Кинеските возила полека почнуваат да се возат низ Европа

• Креатор на темата Креатор на темата ScArFaCe_K4
  • Време на започнување Време на започнување

ScArFaCe_K4

Кретенски username, знам.
Член од
29 јануари 2007
Мислења
344
Поени од реакции
16
Веб-сајт
www.myspace.com
Пред некој ден тргнавме ја и Бумеранг накај Беверли и видов едно џипче така штосно ама марката неможев да ја познаам.Налик имаше на ленд крузер некоја кинеска копија. Ако можете да ми помогнете многу ќе ви се заблагодарам :pipi:

И јас го имам видено џипов накај беверли...ни јас не знам што марка е, според мене е некоја кинеска, ќе дознаеме за 2-3 години кога кинезиве ќе направат инвазија со коли.

Кинеско срање 100%. Па можевте да дадете слика од зади, кога веќе си го сликал, ке видевме некои букви марка нешо, па чичко Гугл ке помагаше :).

Edit:
gwhover1.jpg

Ова го баравме а?

Произведувачот се нарекува Great Wall, a моделот Hover.
Еве ви и повеќе инфо...

Кинеско возило наменето за европски пазар. Кинезите прават по 500 возила месечно. Базиран на Isuzu Axiom, возилово е теренец со 5 седишта и излегува со погон на предните или сите 4 тркала, зависно од желбата на купувачот. Го задвижува мотор од Mitsibushi 2.4 литрен бензинец со 125 кс.

gwhover3.jpg

foto_47.jpg

Искрено ми се допаѓа, а како кинез можам да замислам дека се продава упола од цена на Pajero. Линиите се одлични внатрешноста супер. Се надевам дека кинезиве ке почнат со продажба на нашиот пазар, па ке возиме евтини возила.

Фала џиш. Ја видов од страната хувер дека пишуваше и со бумеранг се заебававме глеј некое срање усисивач :)

SangYoung така мислам дека беа. Тие се корејски, неможеш со Rover овај Hover да ги споредуваш :)

Ова Hover нешто во стил на Rover, а? :)
Ноп... Ровер повеќе не постои. Кинези го купија и одма ја променија марката во Rowee.

Инаку видете го моделот Rexton на Sang Young. Многу е добар на изглед, а и доста баран е во Америка и Западна Европа.

NE znam za kolive,ama za skuterive /espive sto se kineski....a be tamu decata na eden chas po OTP po 10 gi sklopuvaat :):):):):)

Ноп... Ровер повеќе не постои. Кинези го купија и одма ја променија марката во Rowee.

Инаку видете го моделот Rexton на Sang Young. Многу е добар на изглед, а и доста баран е во Америка и Западна Европа.

Ама Британците заебани биле, па му продале правата на два производитела, па сега го има моделот 75 под брендовите Rowee и MG...
Инаку, по партиска директива, наредено е да произведат еден модел заедно на 75, кој би доаѓал во Европа.
Она SsangYong користи механика на Мерцедес.
Имаа едно време салон карши зградата на Кјуби во Скопје. Тогаш беше актуелен моделот Musso.

Мусото е застарено бе... Rexton е негов наследник. А колку што гледам низ Битолава, мусото вози мотор од 2.5 дизел Мерцедес со 5 цилиндри (го вградуваа во моделите Е250 д од 92-95 како најјака дизел верзија). А темава и си го доби новиот наслов Кинеските возила полека почнуваат да се возат во Европа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom