Кога еден странец се вљубува во Македонија...

• Креатор на темата Креатор на темата Helo
  • Време на започнување Време на започнување
Ааа да убаво!!:smir: А нели имаше и уште еден човек вака креирано страница за Македонија?? Или истиот бил...Не знам важно знам дека на форумов исто прочитав! А да вака е убаво се репрезентира Македонија и нејзините убави страни кој ги увидел овој Пољак...:) Да се надеваме дека ова ќе продолжи и од страна на многу други странци кои ќе се вљубат во нашава ни златна МАКЕДОНИЈА!!

ооо кутрите ние.шо дочекавме странци да ни ја промовират земјата а ние ке квачиме јајца.супер!!!инаку македонија е супер штета шо неаме поке капитал(од крадење) за да се развие.инаку ако се развие и се вложи ке нема поубаво место за живеење во европа.

Кучињата лајат-караванот врви...
Супер е странава, а незнам зошто се лутите ако некој од странство ја промовира нашата држава?
Да има едно 100-тина луѓе како овај ке нема ко нас. Инаку страната е закон, многу ме бендиса.

ova e edna od najubavite strani za makedonija so ja imam videno! alal da mu e na batevo.

Одамна ја знам оваа страна, многу е убаваа:vozbud:

Да одамна ја имам разгледувано странава, стварно алал нека му е на човеков и за зборовите и за сликите.Секоја чест!

Dobri strani... bravo, ovaa na poljakov e stvarno edna od najdobrite sto gi imam videno za makedonija!

странец се вљубува у македонија коа ќе биде прошетан низ платичарската уличка,или пак низ пазарот на шопинг во шутка.Неговата воодушевеност особено ќе стане голема кога ќе си седне поред ќеј со убавиот поглед на црниот вардар и на лимената ограда која ќе му дојде како пријатна позадина за сликање :pos2::pos2::pos2::pos2:

странец се вљубува у македонија коа ќе биде прошетан низ платичарската уличка,или пак низ пазарот на шопинг во шутка.Неговата воодушевеност особено ќе стане голема кога ќе си седне поред ќеј со убавиот поглед на црниот вардар и на лимената ограда која ќе му дојде како пријатна позадина за сликање :pos2::pos2::pos2::pos2:

А дали ти си мислиш дека во ЕУ е секаде чисто и убаво,дека таму нема расфрлано ѓубре? Човекот едноставно ја засакал Македонија и направил една интернет страница која е во наша полза.
Еве ти една случка од мојот живот па ти процени самата како некои странци размислуваат? Во 2003 година бев на службен пат за Италија и требаше да спијам во хотел,од 3 хотели јас се одлучив за тој што е од средната класа.Кога дојдов на рецепција и побарав соба рецепционерот ми го побара пасошот и кога му го дадов и кога го виде дека е Македонски едноставно човекот се извика: МАКЕДОНИЈА!!! Јас останав малце зачуден а рецепционерот ме праша да не сум од Охрид? Јас му реков дека не сум а потоа тој ми објасни зошто така изреагирал? Во тој хотел била на гостување некоја девојка од Охрид,таа толку живописно му го предствавила Охрид на рецепционерот што тој едноставно добил желба да го посети Охрид барем еднаш во својот живот... Човекот не знам дали направил интернет презентација ама знам дека животна желба му е да дојде во Охрид,ете вака треба да ја представуваме својата држава а не како ти што размислуваш дека Шутка или кејот на Вардар ја расипува таа идилична слика...:nenene:

Леле не знам дали сам му текнало ама чоеков алал нека му е. Ова дури е и подобра реклама од оние ние што ги правиме.

Прашајте го Фуере. Па минимум 3 пати у неделата го викаат на софра, го шетаат по цел ден, кај и да отиде му прават дочеци со триста салтанати ко да е претседател и сето тоа без пари. И после зошто бил цело време црвен во образите. Па цело време е надрукан со ракимидол и со виномидол. Последниот пат особено добро ја пофали Македонија пред европа заради итеграции закони а у, ама јас се си мислам длабоко во тие речници сакаше да каже (Шо ракија ке беше тоа таму доле во Македонијата). Така и случајот со другите странци. Реално муабет да правиме, немаме нешто посебно што кога ке дојдеш во Македонија би се издвојувало од другите земји, ама за веселба не бива. Сето тоа споено со убава култура и историја, залеано со стара ракија, измиксано со стари нардони песни, загрглавени гласови и испотени мишки од веселбата, сето тоа финиширано на крај со едно црно(турско[агроплод]) кафе ја прават Македонија уникат. :smir:

Секоја чест за батето.
Ептен и како страна,и од фотографски аспект, 5!

ја неам видено темава, ниту странава....

сега од како ја видов морам да кажам дек многу е добра...екстравагандна....фрапантна...неам зборови веќе...стварно одлично дело за презентација на нашата одлчина и спектакуларна Македонија...одлични слики од одлични места...дури се срамам заради тоа што јас не сум бил на некои од местата сликани и прикажани на сајтот...башка, без навреда, стварно ми се свиѓа фактот што страната е само на македонски и англиски...

сакајте ја Македонија, ќе ве сака и таа вас :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom