Кое јадење (и пиење) не можете да го поднесете?

• Креатор на темата Креатор на темата janicka
  • Време на започнување Време на започнување
Пача - зар има некој што јаде пача?!? Кога ќе го видиш ти се одмилува.

Боранија, спанаќ, леќа исто така спаѓаат во групата на јадења кои не би ги пробал никогаш.

РИба исто така, поради тоа што сум алергичен.

А пијам све.

jas ja imam probano ovaa boza i bash ne e tolku losa kako so kazvis....samo treba da se pazi na edno....a to e ova :1 cups boza or home-made ferment...najmnogu zavisi od ova...znaci ....trk do najbliskata slatkara i zemi edno sheshence boza :wink:

Mrazam se sto e morsko. Od ribi samo pastrmka jadam, drugoto nema sansi. Krastavica i boranija da ne vidam.

fsreplay напиша:
Mrazam se sto e morsko. Od ribi samo pastrmka jadam, drugoto nema sansi. Krastavica i boranija da ne vidam.

Аман!!! Немаш поима колку е здраво за срце и за мозок!!! Работев како хонорарец пред две години во една болница за кардиохирургија па да видиш како ги застанувавме на нозе најтешките болни со морска храна... :wink:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa polneti ligni obozavam:))))))ako saka nekoj recepta neka kaze :wink:

Macedalien напиша:
fsreplay напиша:

Аман!!! Немаш поима колку е здраво за срце и за мозок!!! Работев како хонорарец пред две години во една болница за кардиохирургија па да видиш како ги застанувавме на нозе најтешките болни со морска храна... :wink:

Znam, ama nemozam mnogu mi mirisa. Majka mi koga ima takvo nesto za rucek me moli da jadam kako da sum bebe ama nemozam. Cudna rabota pastrmka mozam i 2,3 da izedam ne mi mirisa.

Аман!!! Немаш поима колку е здраво за срце и за мозок!!! Работев како хонорарец пред две години во една болница за кардиохирургија па да видиш како ги застанувавме на нозе најтешките болни со морска храна...

Обожавам риби. Од пастрмка ко мал, сега ја испотаманија ни п не остана, утеха во калифорниска од слатководниве имам, како и крап кога сум накај Дојран. Инаку скушата е без преседан по малото количество холестерол, туната за протеини, а лососот за омега 3 киселини.
Шкампи, школки и други вкусни и малечки работи, се добредојдени во моето мени. :)

натуш напиша:
DZIGER!!!!!!! UH GADNO! :turn:
Џигер поднесувам како кога... ако е од поубавите делчиња и ако е топол - го јадам.

Јас па на пример неможам да поднесам пастрмка, таа ми е најодвратна од сите риби (после сардините). Најверојатно заради ковчињата и специфичниот мирис... Неможам да јадам и од тие малите рипчиња што се мезат со пиво (гирици).
Од друга страна пак сакам Ослич и други риби што имаат коски само во средина. Туна обожавам, поготово со кромид и мајонез.

ПАЧА .... БЉАК

Инаку друго се е ок... јадам се али не секогаш... многу ме нервира кога ке дојдам мртов гладен од факс и кога ќе видам за ручек боранија или леќа. Абе коса ми се крева. Тогаш си земам ајварот и јогуртот и надополнувам :P , а од пијалоците боза и она што е течноста од габата (Комбуха мислам се викаше) уууууууууууууу :x

btw кога сме кај пиењето пиел некој овде како мал рибин зејтин? Јас да, јес да не ми се свиѓаше у прво време, али после со лимонче и со помислата дека навистина е корисен и има витамини, ми стана повкусен :wink:

jas mislam deka sum piel ribin zejtin, ama kako mal, sea ne se ni sekjavam kolku bil gaden

Stenmarc kombuhata e MNOGU ZDRAVA, i izgleda ti e grozna zoshto po malku ima vkus na boza.
Ribino maslo sum piela kako mala, i den denes go pijam i vi go preporachuvam na site vo zima - koga nema sonce. (za tie shto nemozhat da go podnesat ima gel kapsuli).

Jas nikogash nemam probano i mi se gadi od boranija i cveklo.
Ne jadam meso i mesni proizvodi doooolgo vreme.

Iris напиша:
Stenmarc kombuhata e MNOGU ZDRAVA, i izgleda ti e grozna zoshto po malku ima vkus na boza.
Ribino maslo sum piela kako mala, i den denes go pijam i vi go preporachuvam na site vo zima - koga nema sonce. (za tie shto nemozhat da go podnesat ima gel kapsuli).

Jas nikogash nemam probano i mi se gadi od boranija i cveklo.
Ne jadam meso i mesni proizvodi doooolgo vreme.

Знам дека е здрава комбухата, ама гадна ми е... секој пат кога ќе помислам на неа се ежам, а камо ли да ја пијам. Сум ја пиел 2-3 пати по неколку голтки бљак ...
Инаку и јас пијам рибин зејтин зимно време... многу, многу, многу добар напиток кој е многу битен за човекот (особено за малите деца)

Цвекло јадам и тоа многу... како мал го викав КВОЦЛЕ :lol: :lol:

мене од октопод ми се гади :? ама пак обожавам да ги јадам прстенчињата, од нив не ми се гади :P слатки ми се .. аихихи:)))

Se slozuvam so janicka za site 4: boranija, spanak, paca, grav... Ke dodadam: SITE MANDZI, a od pienje RAKIJA i VINO.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom