Кое јадење (и пиење) не можете да го поднесете?

• Креатор на темата Креатор на темата janicka
  • Време на започнување Време на започнување
Пача (како што глеам никој не ја сака), меѓутоа ја да си напраам листа:
1.Турлитава
2.Грашак
3.Боранија
4.Леќа
а од пијалоци ич не сакам она грдоно ШИРА и многу мрзам боза...

Намбр уан месо и сувомеснати производи! Внатрешни посебно бурно реагираат кога ќе осетат секакви форми на мелено месо во близина!
Морска храна такуѓере!
Од македонските манџичиња компир манџа нај не ја мирисиам а и тоа запршките проклети ич не ги сакам!
Секакви торти и блакца слтакарџиски со многу шлагови и кремови!
Топено благо ез уел, баклави, тулумби..
Мармалад и слатко!
Се друго е добредојдено!

manga so oris ne jadam i kori a ne pijam votka ni cist ni vo koktel

Na 40 stranichki diskusija, pachata ubedlivo vodi kako najgnasno jadenje (vkl. i vo mojot post). Ne znam ni dali mozhe da se nareche jadenje vo klasichen smisol na zborot - meshavina na zhelatin, kopita od svinja...ughhh.

Izgleda pachata kje treba da se zabrani od repertoarot na "makedoinski" jadenja.

Me iznenaduva deka mnogumina ne mozhat da jadat spanakj i zelka?
Heheh да знаеш дека истите состојки ги има и у паштетите и виршлите.. ( желатин, свински ноџиња, окца, увциња...)
за мене компир манџа е дефиниција за нешто лошо, уште ако е у метална чинија со голема лажица, само чекам некој да ми каже „затвореник 3108 имаш посетта...“

пифтија не можам да јадам гнасно ми изгледа, а за пиење коњак не можам , бљак гнасен е

1.Пача(ми се гади од самиот збор)
2.Полнети пиперки неможам да смислам
3.Турлитава
4.Ракија(победен пијалок нема),еднаш се заебав и више никад.

пиење- дефинитивно ЧАЈ
јадење - пиперки, ајвар, цвекло, тиква, спанаќ, диња (пепун)...

пача,пача и пача
од пиење ништо скоро не мразам,или не ми текнуе у моментов

Paca . Od samata pomisla deka bi stavil takvo nesto v usta - mi se gadi . Nekoi velat deka bila vkusna . Jas licno ne sum probal a i ne planiram do krajot na zivotov da probam takvo nesto . A od pijaloci kako sto spomna pogore kolegata IKO MC rakijata mi e mnogu beden pijalok .

1.боранија - неможам да смислам...
2.Пржен праз/кромид/итн..

друго се јадам

Јадење:Пача
Пијалок:Расолница
БЉАКККК

Ne mozam da podnesam jadenja sto se pravat so meso na primer drob sarma:jaj: bljak:nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom