Кога нагоните стануваат хомосексуални (бисексуални)?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Хомо/бисексуалност? (Хомо/бисексуални нагони)

• Вкупно гласачи
    116
streets_of_dublin напиша:
Ич нема да секнам со имиња, зашто повеќе од пола од уметниците се хомо(би)сексуалци.
Ете, и самиот Шекспир ја прикривал својата љубов кон момчиња со тоа што пишувал за нив како за девојки.....

Го потенцирав тоа со хомосите инспириран од овој пост, пошто којзнае каква заслуга ќе им припишете уште на гејовите... кутрите ние.

Прашање: Што е со хомосексуалноста во поезијата???

Него приметувам дека забегуваме од темата ... а јас сеуште се чудам и не ми е јасно кои “легенди“ гласале (во овој момент 4ца) за 3тата опција, односно дека не си геј се додека не се изјасниш дека си :) :) :)
Ко у стило јас се дрогирам, а сепак не сум наркоман додека јавно не го признаам тоа :lol: :lol: :lol: :lol:

бај д веј сеа неам време да ти напишам се детално пошто сум на одмор, али веруј коа ќе се приберам и тоа ќе биде 8)

Абе да, малку апсурдна е темата. Иако секогаш е добро да се чатне на неа, да се видат работите од друг агол.

Велам апсурдна, затоа што хомосексуалноста е нешто ептен хипотетично.

-Некои овде се хетеро, ама па камо гаранција? камо гаранција дека кроз 10год. на некоја фантастична коктел забава после неколку чаши шампањ, па водка со 10коцки лед, нема случајно ошамутено да падне типот на некој клизав кожен кауч и нема нечиј машки јазик да му пенетрира орално и од тој фин бакнеж да све тоа прерасне во една големка авантура и да геј сексот кој ке следи нема да биде нешто генијално за таа веќе екс- хетеро особа ? А? ;)

Или вака.

Јас сум ептен хетеро .. Женишта не поднесувам, и најубавите ми се гадат (во сексуален смисол).. Арно ама, ми се има десено во една таква blurry ноќ да имам еден-два бакнежи со јазик и ова она и ептен фино беше. . Не беше до толку фино за да ми се присака повторно ама така моментот беше ептен кеифски.
Е сеа, ја геј сум? :)
епа не сум..

Значи , не постојат некои правила. Можеш да бидеш најтврдокорен хетеро ама во тој еден момент некој може да се деси нешто со некого и да ја пречекориш таа црвена-жолта ватевер линија. :)

Вуна, вери најс аватар! кажи, ти бе геј си? ;)

StenmarC напиша:
Ајде бисери... продужи даље, па да напраам една колекција од твоите и на Мацедалиен :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А бе Стен :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

1. Ништо немам напишано на темава...
2. Дури и ако напишам погрешно ме читаш!!!
3. Токму поради тоа што погрешно ме читаш и не ме разбираш

Нема потреба да објаснувам нешто некому којшто не сака/не може/не знае да ме разбере :wink:

Ми се чини дека во анкетава има нешто што фали :

Хомосексуалец/Бисексуалец е оној којшто јасно и гласно ќе раскрсти со самиот себе дека е таков а не оној којшто заради егзибиционизам ќе проба со други луѓе заради тоа што педерите/лезбејките и бисексуалците се на мода.

Уште нешто : Наместо сите да си гледаат сеир и да си го живеат животот како што им одговара, луѓето мислат дека треба да се подредат на еден модел. Доколку видат некој којшто е различен од нив веднаш го етикетираат и му велат дека “Тоа не е нормално!!!“.

На таквите би им одговорил во стилот на десетте божји заповеди (се кладам дека оние коишто се повикуваат на тие вредности немаат воопшто отворено библија во животот ама не е таа поента на темава!!!!) : Не правете насила она што не сакате и не се правете насила такви какви што не сте!!! Ќе страдате...

Ете толку имав да кажам па сеа интерпретирајте како сакате и одговарајте само кога ќе бидете сигурни дека сте разбрале што сакав да кажам :!:

Пријатели...

Ја одбрав темава за овој пост бидејќи е последна на која дискутирав (патем, жерард, во право беше тој што рече дека сме изедначени во биткава со геј и хетеро уметност, така да сметај дека јас се откажувам).

Него за друго сакав да зборам..
Форумов ми одзема навистина многу време и со сите обврски што ги имам не можам асално да седнам и да напишам подолг пост (што ме иритира понекогаш, зашто не сум се доискажала и некои можат да ме сфатат погрешно).
Во август треба да полагам нешто по Германски... доаѓа и новиот број на Фридом... почнав да пишувам нешто, што се надевам, еден ден ќе заличи и на книгиче..
Наредниов период ќе ме има многу малку на форумов, да не кажам ич.
Можеби ќе се вратам од септември, може и не... (да не станувам сега носталгична?).. може ќе се вратам со друг ник :wink:
Се шалам.

Поздрав...
бидете добри

Не мораш да мењаш ник - нема потреба. Побарај и ќе ти го реактивираме ако заборавиш која ти е лозинка... Можеш да видиш мејл и без да си логирана... :wink:

За другите : извинете за интрузијава и продолжете со дискусијата...

луѓето мислат дека треба да се подредат на еден модел.

Ова малце не ми фаќа окце :D Реков, го почитувам правото на секој да избира.. само ова "луѓето мислат" да не случајно е ставен некој тука во инфериорна позциција?! Јас ништо не сум "по фраер" од тебе (со мојот избор) ама богами ни ти не си ништо "по фраер" од мене (со твојот избор), нели? :D
Добро.. може не си го мислел тоа, ама ќе се сложиш дека и тоа како некој се обидува да направи култ од тоа да си хомо.. што мислам дека не е во ред. Биди си што сакаш, јас и онака и онака ќе те почитувам. А дека те почитувам знаеш и самиот :D

оние коишто се повикуваат на тие вредности немаат воопшто отворено библија во животот
Се слагам. Јас немам отворено библија. Ниту ги знам божјите заповеди на памет. Едно сум сигурен, дека какви и да се.. се однесувам според нив. Нејсе.. Друго ми беше мубаетот.. ако не се лажам, господ повикува и на нешто друго.. наведи го и тоа :D :D

Мала дигресија: Поздрав стритс (оф филаделфија :D :D ) стравно ќе фали по малку некој како тебе што има има мислење.. а не само да кажува што јадел денес и зашто е среќен... се разбираме нели :D

Misirkov напиша:
Acid: smiri malku topka, nema potreba tolku da se iritiras. Eve ako moze da pomognam da izjavam deka i jas sakam da gledam devojki kako se miluvaat - no ne nikako sum lezbejka! :P
Misirkov, bash me chudi zashto togash ne sakash da gledash dvajca mazhi koi se miluvaat? :)

Nego dosta so zaebanciite. Dokolku se draznish na parchinja od ist pol, togash sigurno te mava nekoja homo zhichka. Sakale da priznaete ili ne, toa e toa.

Trgnuvam od sebesi kako chist hetero, bidejki se zgrozuvam i mi se ezhi kozhata na madinjava koga bi pomislil na nekoj mazh, ili da vidam scena na dvajca mazhi kako vodat ljubov. Za razlika od toa, normalno deka scena na dve zeni koi se miluvaat mi predizvikuva lezet.

Na toj sto mu godi ova, sigurno ne e chist hetero. Ubeden e deka e, bidejki dosega ne mu se "spoile kapacinjata", sto ne znaci deka nema da mu se spojat vo idnina koga ke dojde momentot! :)

Za zhenite: dosta so glupavite opravduvanja deka zenskoto miluvanje e po nezhno, po blablabla... pa samo poradi toa ste sakale da gledate. Ne vi drzi voopsto muabetot. Kade ima chad, tamu ima i ogan!:)

Мистичен напиша:
Za zhenite: dosta so glupavite opravduvanja deka zenskoto miluvanje e po nezhno, po blablabla... pa samo poradi toa ste sakale da gledate. Ne vi drzi voopsto muabetot. Kade ima chad, tamu ima i ogan!:)

Е сеа арно им го лупна :twisted: :twisted: :twisted:

А бе да...ама признај боље е да видиш две жени како се милуваат него ли две машки?
А?
Ај сеа.

StormAngel напиша:
А бе да...ама признај боље е да видиш две жени како се милуваат него ли две машки?
А?
Ај сеа.

За тебе можеби е “боље“ и затоа не можам да ти признам нешто што не е според мене така :wink:

Ја на моје ти на своје.
Боли мене курац за дупе твоје

Можам и поезија од ова да направам Маце, не ме дирај. =))))

А бе што сакаш праи ама збори за тебе :lol: :lol: :lol: :lol:

Т`нгрко ја за себе и зборев, и очекував и признание од Мистичен.
Нели?
Ја реков дека за мене е боље да видам две женски на милување, а за Мистичен ќе чекам да одговори. А тебе што ти е мувата у капа, и што скокаш на секој пост, не сум ти ја крив.
Ебате! :lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom