Кога, како и колку учите?

Imam procitano deka najubavo moze da se zapameti ako se uci nasabajle.
Jas ucam preku cel den, nemam nekoe vreme ej togas mozam togas ne, vazno mi e da mi bide tisina za da mozam da se skoncentriram. Ne ucam na glas, tuku si povtoruvam vo sebe, a kolku vreme ucam zavisi od toa kolku mi e golem materijalot, no sega mi se fakja za nekolku dena da go spremam materijalot, zasto ne ucam lekicija po lekcija tuku 3-4dena (zavisno kako ni se rasporedni datumite na ispitite) pred ispit, sednuvam i go spremuvam. Ne mozam da ucam kontinuirano zasto posle ako ne go povtoruvas toa sto si go naucila dodeka dojde ispitot ke go zaboravis. Najubavo mi e koga sum sednata na krevet, a koga me fakja nervoza si izlagam do balkon da me fati malu svez vozduh i se vrakam na ucenje... A nekogas sednuvam i na kompjuter, primer kako sega :) malu odmor :)

Ucam pred da legnam oti poveke se pamti (provereno:)), Okolu 1 cas ne mi treba poveke i ucam v krevet :) A pisam domasna so muzika :)

Со музика и пишувам и учамto e to

Зависи, ако ми се спие учам у кревет, ако не на маса. Иначе учам поручек или навечер, а ако не стигнам и тогаш станувам еден саат порано и учам у 6.
Со музика никад не сум можела да научам, многу ме деконцентрира...

Ucam koga ke dojdam od skolo.t.e toa ne e ucenje tuku pisuvanje.Ednostavno me mrzi da ucam i kraj.Ako fatam i sednam da ucam ke naucam.Mnogu zamara celo gubre so go pisuva u knigite i....

Највеќе памтам кога учам посабајлечки..уствари не...најлесно учам под притисок,значи ден,два,вечерта пред испит/колоквиум...а иначе најчесто седам зашто ако легнам на кревет ќе заспијам со гаранција.... а друга работа кампањец сум...не дека неам врска што се дешава во тек на предавања ама не учам редовно...секад коа се наближува полагање..исто беше и у средно ден пред тест

I полугодие освен математика (ден-два пред писмена учам) горе доле редовна сум, е за II ме фаќа мрзата и вртам на кампањско.......

Кога и како учам....... обично навечер после 10 - 11, со музика и седната на маса за да не заспијам

Учам во кревет и најмногу саат и пол бидејќи ме фаќа мрза многу лесно а и се случува да задремам.Периодот околу 9 до 11 наутро ми е совршен за учење а сакам тишина кога учам.

Muzika do daska, eden kup knigi, voda, sok, hrana, kompjuter i stabilen internet.
Mozam da ucam so casovi..... Ne e bitno vremeto, i mestoto. :)

Зависи кога како ама најчесто учам поручек и навечер.Тогаш најубаво памтам а и пред тоа сакам да дремнам за да не ми се приспие дур читам.А учам онака во тишина ама можам и со музика да повторувам не ми е преголем проблем.

zavisi nekogas koga ke se vratamm od skolo a nekogas i posle rucek
na primer deneska sega zavrsiv so ucenje

МАР МАР напиша:
Значи прашањето ми е кога, во кој дел од денот најчесто учите, дали повеќе памтите ако учите навечер или пак денски, како (на глас, во себе), во која положба (легнати, станати, седнати....) и колку време ви е потребно за да научите една или неколку лекции/предмети? М? И дали учите пред писмена или испрашување или континуирано си повторувате то шо сте учеле па после само ќе се потсетите? :helou:

Значи вакаа... Учам откако ќе се вратам од школо.. Најпогодено ми е времето.. Дома нема никој. Слободна сум и сппособна да се сконцентрирам. Не е битно кога ќе учам, ако добро сум научила секако ќе запамтам :). Секогаш пред да си легнам си прочитувам уште еднаш за секој случај.. Обично оние предмети како: Биологија, Географија, Историја и.т.н. ги учам на глас.. А Математика, Хемија и таквите во себе.. Обично учам седната на бирото.. Најубава положба. А сум учела на секакви начини :) Дури и во веце.. А колку време ми е потребно, тоа зависи. И од лекцијата и од предметот а и од мојата концентрација.. А дали учам пред писмена, тоа само математика.. А по другите предмети напоредно си учам.. Лекција по лекција.. Ухх се изморив :)

пишувам домашна со музика, а учам насабајле кога ке станам од спиење (кога сум втора смена) со сигурност повеке се памти... а кога сум прва, после школо

nemam nekoj raspored za toa koga ucam ... koga ke mi se uci sednuvam i se isklucvam potpolno ... nemozam da ucam so muzika ili so uklucen PC ili TV .. me dekoncentrira ..najcesto ucam vo krevet ama nikako legnat tuku si sedam .. a za toa kolku zavisi od ispitot kolku e obemen ... prv semestar ucev malku kampajnski a sega svrtiv obratno i si ucam so red i mislam deka mi e podobro .. :)

Учам кога ќе ми текне, во неделата саат два... Да учев секој ден по толку, ќе бев првенец на генерација.. Сеа сум само одличен...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom