Кина гневна на САД која го губи статусот на најголема сила!

• Креатор на темата Креатор на темата Vojo Seselj
  • Време на започнување Време на започнување
ova imalo i uste eden del od PRIKAZNITE NA LET3,normalno bez pokritie.

3165-20060325160116.jpg

dried_dog.jpg

Кинеска касапница

a kaj pisuva deka e Kineska?
На печатот на кучешката мрша
имаат и црвена петокрака

korea-dog-meat.jpg

ова му е деликатес
А чупето мене ми изгледа ко кинескиња

имаат и црвена петокрака

korea-dog-meat.jpg

ова му е деликатес
moze da e kineskinja koja raboti vo Kineski restoran vo SAD.
a inaku pecatot i baba mi moze da go napravi vo PHOTOSHOP.

КИНЕСКИ РЕСТОРАН ВО САД.
Ти реков дека милиони и милони кинези избегаа во Америка да се спасат од немаштија и масовни погубувања вио кина. Тие таму си однесоа и своја кујна то ест печени вучјаци, поховани питбули варени јазавичари. Си се хранат во свои кујни. Али факт е дека е тоа КИНЕСКА КУЈНА. па каде и да е.
Гледаш дека пак бев во право.

еве и види го продавачот:
WaxedDog.jpg

секако дека сите кинези не јадат пцишта. Има и таму сиромаштија која не може да се гости со такви специјалитети.
Тие јадат жаби. Живи.

frog-eating-chinese-man.jpg

WaxedDog.jpg

КИНЕСКИ РЕСТОРАН ВО САД.
Ти реков дека милиони и милони кинези избегаа во Америка да се спасат од немаштија и масовни погубувања вио кина. Тие таму си однесоа и своја кујна то ест печени вучјаци, поховани питбули варени јазавичари. Си се хранат во свои кујни. Али факт е дека е тоа КИНЕСКА КУЈНА. па каде и да е.
Гледаш дека пак бев во право.

еве и види го продавачот:
WaxedDog.jpg

секако дека сите кинези не јадат пцишта. Има и таму сиромаштија која не може да се гости со такви специјалитети.
Тие јадат жаби. Живи.

frog-eating-chinese-man.jpg

WaxedDog.jpg
interesno e sto i najgolem procent od amerikancite ja obozavaat kineskata hrana,i najcesto ja jadat.
a inaku milioni kinezi otidoa vo SAD za da ja osvojat,a sega izgleda od kako ke ja osvojat,ke treba i da ja spasuvaat od propast.

Кина и Америка станаа меѓусобно зависни, Америка увезува кинеска роба, кинезите живеат од извозот во Америка. Амерички фирми отвараат фабрики во кина, кинезите инвестираат во америка. Тука веќе се роди партнерство. Падот од 2% на купување на стока за широка потрошувачка во Америка значи пад од 10-20% на производство во кина, затварање на фабрики и губење на работни места. Затоа од интерес на Кина е богата и силна америка а од интерес на Америка е богата и силна Кина. Тоа е како да сте партнер со некого во бизнисот, падот на едниот, надолу го влече и другиот.
Chinagate

САД - САДИСТИЧКА АНАРХИСТИЧКА ДРЖАВА.:pos2::pos2::pos2:

interesno e sto i najgolem procent od amerikancite ja obozavaat kineskata hrana,i najcesto ja jadat.
a inaku milioni kinezi otidoa vo SAD za da ja osvojat,a sega izgleda od kako ke ja osvojat,ke treba i da ja spasuvaat od propast.

хахахах како полека се прилагодуваш... мутираш, прво не било тоа кинеско јадење, па после сепак било, па на крај американците го јаделе, па немало ни еден кинез во америка па после имало али само неколку па сега имало многу али дошле да ја освојат америка...... хахахахаха

Утре не ќе се сеќаваш ни за која теорија си се залагал.

Кина слуша што Америка ќе изјави. Америка кажа дека Тајван не смеи да се чепни и Кинезите ниту се доближуваат до Тајван, пошто таму Американците имаат еден тенк и 100 маринци а усидрен е и еден патролен брод Амерички. Тајван е поразвиен од Кина и има иљадници милијарди долари инвестиции во Кина а од тие инвестиции пак кина извезува во Америка. Америка троши кинески производи али пошто се газдите Тајванци целиот ќар оди во Тајван кој пак му плаќа милијарди долари на Америка што ја штити. Така да тоа е цел круг каде Америка зема и роба и пари, тајванците само пари а кинезите наплаќаат 3% од прометот за услуга што парите врват преку нив.
Фали ме усто оти готова си :pos2::pos2::pos2:да се знае кој е кој:pos2::pos2::pos2:УСА е најголемото срање тоа би требало да го знаеш

хахахах како полека се прилагодуваш... мутираш, прво не било тоа кинеско јадење, па после сепак било, па на крај американците го јаделе, па немало ни еден кинез во америка па после имало али само неколку па сега имало многу али дошле да ја освојат америка...... хахахахаха

Утре не ќе се сеќаваш ни за која теорија си се залагал.
За разлка од тебе кој ниту сега во овој момент не знае за што се залага:pos2::pos2::pos2::pos2:Јас знам за што се залага Алекс за антиамериканизација на светот и јас лично го подржувам

Јас знам за што се залага Алекс за антиамериканизација на светот и јас лично го подржувам

Па јас тоа ви го велам цело време
Светот е Американизиран.
Сила е тоа.
А вие борете се против тоа. клајте си беџеви со мети на себе и под слоганот “Песма нас је одржала“ пејте ја она “Америка и енглеска биќе земља пролетерска“
Платите си ги рачунаме во евра и долари а не рубљи, со долар можеш да пазариш и во Токио и во Киншаса и во Буенос Ариес и во Београд и во Москва и во Приштина а со Рубља тешко и во Москва да купиш нешто, се прават редици за амерички музичари и групи (не знам кога последно гостуваше некоја руска поп рок звезда овде) се гордееме со Опели, БМВ-а, Мерцедеси... а лади возат сервисери за фрижидери и земјоделци, дома гледаме ТВ на панасоници, Филипси, Сонија (не знам дал русите го имаат до сега измислено телевизорот) а на бироата ни се Интели и АМД, а навечер одиш на хамбургер и кока кола а не на боршч и пивоквас

Па ти види сега

Светот не е Американизиран.Америка е земја која апсорбира квалитети и труд и затоа нам ни изгледа овој свет како Американски.Не постојат Америкнаски квартови и кујни низ светот,постојат кинески грчки италијански квартови и кујни во Америка.
Воопшто,САД уште од осамостојувањето е модел на држава поразличен од сите други.Темата е Кина и нивното напредување,ама сепак да ја опишеме ситуацијата низ “амерички“ очи.
Значи,Америка се труди да го глобализира американскиот начин на живот.Тој начин на живот се покажал како најдобар,тој тип на општество ги надминал сите други и како таков има апсолутно право да се залага за еден глобален и кавалитетен модел на уредување и правно залагање.
Не одат они во Ирак за да тепаат муслимани,одат да спречат поголемо зло.Иако сме воспитувани од поранешниот систем да ја мразиме Америка и се она за што она се залага треба да си признаеме дека сме биле грешка.Најдобар доказ е фактот дека ја изгубивме битката.Они сепак се залагаат за интегрирање на Источна Европа па дури и Русија.Еве пред некој ден Робертсон даде изјава дека они нема никогаш да речат СТОП за проширување на НАТО,ама нема да примат земја во тој клуб се додека таа земја не се прилагоди на нивниот начин на живот (закони,приватен сектор,јавна одговорност,правен систем)
Ние сето тоа го гледаме од призмата дека Америка и се доближува на Русија за да ја порази комплетно.Америка ја има помагано Русија колку ние не можеме да замислиме.Освен во Северен Леден Океан,Руската морнарица никаде и не доминира.Америка од друга страна,ја “поседува“ (условно кажано) Европа,Јужна Америка,Австралија,Африка,пола Азија...ама на крајот секогаш се консултираат со Москва,секогаш им е важно мислењето на руските лидери.Секогаш внимаваат на сите детали и на сите моменти.Се трудат да угодат на сите,без ралика дали си 2 милиони или 1,5 милијарди,дали си црн дали си муслиман дали си хомосексуалец.Важно е да се гарантира твојата сувереност и твојата лична слобода се додека не се конфронтира со нивниот начин на живот и нивните норми.
Затоа и сметам дека сеуште е рано да се помисли на ново поларизирање на Светот.Никој нема ни догледна шанса да ја достигне Америка на сите нишани.
Верувајте ми,треба да бидеме среќни што живееме во свет во кој Америка доминира.

имаат и црвена петокрака

korea-dog-meat.jpg

ова му е деликатес

Иди ти прехрани милијарда ипол жители да те видам.И што има везе ако јадат све што оди(лази) по земјата?Не се различни од останиот свет,само имаат поголем спектар на исхрана.

Иди ти прехрани милијарда ипол жители да те видам.И што има везе ако јадат све што оди(лази) по земјата?Не се различни од останиот свет,само имаат поголем спектар на исхрана.

Во комунистичка северна кореја јадеа и луѓе. Оти не можеа да се прехранат. Али за тебе то е само “поголем спектар на исхрана“. За мене е тоа беда и сиромаштија.

Не се збори за Северна Кореја се збори за Кина.:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom