Crazy in Love
Here's looking at you kid.
Мислам дека би било многу фино кога сите професори кои се потпишаа на отвореното писмо во Нова Македонија би излегле во први редови заедно со студентите, би се покажало единство професор-студенти. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Расипувачи на забави.у четврток во екс би ту на плоштад сеа не знам како се вика имаат предновогодишна забава, да им се ставиме таму па на протест утредента
имам видено пародија акаунти со понормални твитови и фб објави отколку партискиве кај нас![]()
Па,веројатно сега ќе имаш повеќе луѓе за потплаќање, па нема да ти се исплати.Мене уште не ми е јасно како ова ќе ги искорени купените дипломи, нели тоа беше првичната причина. Исто не ми е јасно како оваа мерка ќе ми го подобри квалитетот на образованието за кое плаќам. Еве нека ме убедат со анализи, аргументи и факти и не е проблем, ќе полагам државен испит.
Znaci toa so kje ima muzika ne znaci deka ti iskacas na svirka.Не, туку поентата е што третиов протест доаѓа во време кога 90% од факултетите имаат колоквиумски недели. Ако на претходните протести беше тешко да се натераат студентите да излезат и покрај тоа што не беше колоквиумска, за овај треба дополнителен мотив. Сите чекаат нешто како минатиот пат, нешто шо стварно ќе вреди, а не 2 сати седење пред Влада и слушање песни, па и читање на дописите како што спомна некој.
Јас не се нафаќам да излезам на нешто вакво со олку тесен распоред, а исто и колегите со кои имав прилика да разговарам на фб вечерва. Не ми личи на добра идеја и тоа е тоа.
This.Со самото тоа што се покрена ваква дискусија дали да има музика или не, станува јасно дека не е баш паметна работа тоа. Да беше ко што треба немаше ни да се дискутира. Али ајде, може ќе испадне добро, све си бидува.
Znaci toa so kje ima muzika ne znaci deka ti iskacas na svirka.
Ako si resila da ides na protest, so ima razlika dali ima muzika ili ne?
Pa zarem tvoeto prisustvo zavisi od necie drugo? Ako nekako zaklucis deka nema da ima mnogu lugje, ne treba da dojdes?Пишано е поназад, нема да се објаснувам пак по сто пати. И рики ете пиша, а гледам и многу големо двоумење кај студентите. Ако имате време да сменете, сменете го концептот. Ако не здравје.
Се во овие 3 точки ти е грешно (делумно или целосно)...
Немој вака, некој ќе помисли дека стварно сме манипулирани...
Значи вака е:
1. Од 70% се спушти на 60% зошто демек професорите (само кои професори зошто бар 80% од универзитетските професори го отфрлаат овој концепт уште пред да има и каква било дебата) им рекле 70% е за 7ца, а 60% за 6ка, а они сакале да си останат на зборот и да бараат минимум 6ка на тој испит.
2. Точно дека се полага безброј пати, ама само 2 пати ќе ти бидат гратис, а веќе од третиот пат оди со 1000 денари, па 6000 денари, па 12000 денари. Во однос на ова и се смени тоа да се полага по еднаш квартално туку тие 4 испити годишно ќе биле март, јули, август и септември (бар ја така разбрав од ова шо го пишуваа последниве денови), а се со цел нас да ни било демек полесно и да полагаме тогаш кога немаме други испити...
Еве им еден хинт, на Правен во март се полагаат колоквиуми, а јунската сесија трае и на почетокот на јули...
3. Само прашањата ќе ги давале, одговорите сам ќе се помачиш да ги најдеш или некој друг да ти ги најде![]()
Кога сме веќе кај музиката на протести, еве како беше во Босна пред парламентот.
Кај нас може да ги викнат Пука, таман песниве им се погодени
Значи јас ти кажав мое мислење и ти пренесувам реакција од студентите со кои имав можност да разговарам. Убаво имаше пишано некој погоре, не е финтата само да се изрази незадоволството, финтата е начинот на кој тоа ќе се изврши да биде прифатен од масата. Ако 5 страни дискутираме дали треба или не треба протестот да биде во ваква форма, кој е заклучокот? Објавете на страната на фб па видете реакција на крај краева.Pa zarem tvoeto prisustvo zavisi od necie drugo? Ako nekako zaklucis deka nema da ima mnogu lugje, ne treba da dojdes?
Zarem izleguvanjeto na ulica vo znak na protest ne e so cel licniot revolt da se iskaze? Kako e tuka faktor dali do tebe stojat 20 ili 2000 dusi, koga ti izleguvas licno za sebe?