Кога женско се раѓа и стреите плачат

Статус
Затворена за нови мислења.
Стреите плачат само под услов да врни надвор дожд, а објектот да нема олуци. Поинаку, како, негледам.

Стреите плачат коа некој по којзнае кој пат ќе отвори тема која ќе служи единствено за машко-женски препукувања и навреди. Преку таска балабанова веќе од вакви теми, досадни се до посер.

ај бе па и ти стана досадна со твоиве серка хејтерски коментари, цел месец ко да си во пмс ебате.

Мене тоа онака ми дојде да видам што мислите вие. А не дека сакам да се препуцавате.

Па ако ме прашуваш мене, стреите плачат кога било кој, без разлика дали е машко, женско или хермафродит, ќе се роди во Македонија или воопшто на Балканот.
Во цивилизираниот свет праќаат роботи на Марс, а ние овде по цели денови се расправаме кој е дојденец а кој староседелец, кој дошол од Карпатите а кој од Кавказ, кој ќе изгради повеќе споменици и чиј споменик ќе има поголеми муда.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:58 ---
ај бе па и ти стана досадна со твоиве серка хејтерски коментари, цел месец ко да си во пмс ебате.

Болат корпите, а мали? :icon_lol:
Иди напиј се нешто за смирување и не смарај.

Дали оваа изрека е навистина така ? Дали женското има многу да претрпи во животот отколку машкото? Што мислите вие? Дали е како порано или се имаат некои работи променето.
Кога ќе видиш дека процентуално животниот век на жените е поголем од тој на мажите, тезата веднаш паѓа во вода. ;)

аман жити се со темава.
како некоја баба/дедо да зборува. кои маки плус ги имаат жените во денешно време жити се? еднакви права, уште повеќе пазени, чувани, да не креваат тешко, ние да изиграваме џентлмени, секогаш браќата се криви, ќерките секогаш се во право и никогаш не се криви за ништо......
ова може важело порано, кога требале многу мирази да даваат за мажење, а ако биле посирамашни родителите им било тешко фала богу. ама сега дефинитивно ова не е вака.

Не би рекол дека жените денес живеат потешко од мажите, сепак нас никоj не не чести пиjачка и никоj не не пушта во дискотека без карта и воопшто можат многу лесно да доjдат до тоа што го сакаат преку манипулациjа. Не сте толку невини и сироти како што се правите ;)

Дали оваа изрека е навистина така ? Дали женското има многу да претрпи во животот отколку машкото? Што мислите вие? Дали е како порано или се имаат некои работи променето.
Во време на невиден феминизам и идење во крајности со некој ваши замислени идеали кој ги надминуваат границите на разумот поставуваш вакво прашање, не ти ја сфаќам поентата , да беше пред 50 или 100 години прашањево поставено ќе те разберев, во време кога жените се образовани кога бркаат кариера а помалку се замараат со домашни работи, во време кога мажот мора повеќе да се труди да обезбеди пари , кариера итн, за да може да не осеќа како паразит во однос на женскиот пол. не се согласувам дека на жените им потешко мислам дека на мажите им е потешко има доста случаеви кај што некој жени не работат а мажите и за нив работат зборам за заработување пари, па дури некој имаат и куќна помошничка и пак урлаат по мажот по дома каков вол е како она не и се свиѓа како она не и се свиѓа. Денес и да имаш жена не значи дека и во иднина ќе ја задржиш ако не трудиш што повеќе да угодиш и финансиски и емоцинално и сексуално и како се не. Инаку факт е дека жените се поголеми манипулатори од мажите , што и е нормално и природно а особено во 21 век женските солзи се појаки од машките мускули. Но мажите се први на удар и од нивните деца и од нивните жени и во однос на работното место, и во однос да го носат товарот да бидат глава на семејството што ќе проба да ги задоволи сите членови на семејството а првата линија на одбрана која ќе проба да ги апсорбира сите надворешни удари. Да точно е порано жените биле злоупотребувани од страна на мажите ама во 21 век мажите се тие што се злоупотребувани од страна на жените зборам за добар дел не за сите.

Ја прв пат ја слушам изрекава.

Он топик - не, не е така. Глупаво е да пецаме сожалување уште од раѓање. Глупаво е да бараш некој да те сожалува - точка. Ужасно ме нервираат тие муабети
- ние женските сме понежни, ние женските сме беспомошни, нас лошите машки не лажат и искористуваат...и на све тоа, сеа уште и општо животот нас ни бил потежок.

Не гледам како животот на една жена е потежок или покомплициран од животот на еден маж.

Па ако ме прашуваш мене, стреите плачат кога било кој, без разлика дали е машко, женско или хермафродит, ќе се роди во Македонија или воопшто на Балканот.
Во цивилизираниот свет праќаат роботи на Марс, а ние овде по цели денови се расправаме кој е дојденец а кој староседелец, кој дошол од Карпатите а кој од Кавказ, кој ќе изгради повеќе споменици и чиј споменик ќе има поголеми муда.
Е тоа е, до мудата е. Изгледа нема споменик без муда. Можеби даваат поголеми хонорари за тоа. И да, не сум видел некој во последно време на жена споменик да и направи, што оди во прилог на темава. Шмизлите не се рачунаат.
И мене ме интересира дали е вистина дека жените се од зад Карпатите а мажите од Кавказ.

СРцка!

Ова со корпиве не го сфатив баш ама мн срцка потег за да ми вратиш :pipi:

Секако дека го сфаќаш, само се праиш на Тошо, али затоа јас ќе те потсетам.

И мене ми се ебе, сакам да ја ебам Мачорка, од секогаш ме палеле доминантни мачки. Мачки со карактер.

Macorka ne te ebe ni 2%, taka da si znajsh

Ааааа од кај знаеш ти? :pipi:

vika deka ne si i bil ubaf. Pojke ne ti kazuvam

И нормално, кога јас не одговорив, твоето его беше повредено и се реши да ми се одмаздиш со јадење бубрези, како впрочем и секој маж без јајца и со рането его. Проблемот е што јас ниту иам поим како ти изгледаш, ниту па сум праела било каков муабет со Тетро за тебе. Со други зборови дечкото те истрола. Ова ти го кажувам затоа што не сакам кога некој си измислува ствари и зборува во мое име, чисто да ги расчистиме работите. А ти секако можеш да продолжиш да ми се просераваш, али биди сигурен дека нема да ти останам должна, т.е ќе си добиеш по носот.

Мажот да носел пари, жената за децата... Абе кој к*р ви е вас бе, ја не се женам :D

Мажот да носел пари, жената за децата... Абе кој к*р ви е вас бе, ја не се женам :D

И да знаеш дека ти е паметно...види таму со Шкорпи он тражи дечко :pos:
Шала,абе жени се,ама барај некоја неписмена,да незнае нет да отвори иначе готов си ако почне да чита кајгана..:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom