Кои се бугарофилите во ВМРО ДПМНЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И сега јас ова твое објаснување треба да го сварам ,како ете Бранко го натера Љубчо да направи криминал и да се осеќа за Бугарин?Ако е тоа така ,тогаш ја му симињам капа на Бране и СДСМ што успеваат оволку години да не играат куклен театар, вмро на власт а уствари тоа сдсм бил на власт ,чудни некој гледања на ситуацијата e кога се работи за вмро.Е 100% те подржувам за тоа што СДСМ не го притегна
бај Љубче за криминалот.А богами ниту пак он нив ги притегна кога он беше властодржец.А види чудно па и сега никој не го гони ни едниот ни другиот:toe:

Ej, а ја се надевав на рационален и непристрасен одговор.

Пробај пак да извртиш као ја нисам приметио.. ниту Бранко ниту цела влада на СДСМ од 2002-2006 НЕ го изнесе Љубчо на СУД а сите тоа го очекуваа од нив, меѓутоа тие го оставија да живее само за да биде walking example на “бугарофилството“ и криминалот му го простија....

Чудно и несвојствено за Бранко Bulgaroktonos.. ма неее..

Помладите да расчистат ? Па 90% од владата ти се ``титови`` пионери,значи и они се дел од тие структури ?:toe:

Кога мислев на наша генерација и нас помладите, не мислев на тие што се дел од сегашните партиски постави.

Па не би рекол баш дека е од ракав извадена неговата наклонетост кон комшиите :smir:

Па ни ја не би рекол, но ако го оставиш да продолжи со неговото тврдење без да му го оспориш тоа значи немаш против аргументи па го етикетираш, и тој излегува како уште една “жртва“ од бугарската борба за Македонија.
Зашто да му се дава тоа задоволство?

Друга работа, ако од научно гледиште ја земеш денешната азбука и ја споредиш со онаа народната пред 2 светска војна која се користеше кај нас ќе видиш дека Милошевски не измислил ништо, но неговата грешка е што тогашната Македонска азбука ја “Бугаризира“ наместо обратно да се истакнува, дека македонската азбука и тогаш била македонска, а не да се плашиме да погледнеме наназад или па уште потрагично да се срамиме.

Кога мислев на наша генерација и нас помладите, не мислев на тие што се дел од сегашните партиски постави.
Абе се е во ред, ама јас сум загрижен дали младата постава на ВМРО-ДПМНЕ ќе расчисти со Бугарофилството, или ќе продолжи по идеологијата и митото на Бугарија ???

Кои се, тие се. Факт е дека одприлика една третина, сигурно и повеќе, од раководството т.е главните од ВМРО се платени или заведени од Бугарска страна.
Мене ме интересира дали ќе се промени ситуацијата со менување на раководството...

Eve ushte eden golem dvigatel na Bugarofilite vo DPMNE :

Мартин Треневски, новоименуван Конзул на РМ во Канада (иако сеуште не стапил на функцијата), човекот на кој што највисок идеолошки дострел му е организацијата на Изложбата за формирањето и дејноста на МПО во Крушево. Таа изложба беше во рамките на тридневниот симпозиум за иселеништвото од Македонија, на кој што Мартин Треневски објасни зошто весникот на МПО "Македонска трибуна” се печати на бугарски јазик. Причината била во тоа што ’токму тој јазик е ВИСТИНСКИОТ македонски јазик’.
Додека Мартин Треневски бил директор на Агенцијата за иселеништво, агенцијата дејствувала како да е Агенција на МПО. Истовремено, неговите активности биле сведени на плукање по Киро Глигоров, а кога и Борис Трајковски своевремено одби да игра според свирката на ДПМНЕ, се сврте и против него

Доста Димовска, новиот шеф на Културнија цент'р на Македонија в Софија, госпоѓицата која што (без дозвола) постави спомен-плоча на Мара Бунева и притоа кажа дека себеси се смета за современа Мара Бунева.
Доста Димовска уште од осамостојувањето на Македонија беше оската околу која што се вртеше се’ она што значеше ’пробугарски врховизам’ во Македонија.

Се надевам дека ќе имам време во друга прилика да се осврнам и на многу други ’најмакедонци’ од ’најмакедонската’ партија, како што се Георги Боев, Младен Србиновски, Димитар Димитров, Ѓорѓи Наумов и др., а сега ќе завршам само со една реченица за Никола Груевски...
Неговиот пробугарски карактер се гледа токму во сите тие негови кадровски решенија, а се плашам дека се мотивирани од некои прогнози, како на пример натписот во дневниот грчки весник ’Катимерини’, во кој што се вели:
“...независноста на Косово ќе ја одигра улогата на катализатор во една спирала на расцепување држави и промена на балканските граници”.
’Катимерини’ понатаму смета дека Бугарија “се претвори во неспорен лидер на словенскиот елемент на Балканот”...

...и дека Софија “би ги проследила со радост метастазите на карциномот на Косово во Македонија, коишто ќе завршат со отцепување на албанските области од таа земја”.

Абе се е во ред, ама јас сум загрижен дали младата постава на ВМРО-ДПМНЕ ќе расчисти со Бугарофилството, или ќе продолжи по идеологијата и митото на Бугарија ???

Кои се, тие се. Факт е дека одприлика една третина, сигурно и повеќе, од раководството т.е главните од ВМРО се платени или заведени од Бугарска страна.
Мене ме интересира дали ќе се промени ситуацијата со менување на раководството...

Офф леле, ајде важи. И ја сум загрижен како може да е тешко да се вложи малце повеќе напор за да се разбереме.

Рековме како се докажуваат фактите, а доколку имало такви очигледни факти досега ќе биле употребени од другата страна.

И пак назад кон претходниот ми пост, ЗОШТО се оставаат тие “Бугарофили“ во игра и да делуваат како политичка опција, што фајде ако се рафрламе со факти ако никој ништо не презема?

Некому му одговара таквата поставеност, за да се посочува ДПМНЕ со бугарофилство и да опстојува како против тежа, поради големата разочараност која ќе се појави кај Македонците со предавството на ВМРО-ДПМНЕ која важела за “најмакедонската партија“ и потоа се би се свело... само на една опција.. СДСМ..

Nema vrska...jas sum simpatizer na SDSM pa znaam sekoj chlen shto e od SDSM ne bi bil tolku zagrizhen ako DPMNE ja vodat Makedonci ama po nekoi ochigledni potezi na visoki partiski funkcioneri od DPMNE situacijata e zagrizhuvachka...kako vo drzhavna taka i partiska smisla...redno vreme e DPMNE da raschisti so takvite...a iskreno ne mi teknuva na nekoja positna riba...se od niv se na golemi i znachajni pozicii.

Доста Димовска, новиот шеф на Културнија цент'р на Македонија в Софија, госпоѓицата која што (без дозвола) постави спомен-плоча на Мара Бунева и притоа кажа дека себеси се смета за современа Мара Бунева.
Доста Димовска уште од осамостојувањето на Македонија беше оската околу која што се вртеше се’ она што значеше ’пробугарски врховизам’ во Македонија.

Се надевам дека ќе имам време во друга прилика да се осврнам и на многу други ’најмакедонци’ од ’најмакедонската’ партија, како што се Георги Боев, Младен Србиновски, Димитар Димитров, Ѓорѓи Наумов и др., а сега ќе завршам само со една реченица за Никола Груевски...
Неговиот пробугарски карактер се гледа токму во сите тие негови кадровски решенија, а се плашам дека се мотивирани од некои прогнози, како на пример натписот во дневниот грчки весник ’Катимерини’, во кој што се вели:
“...независноста на Косово ќе ја одигра улогата на катализатор во една спирала на расцепување држави и промена на балканските граници”.
’Катимерини’ понатаму смета дека Бугарија “се претвори во неспорен лидер на словенскиот елемент на Балканот”...
...и дека Софија “би ги проследила со радост метастазите на карциномот на Косово во Македонија, коишто ќе завршат со отцепување на албанските области од таа земја”.

Токму тоа со плавиот болд го имав на ум, нели очигледно ми ги потврдува зборовите Месијата.

Месијо, наместо да копираш дел по дел стави цел линк

http://forums.vmacedonia.com/f11/probugarskiot-karakter-na-dpmne-17244/

Ne be druzhe ne se od tamu...drug forum e izvorot...nebitno od kaj ama vistinito...taka da neka stojat da se vidi...a tamu kaj shto go crpam izvorot veruvaj deka ima shto da se prochita za probugarite od DPMNE

P.S.

I ushte neshto. Onie chesni Makedonci shto se vo DPBNE (veruvam deka tamu ima i takvi), namesto da baraat prosrpski zhici vo SDSM, mnogu pogolema usluga na Makedonija kje i napravat dokolku go krenat glasot protiv Bugarite vo nivnata partija.
Pravat golema greshka ako mislat deka za Makedonija pogolema opasnost se Zoran Zaev i Vesna Bendevska, otkolku shto se Antonio Milosheski i Dosta Dimovska.

Груевски беше советник и на поранешниот српски министер за финансии Божидар Ѓелиќ, што прајме сега.. србофил а?

Груевски беше советник и на поранешниот српски министер за финансии Божидар Ѓелиќ, што прајме сега.. србофил а?

Тежок :tv:

А може ли некој да ми ја долови разликата помеѓу бугарофилите и србоманите?

Kaj sum pishal deka e Srbofil? Toa shto bil sovetnik na Bozhidar Gelikj ne go pravi ni Srbofil ni Bugarofil nego poslednive 2god cela Makedonija e svedok na Bugarski ispadi od strana na DPMNE da potsetam na 23ti Oktomvri posledniot i najsramniot.

Во суштина, никаква.

Единствено, бугарофилите застапуваат страна и варијанта која пожестоко не негира и напаѓа. Докази имаш безброј само на форумов, подфорум историја.

Додека пак, северниот сосед ретко кога промовира кампањи од типот на јужна бановина или слично (кои се сведуваат на шала муабети кажани во виц) последните години.

Ама, во суштина, никаква.
Иако, етимолошки веројатно ни едните ни другите не би требало да претставуваат предмет на исмејување, гнев или да се гледани како закана.

Od site sosedi, Srbite najmalku imaat pretenzii na makedonskata teritorija (i na prisvojuvanje na makedonskata istorija). Znachi denes, Srbite ne pokazhuvaat teritorijalni pretenzii kon Makedonija (ili e zanemarliv brojot na takvite koi shto sonuvaat za takvo neshto).

Очебијна е.. едните кон Бугарија другиве кон Сврбија. :back:

Најинтересно е доколку активирам една подзастарена тема на форумов во врска со вторите, ама сакам да се исцрпи до крај оваа и да се сведат аргументите на купче.

Па после една заедничка тема за двете категории на -ФИЛИ и туто бене. :smir:

Во суштина, никаква.

Единствено, бугарофилите застапуваат страна и варијанта која пожестоко не негира и напаѓа. Докази имаш безброј само на форумов, подфорум историја.

Додека пак, северниот сосед ретко кога промовира кампањи од типот на јужна бановина или слично (кои се сведуваат на шала муабети кажани во виц) последните години.

Ама, во суштина, никаква.
Иако, етимолошки веројатно ни едните ни другите не би требало да претставуваат предмет на исмејување, гнев или да се гледани како закана.

Ама затоа има едни посуштински влијанија, преку кои се обидуваат да го диригираат курсот на Македонија.

Иначе, да те исправам, станува збор за србофили-бугарофили , а НЕ државна политика на соседните земји, туку одродени македонци... ко Месијата на пример или Канзуров.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom