Кои 5 албуми од 2008 највеќе ви се допаднаа?

• Креатор на темата Креатор на темата jamey jasta
  • Време на започнување Време на започнување
2008ма година изобилуваше со екстра квалитетни (во права смисла на зборот) албуми, компилации и слично...се надевам дека и 2009та ќе биде на исто ниво, како и многу подобра! :wink:

And the nominees are :icon_lol:

1. Attoya - Based on true events (најдоброто парче psy/forest музика, кое го измалтретирав од слушање )
2. Para Halu on the path - Wide Range (Мастери)
3. Yudhisthira - Civilization and Transcendance (најдобриот Македонски goa/psy проект дефинитивно, башка албумов е перфекција)
4. Tryambaka - The color of time (Дечково според мене е Моцарт, а и албумов е класика која ќе се слуша уште многу долго време)
5. VA - Peak a doodle doo (Најдобрата chill компилација според мене за годинава, ме удри во мал мозок и не можам а да не ја пишам)

1.Opeth - Watershed
Морам со братот да се согласам за ова, иако помина бајаги време од кога престанав да се бафтарам со метали, сепак албумов ми дое баш како најубав flashback, дури и подобар од Still liffe и Orchid (според мене)!

Disturbed - Indestructible
Rise Against - Appeal to Reason

Во моменто не ми текнуват уште 3 шо би вределе да влезат во листата.

Haggard - Tales Of Ithiria
Bonded by blood-Feed The Beast
Korpiklaani-Korven Kuningas
Kreator-Hordes Of Chaos
Torture Squad-Hellbound

За разлика од лани, оваа година немаше којзнае колку блескави албуми, али еве идеме со ред...

1. Misery Index-Traitors
До сеа не направиле утка, и за релативно кратко време стекнаа респектабилен статус на дет/грајнд сцената, а со Traitors само си ја зацврстуваат позицијата.

2.Hail of Bullets-…Of Frost and War

Олд скул дет метал, деби албум на искусни фаци во метал музика. Прво па машко што би се рекло, огромна моќ поседува овај албум, еден вид воена стратегија:)

3.Benaeth the Massacre-Dystopia

Евидентен е напредокот за разлика од деби албумот, Dystopia делува доста позрело, покомпактно, само напомена дека прават музика што не е лесно варлива за секого. Продукциски се коска, дури и повеќе отколку што треба...

4.Meshuggah-Obzen

Далеку од некој нивни постари изданија од легендарниот Chaosphere или подоцнежниот Nothing, али доволно добро да се најде во потесниот круг на најдобри албуми за оваа година...

5. XXX Maniak/Coffins split. Одлична комбинација на грајнд и дум, Coffins се нешто вонземјанско:).
/

Исто така излегоа одлични албуми на Krisiun, Psycroptic, Therion, Holy Mosses, Behemoth и други на кои сеа не ми текнува. Албуми кои не се фрлање извадија и Metallica, Kreator, Destruction, Bloodbath, Cynic...

Unholy линк за Orphaned Land ќе може?:)

Haggard - Tales Of Ithiria
Bonded by blood-Feed The Beast
Korpiklaani-Korven Kuningas
Kreator-Hordes Of Chaos
Torture Squad-Hellbound

Ееее Хордс оф Кеос не е уште искочен :) Тоа шо ние го крадеме е друго ама официјално тоа ми иде у 2009 :) Иначе се согласуем за Бондед бај Блад и за Торчр Скуад... После би рекол - Ултра (или Ултимејт, нонстоп го грешам) Битдаун од Драгонфорс, Гама Бомб - Ситизен бреин се вика албумот... многу сзакон е ... и 5ти незнам кој да го стаам :/ Мислам од оваа година беше Ворбрингер - Вор видаут енд... или лани беше... не се сеќавам точно...

Светска музика:
1. Duffy: Rockferry
2. Coldplay: Viva la vida
3. Leona Lewis: Spirit
4. Mariah Carey: E=MC2
5. The Ting Tings: We Started Nothing

Македонска музика:
1. Суперхикс: И сега што?
2. Леб и Сол: И така натака
3. Калиопи: Желим ти речи
4. Каролина: Македонско девојче
5. Бојана: Во дилема

Светска музика:
1. Duffy: Rockferry
2. Coldplay: Viva la vida
3. Leona Lewis: Spirit
4. Mariah Carey: E=MC2
5. The Ting Tings: We Started Nothing

Македонска музика:
1. Суперхикс: И сега што?
2. Леб и Сол: И така натака
3. Калиопи: Желим ти речи
4. Каролина: Македонско девојче
5. Бојана: Во дилема

mn dobra kombinacija na coldplay so bojana
za mene najdobar e onoj na elena risteska so policiskata uniforma a i na lambe
se sto e made by darko dimitrov e super

Мојот топ 3.:pipi:

I Am ... Sasha Fierce - Beyonce
- Според мене најдобриот, најзрелиот и музички најквалитетниот албум на Бијонсе. Изобилува со прекрасни песни и уште поубави текстови на истите.

Rockferry - Duffy - Дафи ми е целогодишен најголем хит. Секоја наредна песна е подобра од претходната и албумов и е полн погодок, нормално гледано од моја гледана точка.:)

Viva la vida - Coldplay - Не сум некој којзнае колку загреан фан, али сепак интересни ми се дечките и песните од овој албум баш онака ми се погодени.

3. Yudhisthira - Civilization and Transcendance (најдобриот Македонски goa/psy проект дефинитивно, башка албумов е перфекција)
4. Tryambaka - The color of time (Дечково според мене е Моцарт, а и албумов е класика која ќе се слуша уште многу долго време)

За мене се само овие 2 албуми. Јудиштира е бог за псај и гоа. Триамбака да не зборувам.
Иначе на овие 2 би ја додал само компилацијата
- VA Summer Ibiza 2008

Armin Van Buuren - A State Of Trance 2008

.. нешто така беше..

Има уште многу ама не сум по албумите, синглови и ЕП слегнувам..

(не се по редослед)

:tapp: се гледа дека не си по албумите Armin van Buuren - Imagine e албумот, а A State Of Trance е радио шоу кое понекогаш оди директно од некоја журка на Van Buuren

mn dobra kombinacija na coldplay so bojana
za mene najdobar e onoj na elena risteska so policiskata uniforma a i na lambe
se sto e made by darko dimitrov e super

Фала за комплиментот.
Само ќе ти препорачам малку подобро да гледаш.
Посебно се оценети албумите од светската музика, а посебно македонските.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom