Коефициент на интелигенција IQ

• Креатор на темата Креатор на темата atrum versus
  • Време на започнување Време на започнување
Како според вас коефициентот на ителигенција е мерило за успех?
Колку тој е битен?
Дали повисокиот коефициент на интелигенција значи и поуспешна личност?
Интересно прашање. Верувам дека не е возможно сега човечка ментална способност да ја изразиме преку чиста бројка. Интелигенцијата е огромен спектар. Постојат многу типа интелигенција, лингвистичка (добар во јазици и размена на симболи), математичка (добар во аритметички калкулации), акустичка (добар во препознавање и интерпретација на звуци), ликовна (дарба за цртање, боење, креирање), емоционална (добар во однесување, во справување со тешки ситуации, во разбирањето на човечките психи). И тоа се само неколку.

Што се однесува на успех, интелигентна личност едноставно ќе чекори напред полесно, тоа не гарантира дека ќе се има успех без вложена работа

Имам IQ од 137, се тестирав порано на еден онлајн тест каде што се евалуираа матрици.

• Хаха
Reactions: Mud
ние уствари Боби Фишер сме го имале тука :cool:

не ме фасцинира шахот, ми ствара главоболки. Мене ми е тоа енергија загубена за бадијала. Не учиш ништо освен некои фигури да мрдаш. Мене ме интересира повеќе знаење.

Имам IQ од 137, се тестирав порано на еден онлајн тест каде што се евалуираа матрици.
Сигурен си дека немаше точка меѓу тројката и седмицата? :icon_mrgr:

знам дека си љубоморен, но тоа дарба е интелигенцијата.
И да и не. Освен ако не си отишол на сајт у стил proveimintelligent.com и си правел вистински тест тогаш имаш висок КИ. Е сеа, дали е дарба треба сам да си одговориш што си постигнал у животот затоа што знам интелигентни луѓе што работат у администрација, и у таа средина на интриги, сељачизам и некомпетентност и Ајнштајн би затупел а не човек чив интелект не е избрусен и насочен. Т.е. да дадам прост пример, исто ко да сум Џордан у баскет ама не играм туку седам у кладилница, маам пиво и глеам баскет на телевизија, тоа е само залуден талент/дарба.

Баки, дај најди линк од тој тест да видиме и ние до кај сме со умо..

И да и не. Освен ако не си отишол на сајт у стил proveimintelligent.com и си правел вистински тест тогаш имаш висок КИ. Е сеа, дали е дарба треба сам да си одговориш што си постигнал у животот затоа што знам интелигентни луѓе што работат у администрација, и у таа средина на интриги, сељачизам и некомпетентност и Ајнштајн би затупел а не човек чив интелект не е избрусен и насочен. Т.е. да дадам прост пример, исто ко да сум Џордан у баскет ама не играм туку седам у кладилница, маам пиво и глеам баскет на телевизија, тоа е само залуден талент/дарба.

тоа со интелигенцијата е многу видливо. Не ти треба ни тест. Пример еве сабајлево, се разбудија сите у магла. Не знаат шо е магла а што смог. Им кажуваш дека е магла те прават глуп. Исто како и на многу теми на форумов. Им ја кажуваш вистината ти си глупиот додека не сфатат и тогаш не признаваат. На редит направив акаунт скоро, им ја кажуваш вистината -100 карма ти ставаат. Овие луѓе не се заинтересирани во знаење и логика него во одговори на нивните проблеми кои им праат смисла во нивната 80-90 IQ.

Што се однесува на успех, интелигентна личност едноставно ќе чекори напред полесно, тоа не гарантира дека ќе се има успех без вложена работа
Интелигенцијата има мал допринос со тоа дали некој ќе има успех или не.
Убавина и потекло имаат многу поголем допринос, да не речам главен.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
тоа со интелигенцијата е многу видливо. Не ти треба ни тест. Пример еве сабајлево, се разбудија сите у магла. Не знаат шо е магла а што смог. Им кажуваш дека е магла те прават глуп. Исто како и на многу теми на форумов. Им ја кажуваш вистината ти си глупиот додека не сфатат и тогаш не признаваат. На редит направив акаунт скоро, им ја кажуваш вистината -100 карма ти ставаат. Овие луѓе не се заинтересирани во знаење и логика него во одговори на нивните проблеми кои им праат смисла во нивната 80-90 IQ.
Надвор е од 150-300 AQI, магла у главата имаш ти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom