Кога сте се извишиле најмногу и кога сте престанале со растење?

• Креатор на темата Креатор на темата Hulse
  • Време на започнување Време на започнување
Од четврта година гимназија, па наваму истата висина.. 180 цм.. Доста ми е (макар така се тешам) :)

Најмногу растев од 7-мо до почетокот на прва година, 0,8 па се до 1cm месечно...
Daaaaamn... Колку си пораснал тој период и колку си сега?[DOUBLEPOST=1429889110][/DOUBLEPOST]
Во прва средно бев 171, средината на втора 193. Ете уште толку сум.
Зошто јас немам ваква среќа?:unsure: Сите вие што се пораснале многу за брз период дали сте правеле некои посебни вежби, колку сте спиеле и дали сте имале посебна исхрана?

Последно уредено:
епа ете пресметај негде 1,55m бев во седмо, сега сум 1,83m. Не сум правел специјални вежби, сум се хранел она што баба ќе го зготви и во тој период, а и уште многу спијам ако не ме скорне некој можно е и до 12 саати да ги преспијам/прележам...

@Hulse
Да беше низок да се замараш ама не си скоро 180 см си висок тоа не е малце average height си
Има МНОГУ пониски од тебе па воопшто не се замараат со својата висина така да треба да си задоволен со својот изглед
И јас се замарав ама сфатив дека е не можам ништо да сторам затоа let nature take its course :D
Не ме сфаќај погрешно ;)

@Hulse
Да беше низок да се замараш ама не си скоро 180 см си висок тоа не е малце average height си
Има МНОГУ пониски од тебе па воопшто не се замараат со својата висина така да треба да си задоволен со својот изглед
И јас се замарав ама сфатив дека е не можам ништо да сторам затоа let nature take its course :D
Не ме сфаќај погрешно ;)
Секако во право си, и се сложувам со тебе, ама сепак за спортов во кој сакам да учествувам сека за некоја година (стронгмен натпреварувања) ми треба висина, сите се по 190+, за да можам што потежок да бидам. Затоа сакам уште некој сантим плус.
Инаку последните неколку дена, имам чудно чувство во некои коски (на нозете и во зглобот кај дланката, и исто така чувствувам болка во мускулот на десната рака (подлактицата) и трапезиусот, иста болка како што се чувствува наредниот ден по вежбање на некој мускул, а немам правено никакви вежби. Некој да ми каже да не се работи за growth spurt, или само си замислувам?:(

Daaaaamn... Колку си пораснал тој период и колку си сега?[DOUBLEPOST=1429889110][/DOUBLEPOST]Зошто јас немам ваква среќа?:unsure: Сите вие што се пораснале многу за брз период дали сте правеле некои посебни вежби, колку сте спиеле и дали сте имале посебна исхрана?
Па и не е баш среќа, не чини да извишиш толку многу за толку краток период. Инаку ништо посебно не праев, едноставно таков ми беше растот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom