Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Ама брат, сега во саботата на ФЕИТ имаше забава во нивна чест. Панк групи настапуваа. Јас нит слушам уште помалку љубам таква музика ама во чест на пленумци, викам ајде, ќе појдам. 80% беа луѓе на бендовите што настапуваат.
Момциве и девојкиве што бараат поддршка не ги ни удостоија со присуство.
Знам дека втор пат го пишувам ова ама стварно мислам дека е безобразно...

Не дека не ги удостоија. Во саботата имаше многу малку луѓе, баш затоа и не беше свирката толку посетена.

Колку дефетистички и погрешно.

Не викам дека е исправно, туку дека е единственото останато.

Ама брат, сега во саботата на ФЕИТ имаше забава во нивна чест. Панк групи настапуваа. Јас нит слушам уште помалку љубам таква музика ама во чест на пленумци, викам ајде, ќе појдам. 80% беа луѓе на бендовите што настапуваат.
Момциве и девојкиве што бараат поддршка не ги ни удостоија со присуство.
Знам дека втор пат го пишувам ова ама стварно мислам дека е безобразно...

Брат, не мора ни по прв пат да си го пишал, знам како е. За текот на третиот протест, оној што беше пред влада се понашаа ко Груевски и Адеми. Сите замерки ги отфрлија, пошто они се главните. Ако треба и ќе слушаш чкљ музика и ќе го слушаш Џака мадафака како јаде трици и ќе носиш марама.

Ја секако не останав да ги слушам, не учествувам ни во окупацијава, ама стигнати сме во ситуација да бираме помалото од две зла.

И знаеш шо? Пак не се они криви. Криви се овие другиве квази патриотиве на власт, толку многу забегаа со лудилото што сега ги прават овие квази неолибераливе да изгледаат како чисто добри момци, а не се баш тоа.

Не викам дека е исправно, туку дека е единственото останато.
Секако дека не е. Македонија не е САД па да ти требаат милион способни луѓе за да промениш власт. Требаат 50тина кои ќе ја играат играта подеднакво добро. После тоа е лесно. Човекот што последен пат бил трезен во средно губи од човек што последен пат бил трезен на факултет, струмичката селанка во климакс губи од струмичка селанка што не е влезена во климакс.

Ама овие луѓе не се тоа. Во најголем дел се деца на функционери, кои се осакатени во растење. Родителите за да ги скријат сопствените гревови ги имаат индоктринирано и направено тешки идиоти. Овие луѓе реалноста да ги тресне со токмак од 20 килограми по глава, нема да ја препознаат.

Апдејт за кај мене, Студентскиот не дозволувал да се одржува настава и затоа од координаторот на нашиот смер (асистент на факултетот) ни е речено да не идеме на факултет бидејќи нема да се одржи настава. Океј постапка од двете страни.

Секако дека не е. Македонија не е САД па да ти требаат милион способни луѓе за да промениш власт. Требаат 50тина кои ќе ја играат играта подеднакво добро. После тоа е лесно. Човекот што последен пат бил трезен во средно губи од човек што последен пат бил трезен на факултет, струмичката селанка во климакс губи од струмичка селанка што не е влезена во климакс.

Ама овие луѓе не се тоа. Во најголем дел се деца на функционери, кои се осакатени во растење. Родителите за да ги скријат сопствените гревови ги имаат индоктринирано и направено тешки идиоти. Овие луѓе реалноста да ги тресне со токмак од 20 килограми по глава, нема да ја препознаат.
Ама имаат боље карти моментално,колку и да се лоши играчи:)

Да не се повторувам, ја не се дивам на нивната „идеологија“. Напротив, ја презирам. Но, тие што ти ги симпатизираш успеаја да ги направат во моментов силни и да им се гледаат само добрите страни во очите на луѓето на кои им е преку глава од состојбава, а не се обврзани со бланко меница да го бранат лудилото.

Мене ми е многу криво што некои ликови сега стануваат херои во нечии очи, а знам дека не се и дека утре ќе свртат друг филм.

Ама финатата е што другиве заминаа ептен beyond the borders, па луѓето желни за Промени ко тие на Љубчо у 1998, ги гледаат овие како шанса.

Да не се повторувам, ја не се дивам на нивната „идеологија“. Напротив, ја презирам. Но, тие што ти ги симпатизираш успеаја да ги направат во моментов силни и да им се гледаат само добрите страни во очите на луѓето на кои им е преку глава од состојбава, а не се обврзани со бланко меница да го бранат лудилото.

Мене ми е многу криво што некои ликови сега стануваат херои во нечии очи, а знам дека не се и дека утре ќе свртат друг филм.

Ама финатата е што другиве заминаа ептен beyond the borders, па луѓето желни за Промени ко тие на Љубчо у 1998, ги гледаат овие како шанса.
Имаш две погрешни претпоставки. Прво, не ги направија силни, туку направија да се чувствуваат силни. Во моментот кога се најслаби. И ќе ги воведат во финална битка.

Втората, дека народот гласа против. Нигде на Балканов и никогаш народот не гласал против. Во 90та гласал за националистичката реторика на ВМРО, 94та за генијот на Црвенковски кој бил на големо форсиран од МТВ, Нова Македонија и Вечер тогаш, 98ма за милијардата на Циле, 2002ра за по еден вработен во семејство, 2006та за економската програма на Груевски, од тогаш наваму за проектите на Груевски.

Перцепцијата дека народот гласа против е создадена од луѓе кои слушаат што зборуваш, а не гледаат што правиш. Па така поверуваа во оправдувањата на прелажаните, кои за да не признаат дека Љубчо ги излажал мантраат дека гласале против Бранко и обратно.

Бев на локалниот пленум на технички факултети, имаше многу посетеност и мило ми е.
Тргнав со првична замисла да гласам против окупација, али нели тие што беа знаат дека се даде поддршка од професорите за надокнадување на материјалот, имаше многу "инспиративни" говори и ајде, гласав за.
Ме заинтересира темата на професорите и нивниот бојкот. Многу убаво кажа еден студент, ова не е бојкот, ова е делумен бојкот. Професорите сите даваат поддршка, ама никој не излегол од предавање и да ни рече извинете деца, бојкотирам. Сите ја даваат поддршката на фб и по пленуми и собири, а ништо конкретно. Наводно немале синдикат и не можеле да организираат штрајк, а бојкот на наставата од нивна страна би значело отказ. Океј, никој не се нафаќа на таков ризик, ама зошо не ставаат нас студентите и нашите родители на ризик? Јас можам да жртвувам време и пари, а тие не можат? Па убаво рече еден студент, вика утре ако дојде инспекција, ако ве праша дали сте држеле настава, ќе речете држевме. Ако ве прашаат од Пленумот дали бојкотиравте, ќе речат бојкотиравме. И чисти се пред двете страни. Нели Пленумот се организира како замена на СПУКИМ? Не можат да организираат синдикат тие за да почнат штрајк? Па ако бојкотираат настава 90% од професорите нема ваљда на сите отказ да им дадат.
Не знам, не можам да пресудам веќе кој е во право кој не. Секој си има издржани аргументи и секој си се држи до нив. Јас сеуште сметам дека местото наше е на улица, протести ама масовни протести бе, дајте ќе ја блокираме цела улица од Влада до Клинички од 3-6, никој да не може да помине, да се закочи цел град, да има лутина и кај другите граѓани и стварно да има некој импакт се ова. Вака ми се чини секое чудо за три дена, до другата недела сите ќе заборават на окупацијата.

Не дека не ги удостоија. Во саботата имаше многу малку луѓе, баш затоа и не беше свирката толку посетена.
10615555_1011110585569145_7392607325013083443_n.jpg

Еве ти слика од настанот. Од старт 6 души, вклучувајќи ме и мене не сме дел од пленумот. Зошто не ги знам момците и девојкиве на сликава ама од тоа што ми текнува, четворица што гледам беа дел од бендови што настапуваа пред момциве кои настапуваат во моментот. Остануваат уште 10 луѓе кои по меморија, седеа со членовите на бендот.

Само 2-3ца поминаа (пази култура) измеѓу бендот и публиката и со тупаница покажаа накај бендот (демек јаки сте, ќе ги скинеме) и толку, си се качија горе по скалите.

Ако е тоа удостојување, во ред.

10615555_1011110585569145_7392607325013083443_n.jpg

Еве ти слика од настанот. Од старт 6 души, вклучувајќи ме и мене не сме дел од пленумот. Зошто не ги знам момците и девојкиве на сликава ама од тоа што ми текнува, четворица што гледам беа дел од бендови што настапуваа пред момциве кои настапуваат во моментот. Остануваат уште 10 луѓе кои по меморија, седеа со членовите на бендот.

Само 2-3ца поминаа (пази култура) измеѓу бендот и публиката и со тупаница покажаа накај бендот (демек јаки сте, ќе ги скинеме) и толку, си се качија горе по скалите.

Ако е тоа удостојување, во ред.

Имаше и 10 луѓе позади кои го пратеа цел настап. На сите три бендови.

Генерално тој ден имаше слабо луѓе. Тие што беа работеа во кујна и припремаа амфи за спиење. Не се работи за непочитување. Тие кои можеа присуствуваа.

За информација, вчера исто така немаше претерано многу луѓе на Суперхикс. И не, не поради тоа што не ги почитуваат, туку едноставно бројката е таква за викенд.

Имаше и 10 луѓе позади кои го пратеа цел настап. На сите три бендови.

Генерално тој ден имаше слабо луѓе. Тие што беа работеа во кујна и припремаа амфи за спиење. Не се работи за непочитување. Тие кои можеа присуствуваа.

За информација, вчера исто така немаше претерано многу луѓе на Суперхикс. И не, не поради тоа што не ги почитуваат, туку едноставно бројката е таква за викенд.

Или пошто Суперхикс е позвучно име и свират музика за „сите уши“ и не се нешто fancy...

Среќа Цеца не се појави...

Или пошто Суперхикс е позвучно име и свират музика за „сите уши“ и не се нешто fancy...

Среќа Цеца не се појави...

Како ова одговара со ова моето? Нема врска и на Суперхикс ти велам дека имаше малку луѓе.

Што доаѓаме до тоа дека не било до удостојувањето.
Плус, банални критики и причини. Многу. И ти ги читав изминативе страни. Како за човек кој е на наша страна, а верувам дека е така, критиката е насочена само кај едните. Што е во ред, но во овие моменти оди само во прилог на другата страна. Па затоа ќе те заследуваат типови како тој пред некој ден. Тие не ја разбираат твојата конструктивност, туку мислат дека си против залагањето на Пленумот.

Нормално е човек што поддржува одредено движење, да дава и критики за движењето, бидејќи сака да го види подобро и надоградено.
Значи сите се согласни против државниот испит и дека се потребни реформи во образованието. Тоа е востановено. Сега се даваат критики за одредени работи што некои сметаат дека не се ок кај СП и не значи дека ради тоа дека треба да бидат напаѓани и жигосувани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom