Кое е најчудното нешто што сте го јаделе?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.397
Поени од реакции
35.039
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Храна си е храна, ама некогаш животот (или друштвото) нè носи до работи што нормално не би ги ни помирисале.

Кое е најчудното, најневообичаеното или најодвратното нешто што сте го јаделе - свесно или случајно?

– Јагули? Пржени инсекти? Змија?
– Нешто што не си смеел да го одбиеш од баба? :D
– Или можеби нешто егзотично на патување?

Како помина искуството?

Каде јадеше и кога (во скоро време или одамна)? Би јадел повторно?
Има 15тина години. Преку школска таткото ги набавуваше / порачуваше од Италија во замрзната форма преку некој пријател.
Приготвени пржени во фритеза. Вкусот и мирисот е сличен на пилешко филе, за нијанса подобар и покревок.
Веднаш би јадел повторно да имам прилика.
Знам по некое време човекот што ги набавуваше престана да ги носи. Беа доста скапи не се сеќавам точно.
Изненадувачки вкусни беа.

Едит: еве најдов некој ресторан во Пишица Пробиштип кои ги нудел во 2024

Едит2: https://kajak.mk/post/303d24b1-celi-17-godini-podgotvuvame-vkusni-zhabji-bataci-za-nashite-gosti

Жабји батаци.

И да беа превкусни.
Планирам да јадам скоро, при минување преку Истибања-Кочани, во рибен ресторант Мост-имаат прекрасна морска/речна храна.
Дури не го сметам за нешто чудно јадењето жабји батаци.

Ја немам јадено нешто чудно чудно. За мене најчудно е октоподот, јадев пред една недела. Вкусно, ништо посебно, како печурка вкус.

Планирам да јадам скоро, при минување преку Истибања-Кочани, во рибен ресторант Мост-имаат прекрасна морска/речна храна.
Дури не го сметам за нешто чудно јадењето жабји батаци.

Ја немам јадено нешто чудно чудно. За мене најчудно е октоподот, јадев пред една недела. Вкусно, ништо посебно, како печурка вкус.
Знам ама ете многу души на кои сум им споделил искуство за жабји батаци и/или полжави се језат.
Ма да полжави не би пробал пак.

Знам ама ете многу души на кои сум им споделил искуство за жабји батаци и/или полжави се језат.
Ја печени скакалци сакам да пробам. Како чипс ми изгледаат, со пиво ќе лизгаат.

Све скоро имам пробано од свиња и крава. Али тоа ко дете кога имавме наше. Сега бут највеќе земам или џигер чат пат. Иако кога одам месара, гледам дека има уште љубители на старите добри ствари.

Последно уредено:
Јас имам јадено и батаци и полжави. Батаците со ништо не се разликуваа од пилешко, а полжавите се супер, само ние немаме култура на готвење, па или ги препржуваме и стануваат гума или недочистени па остануваат лигави. Се’ си бара марифет.
Автоматски споено мислење:

Ја печени скакалци сакам да пробам. Како чипс ми изгледаат, со пиво ќе лизгаат.
Прај тура накај Виетнам!
Автоматски споено мислење:

Од мојата егзотична карта: ајкула, ципа со спанаќ, сушен толстолобик, икра(лососова, од пастрмка...), коњско месо( сушено), полжави и жабји батаци не се бројат, нормално ми е. Може и друго сум пробал, ама за волку години не памтам се’

Последно уредено:
Алигатор, беше малце чудно, како пилешко и риба вкус. Беше супер зачинето, би јадел пак кога ќе бидам Флорида.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom