Кога би биле богати што би имале ? (детална слика)

Ќе го земам РК Пелистер или РК Текстилец и ќе праам европски тим.Исто и еден од Парма и Нотингем.Може и обложувалница да си отворам.

Како да ти кажам.... те сметав за просветлена душа. (не материјалист)

AI DISSAPINT!
Матријалното треба да се почитува исто и колку Духовното. Не копнеам јас по тоа да го имам се што наведов само сакам да фантазирам како дете. Едно е да имаш празна фантазија во главата без никаква емоција кон нешто а друго е да го посакуваш нешто и да копнееш по него. Јас ниту барам ниту очекувам да имам нешто многу матријално. :)

Kako prvo bi otvoril domovi niz cela drzava kade sto ke mozat da se smestat site sto nemaat dom ili pitaat na ulica. Istite bi im pomognal da najdat rabota dokolku se sposobni da ja rabotat. Bi otvoril lanec na fabriki a so toa i rabotni mesta niz drzavata,a toa da bidat fabriki za meso. Sekoj den na vrabotenite da im davam po 1kg meso i nivnata minimalna prata da bide 500€. Znam deka ke nema golem kar od toa no bar mnogu luge ke bidat srekni :) Drugo bi gi napravil patistata spored svetski standardi i bi si go sredil gradot so voda koja ni e najpotrebna.

malibu-slideshow-3.jpg

1.Убава куќа, не многу голема но со градина.
2.Домови за стари луѓе
3.Домови за бездомници и деца од улиците
4.Центри за палијативна нега (каде тешко болните ќе можат достоинствено да умираат без да плаќаат)
5.Јавни кујни(сите што се гладни без никакви документи и пари да се нахранат)
6. Добри патишта
7.Напуштени македонски села да се претворат во турустички населби добро поврзани со аеродром и железница за странски туристи
8.Плантажи на органска храна
9.Фондови за надарени ученици кои ќе ја промовираат државата по вистинските вредности, а не по корупција и лудило
10.пензии за сите над 60 год
П.С. всушност ова се многу многу пари

Подалеку од вукојебинава, никаков контакт. Ќе прежалам да не навивам за Пелистер (или пак зошто да прежалувам, кано ќе го емитирам, ќе си фантазирам европски Пелистер:icon_lol:), од се друго лесно ќе се одвикнам.
Максимално ќе пратам спортски настани, на сите можни интересни натпревари ќе се обидам да стигнам. Ќе пратам концерти, фестивали и слични квалитетни културни настани.
Ќе го пробам секое јадење што ќе бидам во можност, од било која светска кујна.
Не ми требат дроги и неписмени шупаци ко билзерин. Ако сум богат ќе ги баталам сите социјални мрежи(освен кајгана:icon_lol:), ќе го минимализирам користењето на интернет.

И после не сме ви биле идоли :pos:

Него како се вика богат и влијателен битолчанец?.... Нов скопјанец :icon_mrgr:, ќе емигрираш кога тогаш само во Скопје. ;)

Иначе еве за некоја недела ќе видиме до каде е проектот европски РК ВАРДАР, за фудбал дај ни малку време ќе фати едно 3-4 години... :kezec:

И после не сме ви биле идоли :pos:

Него како се вика богат и влијателен битолчанец?.... Нов скопјанец :icon_mrgr:, ќе емигрираш кога тогаш само во Скопје. ;)

Иначе еве за некоја недела ќе видиме до каде е проектот европски РК ВАРДАР, за фудбал дај ни малку време ќе фати едно 3-4 години... :kezec:
Скраја да е да живеам некогаш во таква заблуда за европски Пелситер а сите други да велат дека е курташак.

Скраја да е да живеам некогаш во таква заблуда за европски Пелситер а сите други да велат дека е курташак.

Бар си реален кога се работи за пелистер (y)

Кога ке размислам поубаво во последно време друго ме привлекува доколку би бил неограничено богат... Би си купил во Австралија или Нов Зеланд приватен остров или пак дел од голема шума кои испаѓа на море и сите активности да ми се одвиваат таму. Би вложил во нешто за да имам солиден приход и понатаму ич не би се замарал со светот и со општеството. Би си направил една убава куќа може и дрвена во ранч стил едно возило најверојатно голем, јак пикап, можда и еден глисер или мало бродче со повеке седишта и за повеке души, обавезно неколку големи расни кучиња и би сакал и покрај сета дивина, природа и убавина да е местото блиску до цивилизација каде ке можам да си ги купам основни продукти за основните потреби.

Планинска куќа со страшно добар двор, и жими се сите идете на гости.
Тогаш ќе има пиење јадење и ганее колку ви душа сака ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom