Fortune
шодаенешчо
- Член од
- 9 мај 2005
- Мислења
- 12.493
- Поени од реакции
- 183
Па не можев да го преболам долго време, тоа е работата. Ама со тоа не можев да сакам друг. Како што реков, пробав да бидам со друг, ама ништо добро од тоа не излезе. Затоа одбрав да бидам сама колку што ќе е потребно и без чувство на притисок на години (моите), не ми беше важно времето, сфатив дека е подобро така отколку да повредувам некој недолжен. Можеби звучи глупаво и во исто време невозможно, ама цртата која ја повлеков беше момент. Најверојатно конечно ми дошло преку глава. Можеби се собирало премногу, па доволно била ситница за да се стави точка. Секако дека не би останала сама до крај на живот, а секако дека подобро е побрзо да се соземе човек и да биде порационален. Затоа и зборувам тука дека треба да вклучиме разум за некои работи, за самите да си олесниме и помалку да сме тажни. Ех, не ми било лесно, ама сум научила многу лекции.Форнч,а што ако неможеш да го преболиш саканиот долго долго време,ќе останеш сама до крајот на животот,надевајќи се дека ќе дојде ден кога нема да имаш чувства за него?
Се случува да се разочаруваме, да страдаме, ама не е пожелно самите да си правиме подолго да трае таа состојба.
Ете, кај некои успева „клин со клин се избива“. Кај мене не:smir:
Да, во право е. Од аспект на како е подобро за тебе, полесно. Се согласувам со вас.Мислам дека Leandra е во право...
Се согласувам и со ова. Многу полесно би било. Ама етеThe Goddess напиша:Кога расчистуваме со емоции,затоа што нема веќе мисли,надежи и бла-бла... кога се ќе падне во вода освен емоциите е тогаш пожелен е новиот...))

))