Кога цел свет влезе у социјализам, зашто не и ние?

• Креатор на темата Креатор на темата saso82
  • Време на започнување Време на започнување
Комунизмо е да секој може да ти дојде дома и да ти земе шо ќе му се бендиса, нема лична сопственост се е “народно“ имаш уба кола, иди комшијата и ти ја зема, имаш крава, идат од општината ти ја земаат, имаш добра жена, идат од маалата и ти ја....

Dobro be do koga ke ve lazat "evreite" ?????? ......................tie za koi pak kazuvaat deka deca vo bure so K'ARFII ( klinci za onie koi nezaat :) ) pustale niz brdo ZA DA IM JA PIJAT POSLE KRVTA..... :)

...kako be ke ti zemat kola koga ke nema kola...za teleportacija NE treba KOLA....
....kako ke ti ja zemat hranata,oblekata...tatatata....koga seto toa see sintetizira NA DUGME :)

za toj komunizam se zbori ovcicki moi , ne za onoj kade eden na drug narod SI JA KRADE SIROMASTIJATA :) i so koj ve lazat batkive "komunjari"...:)

Социјализам неможе да постои и да функционира, се додека на сите им е јасно дека најважно е сите да работат колку можат, за да се одржува економијата и социјалниот систем, и дека не е убаво да се живее од социјална помош иако се добиваат доволно средсвтва.

Ама тоа е работа на менталитет кој треба да се промени, а сега за сега 80%од европското население не е во состојба така да раззмислува туку си вика, што ќе работам кога државава ми дава толку пари.
Само колку за да имате претстава како тоа изгледа, пред сега малку да ги стегнат социјалните закони во Германија поради што научија луѓето дека убаво се живее од социјала, теоретски беше можно на самохрана мајка со 4 деца државата да и додели и да и дава пари за одржување на автомобил.

Социјализам неможе да постои и да функционира, се додека на сите им е јасно дека најважно е сите да работат колку можат, за да се одржува економијата и социјалниот систем, и дека не е убаво да се живее од социјална помош иако се добиваат доволно средсвтва.

Ама тоа е работа на менталитет кој треба да се промени, а сега за сега 80%од европското население не е во состојба така да раззмислува туку си вика, што ќе работам кога државава ми дава толку пари.
Само колку за да имате претстава како тоа изгледа, пред сега малку да ги стегнат социјалните закони во Германија поради што научија луѓето дека убаво се живее од социјала, теоретски беше можно на самохрана мајка со 4 деца државата да и додели и да и дава пари за одржување на автомобил.

Може, ами како да не може , и самиот забележуваш пола Европа живее од социјална помош ...:)
За задоволување на животните функции потребен е ангажман,сега на овој степен на развој не повеќе од на 15% од популацијата..да не е и тоа многу.... другото е надградба..натиго-дајмиго......такви 15% запаленковци секогаш се наоѓаат :)
значи еве и според тебе социјализмот и те како веке функционира.....................во Европа..

Како бе си живеел во комунизам ?
Уствари ти од која држава си :):):)

ги испуштил човекот наводниците....мала грешкичка која и не е битна :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom