Коалиција СДСМ и НСДП, се собира старото јато?

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
И по Тито Тито Петковски...

Подобро звучи овака, а и пореално е...

И по Тито.....МИТО

vone Сега слушнав на телевизија...сдсм и компани, коалицијата ја нарекле СОНЦЕ...она истото што го продадоа а и сеуште го продаваат
Согласен сум

Koaliciite se poveke od smesni,l tragicni.

Ostanuva samo revoluzija da ne spasi i na vlast da platime da ne zeme nekoja japonska fimra, malku da ni podiktaturira edno 15 godini, pa posle da ni se dozvolat pak izbori.

Што беше пресудно за синоќешната одлука?
- Превагнаа аргументите во функција на влегување на НСДП во коалицијата со СДСМ и со другите партии поради тоа што почувствувавме дека таму се собира доволно политичка волја, знаење и способност кои Македонија побргу ќе ја поведат кон НАТО и Европската унија. Тоа се нашите цели што, ако сакаме да ги оствариме, треба да направиме компромис околу името на државата за меѓународна употреба.
Околу тоа како став, согласни сме сите во коалицијата, наспроти ставот на премиерот и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски според кој, Македонија не смее да прави никаков компромис дури и по цената да не влезе во НАТО и во ЕУ ниту во наредните 10 или 15 години.

:toe:

Петковски:
вторник, 08 април 2008:
Не се гледам како иден партнер на СДСМ

четврток, 01 мај 2008:
Одиме во коалицијата заради компромис за името

Само не мие јасно дали НСДП се дел од машината за перење мозоци или пак го претставуваат кругот налуѓе чии мозоци најуспешно им се испрани мозоците.

Само не мие јасно дали НСДП се дел од машината за перење мозоци или пак го претставуваат кругот налуѓе чии мозоци најуспешно им се испрани мозоците.
Искрено кога излегоа Тито и компанија од СДСМ си реков дека не се сложуваат со нивната политика, и затоа излегуваат..А сега гледам дека Петковски си гледа само за сопствениот газ да му биди загарантирана фотелја...

Колку ли била голема дволичноста на Тито Петковски...Милион пати изјави дека ќе дозволи во својата партија фракционерство, а кога се случи тоа го избрка од партијата, Веле Митановски кој со министерското крило формираа фракција за самостојно настапување на изборите..Тито си се „осигура“ себе со уште еден пратенички мандат,а другиве не ги просматра, и си премина во своите доскорешни сопартијци, а додека пак тие што застанаа позади него кога избега од СДСМ, сега ги остави на цедило..Дволичност и лицемерие...Тито Трчајлажи...

Малку зачудувачка коалиција. Мислите ли дека Тито Петковски се враќа во старото јато.
Интересно е тоа што досега коалицираше со Вмро додека беа на власт. по распишувањето на изборите двата лидери (Груевски и Петковски) излегоа со веста дека подобро е сами да излезат на глсање мислејќи дека така ќе освојат повеќе пратенички места (подобри резултати). а видете што се случи, дали Тито му забоде нож во грб на Груевски или е само тројански коњ.
Истото е и со Стојан Андов, кои за време на владеењето беше со Вмро, сега е со СДСМ, што всушност се случува ???
Не друже токму заради тоа има и предвремени избори за да ги тргне лешинарите како тито и столе и да продолжи сам без никакви опструкции кои му ги правеа и едниот и другиот

Хахааа...Андов не е со Груевски поради тоа што Груевски не сака да е со Андов!Поради тоа што не го поддржа за името!Истото се случи и со Тито Петковски...

Точно така е Андов и Тито не го подржаа Груевски за името бидејки и самите се кукавици и лигуши од најдолен вид. На крај си се вратија таму од кај што дојдоа:jaj::helou:

lesi se vrati doma.Kaj Rada:back:Vreme e za osveta:zlo:

Дали приметивте, можеби е намерно можеби е само тест балон.
Коалицијата на опозицијата се вика
Сонце-Коалиција за Европа.

Никаде го нема името Македонија. порано се викаа Коалиција ЗА Македонија, сега веќе не.
Сонце, месечина, ти реков ми рече, Европа .....ама не и Македонија.
Се подготвува ли терен од страна на сдсм и тито петковски за конечна промена и продажба на името, а првиот тест е името на коалицијата. Да видат како ќе оди на изборите ако помине тоа кајнародот после може да се примени и на државата.

Мислам еве ставете се во улога на гласач.

Имате Коалиција за подобра Македонија (ВМРО и другите)
Сонце - Коалиција за Европа
Демкратска Партија на Албанците
Демократска Унија за Интеграција.

(приметувате кој се нема Македонија во името????)

Дали приметивте, можеби е намерно можеби е само тест балон.
Коалицијата на опозицијата се вика
Сонце-Коалиција за Европа.

Никаде го нема името Македонија. порано се викаа Коалиција ЗА Македонија, сега веќе не.
Сонце, месечина, ти реков ми рече, Европа .....ама не и Македонија.
Се подготвува ли терен од страна на сдсм и тито петковски за конечна промена и продажба на името, а првиот тест е името на коалицијата. Да видат како ќе оди на изборите ако помине тоа кајнародот после може да се примени и на државата.

Мислам еве ставете се во улога на гласач.

Имате Коалиција за подобра Македонија (ВМРО и другите)
Сонце - Коалиција за Европа
Демкратска Партија на Албанците
Демократска Унија за Интеграција.

(приметувате кој се нема Македонија во името????)

Zabelezlivo e, ama ima i edno drugo pravilo....koe sto Isus malku go elaboriral na Tajnata vecera....:)

Zabelezlivo e, ama ima i edno drugo pravilo....koe sto Isus malku go elaboriral na Tajnata vecera....:)

ova e vekje vtor izvod, ne zezaj, ....gledash deka simpatiz. na vmrovcive imaat problem so dropkite, osobeno so iznaogjanjeto na najmaliot zednichki imenitel ?
Bitno im e shto e nad povrshinata, ispod drobnata crta nishto ne gi interesira, nitu pak "gledaat" shto se' se "kuva " ( izgleda tolku im e dadeno)...capisko ?

slusajte da ne se mamime tito si e tito i kako takov ,kako i site kumunjari vo drzava bi se prodal za funkcija na ovie izbori narodot treba da glasa ne samo za sopstven interes tuku i za nacionalen sto fajde ako nie vlezeme vo nato i eu ako ne sme makedonci togas sigurno nema da vleze makedonija tuku narod koj zivee vo edna zemja narecena pom vkusot i interesot na grcija baj da vej i da go promenime naseto ime nie ne mozeme da vlezeme vo nato zaedno so hrvatska i albanija poradi ustavnite promeni pa otuka ne znam od kade idejata na sdsm deka ako tie pobedat nie ke sme stanele del od nato ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Точно така е Андов и Тито не го подржаа Груевски за името бидејки и самите се кукавици и лигуши од најдолен вид. На крај си се вратија таму од кај што дојдоа:jaj::helou:

slusajte da ne se mamime tito si e tito i kako takov ,kako i site kumunjari vo drzava bi se prodal za funkcija na ovie izbori narodot treba da glasa ne samo za sopstven interes tuku i za nacionalen sto fajde ako nie vlezeme vo nato i eu ako ne sme makedonci togas sigurno nema da vleze makedonija tuku narod koj zivee vo edna zemja narecena pom vkusot i interesot na grcija baj da vej i da go promenime naseto ime nie ne mozeme da vlezeme vo nato zaedno so hrvatska i albanija poradi ustavnite promeni pa otuka ne znam od kade idejata na sdsm deka ako tie pobedat nie ke sme stanele del od nato ?

Точно е дека Тито си бил одсекогаш ТИТО а Столе одсекогаш Андов само малку ми е чудно како ДПМНЕ ги прибра овие “држалници“ во коалиција,кога за мене барем,одсекогаш биле за некоја друга Македонија,макар и со друго име,само да останат грчевито “прилепени“ на фотељите кој значат моќ и власт во оваа држава.?
-Само немој да речете дека Гвујо беше толку наивен па не го знаеше тоа.Немој да речете дека Гвујо не знаеше кој е Ѓорѓи Оровчанец како човек партија кого го прибра за да обезбеди малку поцврст кворум во власта,а денес веќе го испрати во коалиција со СДСМ.И на крај би ве замолил да не се бламирате овде на форумов па да ми докажувате дека Стојменов,Хасипи,Циганските,или другите “човек партии“ во коалиција со ДПМНЕ ја немаат истата идеја како Андов или Тито,за Македонското име,кога до вчера се трудеа од “петни жили“ да го докажат токму тоа.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom