Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Стреите плачат само под услов да врни надвор дожд, а објектот да нема олуци. Поинаку, како, негледам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Стреите плачат коа некој по којзнае кој пат ќе отвори тема која ќе служи единствено за машко-женски препукувања и навреди. Преку таска балабанова веќе од вакви теми, досадни се до посер.
Мене тоа онака ми дојде да видам што мислите вие. А не дека сакам да се препуцавате.
ај бе па и ти стана досадна со твоиве серка хејтерски коментари, цел месец ко да си во пмс ебате.
Кога ќе видиш дека процентуално животниот век на жените е поголем од тој на мажите, тезата веднаш паѓа во вода.Дали оваа изрека е навистина така ? Дали женското има многу да претрпи во животот отколку машкото? Што мислите вие? Дали е како порано или се имаат некои работи променето.
Во време на невиден феминизам и идење во крајности со некој ваши замислени идеали кој ги надминуваат границите на разумот поставуваш вакво прашање, не ти ја сфаќам поентата , да беше пред 50 или 100 години прашањево поставено ќе те разберев, во време кога жените се образовани кога бркаат кариера а помалку се замараат со домашни работи, во време кога мажот мора повеќе да се труди да обезбеди пари , кариера итн, за да може да не осеќа како паразит во однос на женскиот пол. не се согласувам дека на жените им потешко мислам дека на мажите им е потешко има доста случаеви кај што некој жени не работат а мажите и за нив работат зборам за заработување пари, па дури некој имаат и куќна помошничка и пак урлаат по мажот по дома каков вол е како она не и се свиѓа како она не и се свиѓа. Денес и да имаш жена не значи дека и во иднина ќе ја задржиш ако не трудиш што повеќе да угодиш и финансиски и емоцинално и сексуално и како се не. Инаку факт е дека жените се поголеми манипулатори од мажите , што и е нормално и природно а особено во 21 век женските солзи се појаки од машките мускули. Но мажите се први на удар и од нивните деца и од нивните жени и во однос на работното место, и во однос да го носат товарот да бидат глава на семејството што ќе проба да ги задоволи сите членови на семејството а првата линија на одбрана која ќе проба да ги апсорбира сите надворешни удари. Да точно е порано жените биле злоупотребувани од страна на мажите ама во 21 век мажите се тие што се злоупотребувани од страна на жените зборам за добар дел не за сите.Дали оваа изрека е навистина така ? Дали женското има многу да претрпи во животот отколку машкото? Што мислите вие? Дали е како порано или се имаат некои работи променето.
Е тоа е, до мудата е. Изгледа нема споменик без муда. Можеби даваат поголеми хонорари за тоа. И да, не сум видел некој во последно време на жена споменик да и направи, што оди во прилог на темава. Шмизлите не се рачунаат.Па ако ме прашуваш мене, стреите плачат кога било кој, без разлика дали е машко, женско или хермафродит, ќе се роди во Македонија или воопшто на Балканот.
Во цивилизираниот свет праќаат роботи на Марс, а ние овде по цели денови се расправаме кој е дојденец а кој староседелец, кој дошол од Карпатите а кој од Кавказ, кој ќе изгради повеќе споменици и чиј споменик ќе има поголеми муда.
СРцка!
Ова со корпиве не го сфатив баш ама мн срцка потег за да ми вратиш![]()
И мене ми се ебе, сакам да ја ебам Мачорка, од секогаш ме палеле доминантни мачки. Мачки со карактер.
Macorka ne te ebe ni 2%, taka da si znajsh
Ааааа од кај знаеш ти?![]()
vika deka ne si i bil ubaf. Pojke ne ti kazuvam
Мачорка навистина?
......
Мажот да носел пари, жената за децата... Абе кој к*р ви е вас бе, ја не се женам![]()
Мажот да носел пари, жената за децата... Абе кој к*р ви е вас бе, ја не се женам![]()