2008ма година изобилуваше со екстра квалитетни (во права смисла на зборот) албуми, компилации и слично...се надевам дека и 2009та ќе биде на исто ниво, како и многу подобра! :wink:
And the nominees are
1. Attoya - Based on true events (најдоброто парче psy/forest музика, кое го измалтретирав од слушање )
2. Para Halu on the path - Wide Range (Мастери)
3. Yudhisthira - Civilization and Transcendance (најдобриот Македонски goa/psy проект дефинитивно, башка албумов е перфекција)
4. Tryambaka - The color of time (Дечково според мене е Моцарт, а и албумов е класика која ќе се слуша уште многу долго време)
5. VA - Peak a doodle doo (Најдобрата chill компилација според мене за годинава, ме удри во мал мозок и не можам а да не ја пишам)
And the nominees are

1. Attoya - Based on true events (најдоброто парче psy/forest музика, кое го измалтретирав од слушање )
2. Para Halu on the path - Wide Range (Мастери)
3. Yudhisthira - Civilization and Transcendance (најдобриот Македонски goa/psy проект дефинитивно, башка албумов е перфекција)
4. Tryambaka - The color of time (Дечково според мене е Моцарт, а и албумов е класика која ќе се слуша уште многу долго време)
5. VA - Peak a doodle doo (Најдобрата chill компилација според мене за годинава, ме удри во мал мозок и не можам а да не ја пишам)
Морам со братот да се согласам за ова, иако помина бајаги време од кога престанав да се бафтарам со метали, сепак албумов ми дое баш како најубав flashback, дури и подобар од Still liffe и Orchid (според мене)!1.Opeth - Watershed