Клише реченици кои сите ги мразиме

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Значи имам еден пријател на фејсбук и секојпат ми го прави истиот клише муабет, нејсе, она што успева секогаш да ме извади од такт е реченицата "...шеташ некаде?". Мислам стварно :tapp:

Наведната глава сабја не ја сече.

И мала варијација на истово - ќути, има и полошо.

Еееееј, 21 век сме... (како универзален општонаменски изговор за секоја налудничава малоумна постапка, глупост што не се оправдува со никаков здарворазумски начин на размислување и сл. а всушност треба да е сфатена како трендовска и во духот на новото време)

И наголемо злоупотребуваното - get a life :icon_lol:... (од луѓе што сигурно излегуваат на насловна на Форбс, додека батлерот со ракавици ги послужува со пијалак cca над 100.000 USD во нивниот нов Боинг 747)...

-Кај си се изгуби.... (све јас се губам чудно, зошто не кренеш слушалката и да видиш каде сум изгубен)

-Враќај се побрзо, ладно е надвор не мрзни
(Идам на кафе. Кафе се пие во кафич во ЗАТВОРЕНА просторија, нема каде да мрзнам -.-)

-Те мислам, само гледаш да излезеш, ништо немаш јадено... (По 15ти пат...имам пари, ќе јадам во град)

-Стани од компјутерот само си играш... ( Секое седење на PC се дефинира како играње....проект за на работа, или проверка на некои ствари за на факултет не постои...)

-Да прошетаме, па ќе се вратиме...(Финта кога треба да купиш нешто и премина во секојдневие...
Некои навистина сакаат да прошетаат, ама некои за да се откачат ќе го кажат тоа...
Незнам каде е отворениот разговор и зборот „Не ми се допаѓа, ќе побарам на друго место“.)

-Седи бе, ќе спржиме нешто... (Едноставно ми е одвратна како фраза...)

-Кај си бе брааааат (Со презир фразава....)

-Како си помина на факултет? (Прекрасно, фасцинантно, брилијантно, едвај чекам да одам пак...)

-Ми јавува некој ерор PC-то, дојди среди го....
Каков е? Па незнам со црвено такво...
(Е од ова ми се гади....:tapp: )

-Волку волку фрази.... (Веќе незнам што да кажам за ова...освен дека подебилно нешто од таквите фрази, и самата реклама...нема...)

-Како да симнам филм преку торент?
(Goooooogleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee + Youtubeeeeeee)

- Што е тоа крак и како се става?(Google Again)

-Комшиката: Кај одиш? Со кој ќе одиш? Што ќе славите? До колку ќе славите? Кога планираш да си доаѓаш?(Извини комшике во Интерпол да не работиш?)

-Кај си се изгуби.... (све јас се губам чудно, зошто не кренеш слушалката и да видиш каде сум изгубен)
-Враќај се побрзо, ладно е надвор не мрзни (Идам на кафе. Кафе се пие во кафич во ЗАТВОРЕНА просторија, нема каде да мрзнам -.-)

-Те мислам, само гледаш да излезеш, ништо немаш јадено... (По 15ти пат...имам пари, ќе јадам во град)

-Стани од компјутерот само си играш... ( Секое седење на PC се дефинира како играње....проект за на работа, или проверка на некои ствари за на факултет не постои...)

-Да прошетаме, па ќе се вратиме...(Финта кога треба да купиш нешто и премина во секојдневие...
Некои навистина сакаат да прошетаат, ама некои за да се откачат ќе го кажат тоа...
Незнам каде е отворениот разговор и зборот „Не ми се допаѓа, ќе побарам на друго место“.)

-Седи бе, ќе спржиме нешто... (Едноставно ми е одвратна како фраза...)

-Кај си бе брааааат (Со презир фразава....)

-Како си помина на факултет? (Прекрасно, фасцинантно, брилијантно, едвај чекам да одам пак...)

-Ми јавува некој ерор PC-то, дојди среди го....
Каков е? Па незнам со црвено такво...
(Е од ова ми се гади....:tapp: )

-Волку волку фрази.... (Веќе незнам што да кажам за ова...освен дека подебилно нешто од таквите фрази, и самата реклама...нема...)

-Како да симнам филм преку торент?
(Goooooogleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee + Youtubeeeeeee)

- Што е тоа крак и како се става?(Google Again)

-Комшиката: Кај одиш? Со кој ќе одиш? Што ќе славите? До колку ќе славите? Кога планираш да си доаѓаш?(Извини комшике во Интерпол да не работиш?)

7nTnr.png

:) :(

-Зошто?
-Така треба. (со смирувачко убедителен тон, као све сега објасни)

-Зошто?
-Така треба. (со смирувачко убедителен тон, као све сега објасни)

Или неговата пократка замена: Затоа.

Ова се случува кога и самата особа не знае точно зошто или не сака стварно да ја открие причината.

Ajde da definirame kic muabeti od koi na sekoj covek mu se povrakja.

Na primer

Tasak me boli za drzavata - najcesto termin so koj sakame da ja skrieme sopstvenata neodgovornost sprema okolinata vo koja ziveeme

Si kupiv telefon - komunikacija banalna koja tinejdzerite ja koristat kako glavna tema na muabet

Kade rabotat majka ti i tatko ti - nekulturno prasanje vo pogresno vreke i mesto

Peder kaj si be - maalski finta so koja se oznacuva doldgo prijatelstvo megju drugari

JA LEGNA ONAA - afirmativen predlog ili moznost za iskoristuvanje na zenska osoba

Slobodno prodolzete ako vi teknuva nekoja.......

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Ne znam toa tvoja rabota ti si znaes najdobro- e ova koa ke mi kazat ajde ide ama da ne mi davaat soveti koga ne sum gi prasal.

se odjavuvas na kajgana:
Dali navistina sakate da se odjavite,,,,,,e ne se premislivme......

Најглупи ми се клише муабетите со таксистите за времето, какво ќе било времето, дали залади или затопли. Поглупо од тоа неам видено. Поарно ќути си

Најглупи ми се клише муабетите со таксистите за времето, какво ќе било времето, дали залади или затопли. Поглупо од тоа неам видено. Поарно ќути си
Да се каже нешто де... Мора од негде да почне муабетот. Тапа ми е кога е штама, ако треба и прв го почнувам таквиот муабет :D
Таксистите секој ден го слушаат истото по 100 пати, како ли им е на нив. Можат и метеоролози да станат :)

Кажи што треба? (кога му се јавуваш на некого кој претходно ти дал само сигнал на мобилен)
Што има низ чаршија? (Продавачка на бутик во чаршија)
Оваа башка ракија е некако, тури уште една! (Другар ми кој ми ја пие ракијата по дома)

Те сакам.
No man...u don't.
Sayin 'I love you' is not tha words I wanna hear from you.
Секој втор на секого ги кажува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom