Кога нагоните стануваат хомосексуални (бисексуални)?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Хомо/бисексуалност? (Хомо/бисексуални нагони)

• Вкупно гласачи
    116
Озбилно, ако продолжите да се карате наместо да аргументирате, нема пак да дозволиме темава да оди пак до 36 страници, а ништо да не се каже. Ако знаете нешто воопшто кажете го, оставете ги вашите лични предрасуди надвор од форумов.
Да не бидам како оние од ВМРО-НП, направи разлика. :lol:
Ај така драги мои.

Озбилно, ако продолжите да се карате наместо да аргументирате, нема пак да дозволиме темава да оди пак до 36 страници, а ништо да не се каже. Ако знаете нешто воопшто кажете го, оставете ги вашите лични предрасуди надвор од форумов.

Ништо не може да биде подобро од затворање на вакви теми.
Не знам зошто толку внимание се посветува на оваа појава..
најубаво би било да не се дискутира на неа..
како и за сида, за лепра , за леукемија и за останати болести луѓето не сакаат да читаат, зошто би сакале да читаат за хомосексуалноста???

Едно прашање ама директно до тебе.
Зошто реплицираш ако не сакаш да читаш?

Јас еве за себе ќе си кажам, темите кои што не сакам да ги читам воопшто не им реплицирам, и со тоа сум средил се.
А верувам дека никој нема да те покани однадвор за да дадеш мислење за некоја тема, нели?

Едно прашање ама директно до тебе.
Зошто реплицираш ако не сакаш да читаш?

не бе не си ме разбрал. На мене ми е ОК. Сакам да ги побивам заблудите кои се наметнати од различни фактори во врска со ова прашање, денес.
Но, поубаво би било воопшто да не се зборува за вакви работи, бидејќи е гадно. А кога вече зборуваме и ги разгледуваме, треба да им се даде подеднаква шанса на сите, не да се бришат постови, не да се санкционираат оние кои со своите мислења сакаат да фрлат друга светлина врз објаснувањето на овој феномен. Нема смисла тоа.

Никола напиша:
Ништо не може да биде подобро од затворање на вакви теми.
Не знам зошто толку внимание се посветува на оваа појава..
најубаво би било да не се дискутира на неа..
како и за сида, за лепра , за леукемија и за останати болести луѓето не сакаат да читаат, зошто би сакале да читаат за хомосексуалноста???

Ајде де. Јас имам пак обратен впечаток : на темава најмногу внимание повлече твојата категоризација на хомосексуалноста како болест и неприродна појава.

Ако тебе повеќе ти се допаѓа фолк отколку џез, или пржени тиквички отколку пилешко, како би реагирал кога некој џезер и љубител на пилетина ти каже дека си озбилно болен (како на пример лепрозен или ХИВ-позитивен) и дека треба да се лечиш, инаку мајка природа ќе се откаже од тебе? Ок, разликата меѓу хомо- и хетеросексуалноста не е иста како меѓу џез и фолк (или само така ми се чини?), ама овој твој став дефинитивно е фашизоиден. Уште малку па ќе предложиш да ги труеме со Циклон Б.
Уште една работа ми падна в очи, ама заборавив да те прашам : зошто мислиш дека ако некој сака мажи тоа го прави помалку маж? Дури имам и предлог тема : што мажот го прави маж, а жената-жена?

Откажи се од таквите предрасуди дури си млад. Едни од најголемите умови на нашето време биле хомосексуалци. Земи го за пример Алан Тјуринг - професор на Кралскиот колеџ во Британија, човекот кој ја дешифрираше Енигма-германската машина за кодирање на текст- и ја направи пресвртницата во втората светска војна. Само што човекот си имаше мерак на машки, па дури и го избркаа од универзитетот!!! Така да, ослободи се од таквите глупости дури не си направил нешто полошо.

на темава најмногу внимание повлече твојата категоризација на хомосексуалноста како болест и неприродна појава.

Ти мислиш дека не е? Имаш ли објаснување за нејзиното постоење?

Ок, разликата меѓу хомо- и хетеросексуалноста не е иста како меѓу џез и фолк (или само така ми се чини?), ама овој твој став дефинитивно е фашизоиден. Уште малку па ќе предложиш да ги труеме со Циклон Б.

Воопшто не се ставовите фашизоидни, ставовите си се наполно нормални и истата реакција ќе ја добиеш од било кој друг, кој нема наклоности кон сопствениот пол или не е испран со новите техники за прифаќање на различностите и толерирање на секакви движења со образложение дека ако постојат, значи се нормални..

Уште една работа ми падна в очи, ама заборавив да те прашам : зошто мислиш дека ако некој сака мажи тоа го прави помалку маж? Дури имам и предлог тема : што мажот го прави маж, а жената-жена?

Каков маж ако сака да се ренда со мажи??? не заебавај...

Земи го за пример Алан Тјуринг - професор на Кралскиот колеџ во Британија, човекот кој ја дешифрираше Енигма-германската машина за кодирање на текст- и ја направи пресвртницата во втората светска војна. Само што човекот си имаше мерак на машки, па дури и го избркаа од универзитетот!!! Така да, ослободи се од таквите глупости дури не си направил нешто полошо.

Нема никаде доказ дека Ален Тјуринг бил хомосексуалец. немој те молам да судиш за него според филмот кој си го гледал. :D
и не се тие работи глупости, далеку од тоа. Јас ги прифаќам хомосексуалците , ги има наоколу, да, но тоа не значи дека нема да ги гледам како чудовишни креатури, кои одбрале да одат по некој чуден пат, за кој, во моето разбирање на светот нема место. јас ќе соработувам со нив, ќе ги користам нивните капацитети и стручна помош, но никогаш нема да ги гледам како луѓе достојни за признавање како такви од моја страна. Но тоа нема никаква врска, тие ќе си го продолжат нивниот начин на живот, јас мојот и сите ќе си бидеме задоволни :D

Macedalien напиша:
StenmarC напиша:
Ајде бисери... продужи даље, па да напраам една колекција од твоите и на Мацедалиен :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А бе Стен :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Хомосексуалец/Бисексуалец е оној којшто јасно и гласно ќе раскрсти со самиот себе дека е таков

Ауууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Читај уште еднаш .......АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
Момак ... работава јас се фиксам и шмркам у велико, али не сум наркоман додека не кажам јавно и додека не си речам самиот ЈАС СУМ НАРКОМАН :):):)

Macedalien напиша:
а не оној којшто заради егзибиционизам ќе проба со други луѓе заради тоа што педерите/лезбејките и бисексуалците се на мода.

Мацедалиен ... работава ОД ЕДНАШ НЕ СЕ СТАНУВА ПЕДЕР А??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Бев во Охрид, се видов со Дивајн, Девилиш, Ацева, Форчн ... праев муабет со нив ... во очи .... НИКОЈА НЕ ПРИЗНА ДЕКА ПАЛЕЊЕТО И МАСТУРБИРАЊЕТО ПРИ ГЛЕДАЊЕ (ЗАМИСЛУВАЊЕ) НА ПРИПАДНИЧКИ ОД ИСТ ПОЛ КАКО СЕ МИЛУВААТ, БАЦУВААТ или whatever Е ХОМОСЕКСУАЛЕН НАГОН.... НИЕДНА .... --- сем Дивајн која подобјасни која теза ја брани .... НИЕДНА ... чак ми викаа дека се лезбејки, а јас никаде не го реков тоа и не ни мислам дека се лезбејки тие што го прават тоа, туку дека ЕДНОСТАВНО ИМААТ ХОМОСЕКСУАЛЕН НАГОН!!!!!!!!!!

Ете гледаш? Не си ме разбрал!!! :wink: :lol: :lol:

Macedalien напиша:
Ете гледаш? Не си ме разбрал!!! :wink: :lol: :lol:

Маце ... јебига ... не сум толку по модата :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Macedalien напиша:
Никола напиша:
Хомосексуалците се креација, не се нешто кое е генетско наследено.
Тие се резултат на деформираната младост, на пореметената слика на животот која им ја преставиле луѓето кои ги одгледале. Не постои ниту еден хомосексуалец, кој немал некакви проблеми како мал.

Имаш еден овде :wink: и престани да генерализираш оти тоа се правеше во времето на едноумието т.е. во времето на Тито и на Милошевиќ а во Македонија во времето на “Октоподите“.

Никола напиша:
Многу често се работи за недостаток на силна татковска личност.

Штета за таквото мислење : татко ми е фантастичен човек!!! Прашај ја мојата околина :wink: и ќе ти потврди...

И да не цитирам даље .... Мацедалиен ... биди реален ... и да е во право Никола, нема да го признаеш тоа :wink:

StenmarC напиша:
И да не цитирам даље .... Мацедалиен ... биди реален ... и да е во право Никола, нема да го признаеш тоа

Со оглед на фактот што Никола многу добро си знае зошто не ги прифаќам неговите ставови и со оглед на оној што никогаш не сум имал “непримерни родители“ (ти испратив приватна порака) не можам да ти го направам задоволството и да кажам дека правото е на твоја страна :wink:

Ме натера да издадам мал детал од мојот живот но знај дека ама баш ниту еден проблем не сум имал со моите и дека отсекогаш сум знаел дека ги сакам мажите. :arrow:

Ете од мене толку а вие продолжете да си ги вадите очите и да си пишувате постови поддржани со аргументи што само вам ви одговараат : да видиме до каде ќе стигните :wink:

Macedalien напиша:
StenmarC напиша:
И да не цитирам даље .... Мацедалиен ... биди реален ... и да е во право Никола, нема да го признаеш тоа

Со оглед на фактот што Никола многу добро си знае зошто не ги прифаќам неговите ставови и со оглед на оној што никогаш не сум имал “непримерни родители“ (ти испратив приватна порака) не можам да ти го направам задоволството и да кажам дека правото е на твоја страна :wink:

Ме натера да издадам мал детал од мојот живот но знај дека ама баш ниту еден проблем не сум имал со моите и дека отсекогаш сум знаел дека ги сакам мажите. :arrow:

Ете од мене толку а вие продолжете да си ги вадите очите и да си пишувате постови поддржани со аргументи што само вам ви одговараат : да видиме до каде ќе стигните :wink:

Маце ... премногу сериозно почнавме да ги сфаќаме работиве :?

StenmarC напиша:
Маце ... премногу сериозно почнавме да ги сфаќаме работиве :?

За сериозни молам!!! Ама за “сфаќање“ - не знам!!! :roll:

_ZlObNiCa напиша:
The`bItCh напиша:
Цитат:
И шо? Мислиш дека мене нема да ми се "дигне" ако ги гледам Памела и Џоли како се лижет?

Ne ti izgleda tebe ova na fantazija na kvadrat???Nesto sto kako pomisla ke ja stimulira da mu se javi na deckoto ili da masturbira, samo kako potik....

Мислам дека јасно знаевте што браните, односно дека јасно ви беше на што се спротиставуваме. Вие браневте и мастурбирање при таква сцена, а не браневте (на почетокот зборам) поттик за секс со машко :wink:

StenmarC напиша:
Мислам дека јасно знаевте што браните, односно дека јасно ви беше на што се спротиставуваме. Вие браневте и мастурбирање при таква сцена, а не браневте (на почетокот зборам) поттик за секс со машко :wink:

Pa so treba da ti nacrtame za da sfatis deka sekoj seksualen pottik e priroden - bilo toa so masko ili so zensko!!! Nikoj ne me nateral tuku samiot jas... :!:

Абе, пак бегате од поентата на дискусијата. Дај не анализирајте какви се хомосексуалците и дали имале овакво или онакво детство...блаблабла...

Прашањето е дали оние кои имаат фантазии кон партнер од ист пол или мастурбираат на сцени со партнери од нивен пол имаат хомосексуални нагони.

Неколку девојки велеа дека го прават тоа (на темата за женска мастурбација), но не се лезбејки (бисексуалки) и дека немаат такви нагони. Поради тие изјави е отворен овој топик.
Јас категорично тврдам дека не се во право.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom