Кое јадење од македонската кујна ви е омилено?

• Креатор на темата Креатор на темата miss Lebedica
  • Време на започнување Време на започнување
П.С. - ми текнаа уште две што ми се пријадоа.. 1. кошмишпите и 2. питуличарник ..
ја бре ко да не сум од тука :pos:од кај си ти и овие звучни имиња, на кои ни името не можам да им го прочитам а да не искршам јазик :D
опиши што се тие?

Дроб сарма, сарма од лозов лист или од штавел, кукуреч, домашна супа (никако не ми се погодува како на мама)...

Се што е македонска кујна убаво е...... посебно питите, салатите, бурекот, ајварот, пача, баклава ....... се :)

Свинско сало, скроз сушени (препечени) џимиринки, грав, пилешко со ориз или компири и добро печенп тесто дали леб, соленки, милиброд или сл.

Дефинитинво гра !!!

Нели викаф дека добар гра надалеко се слуша, ја иам боље варијанту тоес покултурну верзију на овј муабет а тој е:
..."Aко вашиот розеф анален отфор,испушта неартикулисани звуци, слични на оние од тубата кечап кога е при крај,тоа значи дека гравот е совршен"...

Дроб сарма, сарма од лозов лист или од штавел, кукуреч, домашна супа (никако не ми се погодува како на мама)...
Не ти се погодува затоа што ја фрлаш првата вода во која се вари месото со коски.

Сè ми е омилено... ама полнети пиперки ко што сакам...
mabuk+cinta.jpg

polneti-piperkiGS.JPG-4056.jpg

Леблеби со мармалад.
Качамак со свинцко ребро, ѓомлезе, ѓеврек варен, кифли, плашичиња со пекарски компир, турлитава, таратур и сите останати шо ги знам ама не ми текињет во моментов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom