж тук, братле:
http://www.promacedonia.org/ab/index.html
За жал, неможам да ти ја дадам на увид благодарницата за ширење на бугаризмот во Македонија. А постои, на име на истиот тој Ал. Бонев.

koj plagijat :) haha vie mu veruvate na falsifikat:pos2::pos2:

:pos2::pos2: Да бе, и Бугарите викаат така.
Само уште да знаеме кој е плагијаторот: Блаже, Антонијо, Александар или уште некој трет???

Silvana Boneva e garant :)
На кој начин тоа што мажот и е бугараш докажува дека и таа ги дели неговите ставови???Секако дека е невкусно на пратеник во собранието на Р.Македонија така близок род јавно да лае дека е Бугарин,ама не е никаков доказ.

На кој начин тоа што мажот и е бугараш докажува дека и таа ги дели неговите ставови???Секако дека е невкусно на пратеник во собранието на Р.Македонија така близок род јавно да лае дека е Бугарин,ама не е никаков доказ.

Силвана Бонева, координатор на пратеничката група на ДПМНЕ, која што Бучковски од собраниска говорница ја посочи дека има бугарски пасош.Инаку, сопругот на Силвана Бонева беше новинар во про-бугарскиот магазин ’Дело’, а во истото списание како дактилографка била вработена и самата Бонева. Сега веќе и нејзините колеги-пратеници од ДПМНЕ знаат дека нивниот координатор е навистина ’кинисат’ по истиот пат како и Љубчо Војвода.

P.S. Ke gi zamolam adminite da ostane ovoj post iako e duplikat poradi argumentot koj go sodrzhi.

Бучковски никогаш не се појави на Суд да докаже дека Бонева имала Бугарски пасош.

Бучковски сакаше заедно да го славиме Илинден со Бугарија, а ДПМНЕ се спротивстави.

Кој е Бугарофилот во случајот? :tv:

Силвана Бонева, координатор на пратеничката група на ДПМНЕ, која што Бучковски од собраниска говорница ја посочи дека има бугарски пасош.Инаку, сопругот на Силвана Бонева беше новинар во про-бугарскиот магазин ’Дело’, а во истото списание како дактилографка била вработена и самата Бонева. Сега веќе и нејзините колеги-пратеници од ДПМНЕ знаат дека нивниот координатор е навистина ’кинисат’ по истиот пат како и Љубчо Војвода.

P.S. Ke gi zamolam adminite da ostane ovoj post iako e duplikat poradi argumentot koj go sodrzhi.
Бучковски е човек од доверба значи на него треба да му веруваме.Штом тој рекол дека Силвана има бугарски пасош тоа е неоспорлива вистина.:uvo:.

Boneva go povika a ne Sudot...da go povikashe sudot kje se javeshe...A Boneva ne e ni sudija ni ministerka za pravda.

Приватна тужба има, судот го повика Бучковски да се појави...не се појави.

Бучковски сакаше заедно да го славиме Илинден со Бугарија, а ДПМНЕ се спротивстави.

Кој е Бугарофилот во случајот?

Приватна тужба има, судот го повика Бучковски да се појави...не се појави.

Кој е Бугарофилот во случајот?

Pogreshno si razbral...so Bugarite vo Makedonija t.e. kako eden Makedonski narod i ne so Bugarija!

T.e. da bidat i tie prisutni na praznikot.

Pogreshno si razbral...so Bugarite vo Makedonija t.e. kako eden Makedonski narod i ne so Bugarija!

:pos2::pos2::pos2:

Македонија и Бугарија годинава заеднички ќе ги чествуваат Илинден и другите празници, најави завчера македонскиот премиер Владо Бучковски, по средбата со бугарскиот колега Сергеј Станишев.

Идејата на бугарскиот претседател Прванов за заедничко чествување на празникот Илинден треба да се развие, смета премиерот Бучковски. - Не мора првиот Илинден кој доаѓа заеднички да го прославиме, но не смееме да не мислиме и за заеднички прослави. Минатото мора да биде минато кое ќе ги поврзува народите од Балканот, а не да ги разединува - рече вчера Бучковски. Тој појасни дека иницијативата е на македонскиот и на бугарскиот претседател и оти сите иницијативи треба да се примат со добра волја и во нив да не се гледаат скриени намери. - Убеден сум дека ова што денеска го имаме како реален позитивен однос на политичко ниво меѓу Македонија и Бугарија се должи на приближувањето на Бугарија кон ЕУ- рече Бучковски. Во ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека тоа е поразително за македонската историја, бидејќи Илинден е чисто македонски празник.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom