Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Уште во старт бев скептичен околку тоа што нема да биде марш туку протест и тоа што ќе има музички настан. Пленумот сигурно ја увиде грешката и сигурно нема да се повтори. Јасно ни е дека издркотинине не ебат жива сила па туркаат по свое. Ние не смееме да се откажме. Ја губиме легитимноста која моментално ја имаме и силата која постепено ја градиме. Ќе останеме неми пички ко сите генерации пред нас кои од дома гледаа како ова наше општество гние на секое ниво.

Техничките факултети со одлична организација. Секоја чест! Ни се приклучија професорите и асистентите, освен се разбира врвот...

5mfpg3.jpg

Абе видете, грешката се увиде, плус имајте на ум...мораше да се реагира со ваков некој протест, а премалку беа 3 дена за нешто многу покреативно @Bojan Van Buuren ко флеш-мобови, за кои се збореше. Реков, и по мене имаше превеќе музика, но имаше и говори, некој подолг, некој пократок. Можда требаше повеќе сканидрање и слично. А зошто не беше марш, туку протест, кажав. На вториот марш ќути што сите беа промислени...премалку редари беа, ако ви кажам дека имаше 1 редар на 300 души.. :D Денеска дупло повеќе редари мислам дека имаше.

Иначе нема главни во Пленумот. :D А нормално дека за многу работи размислувам поинаку од другите луѓе, сепак нели сите се различни. :)

Никаков фејл не беше денешниот протест. Мислиш така лесно се организира све тоа.
И денеска се тргаше и од техничките, и од овие факултетиве кај плато на УКИМ што се. Ама не може по улица да се движат, јасно е тоа, мора по тротоар.
Факторите за помалата бројка беа повеќе, над мене постот се објаснети дел. Плус има и такви со ставот: „Абе си тераат нивното, џабе е, тинтири минтири“.

http://libertas.mk/илија-димовски-се-заканува-ќе-видит/ Се моли Илија Димовски да не мрчи и да заврши факултет. :D :D
Фејл невиден беше верувај,никаква порака не се прати конкретно, ништо посебно не беше , веќе видено, собрале ми се набрале и тоа помалце од предходниот место да се прати појака порака, дека сме повеќе, посилни,по одлучни, они пуштаат трансови, металски песни какви и да беа, говорите ништо посебно, ке видиме, ке видите,уааа аууу и тоа беше тоа... реално да правиме муабет

Дечки, ако нешто беше погрешно денеска и ради кое почнаа да си одат луѓето тоа е зашто немаше марш. По мене едината грешка на денешниот протест е тоа, со марш ќе се разлееше река од луѓе по улиците ќе укочевме функционирање на сообраќајот па на крајот пак ќе можеше да се дојде и да се седи саат време пред влада.
Не знам што се фаќате за музиката како потег поради кој цел протест бил фејл, па Џака ги направи подоле од гомно, тврдам дека сите што не го фатија би им било криво сега, да ги видат вперените средни прсти кон владата и пуштањето низ шоља на нивните гомнарии. Вајда не сум јас единиот на форумов што музиката ја смета како средство за изразување и покажување револт.
Фрлените листови со уставот кон владата исто беше добар момент, гледам никој не го спомнува.
Со true blue не се согласувам дека баклите и експлицитниот речник на Џака биле претерани, ништо не е претерано за овие гомна, доста беше финоча, блокирање, застој, обрач со луѓе околу собрание и блокада, па да видиме дали ќе почнат да употребуваат пендраци и куршуми.
Него гледам и Битолчани протестирале денес :bravobe:

Ја го спомнав моментот со уставите бе. :D Иначе ок, тоа со Џака беше според мене многу зборење, пошто ипак у принцип ова е Студентски протест. Али ок. :D А тоа со пиротехниката, у принцип не сум многу љубител на такви нешта. :D Лично мислење е тоа, нормално да не се усогласуваме.

Фејл невиден беше верувај,никаква порака не се прати конкретно, ништо посебно не беше , веќе видено, собрале ми се набрале и тоа помалце од предходниот место да се прати појака порака, дека сме повеќе, посилни,по одлучни, они пуштаат трансови, металски песни какви и да беа, говорите ништо посебно, ке видиме, ке видите,уааа аууу и тоа беше тоа... реално да правиме муабет
Да не ги преспа првите два марша? Пораките се доставени безброј пати :)

Еве една од пораките. Одличен говор!

@Biomage каква друга порака да се прати? Аргументацијата одамна е јасна на Пленумот. Пораката е следнава: Ние не се откажуваме и ќе се бориме против лошите реформи во образованието! Тоа ќе му дојде некако симплифицирано. :)

Кој си бе ти пријателе? Безгласна буква некоја? Мизерија некаква? :D

@Biomage каква друга порака да се прати? Аргументацијата одамна е јасна на Пленумот. Пораката е следнава: Ние не се откажуваме и ќе се бориме против лошите реформи во образованието! Тоа ќе му дојде некако симплифицирано. :)
Да не ги преспа првите два марша? Пораките се доставени безброј пати :)
http://netpress.com.mk/opagja-poddrshkata-za-studentite/

За ова зборувам, гледате како јадат гомна, да бевме повеќе или на исто ниво како предходниот к*р ке ни бричеа...

Иначе требаше некој да земе микрофонот и да каже:

Другари и другарки, колеги и колешки, професори, родители итн

Денес како отворен ден за посета у влада да им влеземе да ги посетиме...

И да бевме 10к луѓе сите у влада и хаос станување,пичке лудило :)

Може ти ги знаеш постапките, ама ете постот не беше напишан во таа насока туку пишуваше „законот е изгласан“. Не, законот не е изгласан, си има процедура. Шо праиме ако да речеме у понеделник или кога и да биде наредниот протест на некој што го слушал ова „законот е изгласан“ му прават интервју од Шител, Анал 5, Курир ?
Тоа ќе направи огромна штета на целава идеја со протести, зошто ќе им оди во прилог на нивната теза дека сите што излагаат се манипулирани и лажени.
Да, процедурата е денес сведена на формалност, ама во никој случај не смее да се каже „законот е изгласан“, зошто формално-правно не е. Од кај знаеме може па ќе се вразумат овие од Влада па ќе го повлечат :D

Остај ги правно политичките игри надвор од оваа дискусија. Чим денес додека вие бевте на минус они со 9 гласа за и ни еден против ви ги изгласаа измените и во понедлник се очекува само формално прегласување се е завршено.

Уште уставен останува, кој не верувам дека може многу да помогне при ваква одлука.

Завршува правното толкување на поимите, чим Грујче и компанија се глуви на вашите барања, време е за контра настап.

Од музика само погребен марш за владата. Заборавија кога беа со народот, време е некој да ги потсети колку само погрешија.

so sakas be bratu avion so transparent OVA E PORAKATA....ne se praj i ti slep i gluv ko ovie od vlada

Кој си бе ти пријателе? Безгласна буква некоја? Мизерија некаква? :D
Еј девојчево не е од Велес и од форум?

@true blue имавте подршка од 10 000 луѓе,требаше да бидат искористени подобро. И не мислам на флеш мобови,или друг бенд.
Вакиов начин на протестирање се глеаше дека ќе им скурчи на сите, нема поента ние да мрзнеме а ништо да не се дешава.Ако веќе не сакате фрлање јајца и палење бакљи,бар да блокираме улици некако да влијаеме...инаку лошо ни се пишува.
Само незнам колку од студентиве што искачаат сакаат стварно нешто да сменат или го прават ова ради шема:unsure:

И општо многу цепидлачите сите,не идам ради музика,ради насилство,ради многу мирни протести и за се ова друг е крив.

Не е баш отворен ден, пошто требаше да се најавиш. Отворено-затворен ден е тоа. :D
Мрчеа тие и кога излегоа 10 илјади, и 20 илјади да излезат, пак ќе мрчат. Зошто? Затоа што се платени за тоа, затоа што си го даваат газеето за тоа и пушат полови органи за тоа.

@leandra Искрено, не ја знам која е, по лик ја знам од генералните пленуми само. :)

Иначе, никој не исклучува блокирање улици/институции. Рачунајте дека тек доаѓаат празници и тешко ќе биде нешто многу масовно да се направи. Ама такви акции по 500 души можат да се направат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom