Кога женско се раѓа и стреите плачат

Статус
Затворена за нови мислења.
Во време на невиден феминизам и идење во крајности со некој ваши замислени идеали кој ги надминуваат границите на разумот поставуваш вакво прашање, не ти ја сфаќам поентата , да беше пред 50 или 100 години прашањево поставено ќе те разберев, во време кога жените се образовани кога бркаат кариера а помалку се замараат со домашни работи, во време кога мажот мора повеќе да се труди да обезбеди пари , кариера итн, за да може да не осеќа како паразит во однос на женскиот пол. не се согласувам дека на жените им потешко мислам дека на мажите им е потешко има доста случаеви кај што некој жени не работат а мажите и за нив работат зборам за заработување пари, па дури некој имаат и куќна помошничка и пак урлаат по мажот по дома каков вол е како она не и се свиѓа како она не и се свиѓа. Денес и да имаш жена не значи дека и во иднина ќе ја задржиш ако не трудиш што повеќе да угодиш и финансиски и емоцинално и сексуално и како се не. Инаку факт е дека жените се поголеми манипулатори од мажите , што и е нормално и природно а особено во 21 век женските солзи се појаки од машките мускули. Но мажите се први на удар и од нивните деца и од нивните жени и во однос на работното место, и во однос да го носат товарот да бидат глава на семејството што ќе проба да ги задоволи сите членови на семејството а првата линија на одбрана која ќе проба да ги апсорбира сите надворешни удари. Да точно е порано жените биле злоупотребувани од страна на мажите ама во 21 век мажите се тие што се злоупотребувани од страна на жените зборам за добар дел не за сите.

Почнавме да се согласуваме, изгледа иде крај на светот.
Навистина ви е потешко во денешно време, можеби поговорката треба да се промени во „Кога машко се раѓа и стерите плачат.“ Ако ви треба некој за протест за барање на права ќе ве придружувам ;)

1.Почнавме да се согласуваме, изгледа иде крај на светот.
Навистина ви е потешко во денешно време, можеби поговорката треба да се промени во 2.„Кога машко се раѓа и стерите плачат.“ Ако ви треба некој за протест за барање на права ќе ве придружувам ;)
1. Па да иде 21 декември:)
2. Машкото его никат нема да дозволи да искочат да протестираат за нивните права зошто звучи а плус и изгледа а и ќе се осеќаат како педери, така да им останува да трпат ,некогаш да урлаат ,па пак да трпат. Во 21 век жените ќе си наплатат и повеќе од тоа сите сметки што во минатите векови мажите што им правеле на жените.A спотот ги објаснува машко женските односи во 21 век.

Кога се раѓа женско, стреите плачат...кога стреите плачат,и јас плачам.:(

Родителите ако не те удрат по дупе на време и они плачат некаде 15-20 години по раѓањето...

Машкото его никат нема да дозволи да искочат да протестираат за нивните права зошто звучи а плус и изгледа а и ќе се осеќаат како педери, така да им останува да трпат ,некогаш да урлаат ,па пак да трпат. Во 21 век жените ќе си наплатат и повеќе од тоа сите сметки што во минатите векови мажите што им правеле на жените.

Like
Секако дека ќе си наплатат кога сите механизми одат кон заштита на женските права, барем во развиениот свет. И редно време е да си наплатат.

Kaко тоа жените имале потежок живот денеска !
Во минатото да, но денеска... греота е да се каже...
Родова еднаквост .......... и машките и женските се школуваат, основно, средно, факултет... и машките и женските работат(ОК има за жал и многу невработени лица како машки така и женски) но повеќето работат и тие и тие, а што се однесува до домашните обврски, тие најчесто си се поделени и секој си го работи својот дел од обврските(така барем треба да биде поправило) !
Како мажите така и жените ги има во политиката, на државните јавни функции, во бизнисот, на високи стручни места(докторки, професорки, хирурзи, инженерки, судијки, адвокатки, менаџерки и.т.н. и.т.н.), жените ги има и во полицијата и во армијата... поголемиот дел од образовниот персонал се жени, исто така поголемиот дел од здравствениот персонал се исто така жени... денеска не гледам дека постои некаква дискриминација, денеска секој/а има право да учи, да работи и да напредува во животот... како мажите така и жените...
Еве на пр. кај мене дома и татко ми работи и мајка ми работи, двајцата се со факултети(од различни области се), кога се слободни по дома домашните обврски си ги имаат поделено и секој си го работи својот дел, сестра ми заврши еден факултет и сега продолжи и понатаму со образованието... кога ќе погледнам околу мене исто е насекаде и по другите домови, па и во цел град, така да не гледам никаква дискриминација денеска во тој полов поглед .......... секој/а има шанса за успех и машките и женските !

И да знаеш дека ти е паметно...види таму со Шкорпи он тражи дечко :pos:
Шала,абе жени се,ама барај некоја неписмена,да незнае нет да отвори иначе готов си ако почне да чита кајгана..:pos:
:pos:

Првата најдобра работа е воопшто да не се родиш...

:)

Ако веќе мора да се родиш, најдобро е да се родиш како убаво женско. Со многу малку труд, само со паметни избори, убавата жена ќе добие се што сака во животот...

;)

Like
Секако дека ќе си наплатат кога сите механизми одат кон заштита на женските права, барем во развиениот свет. И редно време е да си наплатат.
Само сум реален,инаку мое мислење е дека без разлика дали се работи за мажи или жени да не се претера, со барањето права за еден пол да му се загрозат правата на друг. Се што треба е еднаквост. Секое друго фаворизирање по пол ќе доведе до повеќе негативни појави отколку позитивни.

Ја прв пат ја слушам изрекава.

Он топик - не, не е така. Глупаво е да пецаме сожалување уште од раѓање. Глупаво е да бараш некој да те сожалува - точка. Ужасно ме нервираат тие муабети
- ние женските сме понежни, ние женските сме беспомошни, нас лошите машки не лажат и искористуваат...и на све тоа, сеа уште и општо животот нас ни бил потежок.

Не гледам како животот на една жена е потежок или покомплициран од животот на еден маж.
Да ти кажам убао си кажа..

Ама кога ќе ти мрчи да не се жалиш по форуми или по другари:D
Нема шанси.. Прегледај низ мојте 1400 поста дали има мрчаторски. Луки си ги поткарува сам работите, не јаде гомна на форуми за лични проблеми и предизвици... Не е мој стил. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom