Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа имам 9 саати да размислам, а? :D

Па најверојатно не би излегол на протест бидејќи не учествував на ниеден собор кој се одржал досега. Би сакал да учествувам на еден од нив и да видам што како се дискутира, смирено да се искажат аргументите пред да почне гласно да се вика, или еве ако нема веќе такви собори ти можеш да ми кажеш пошто дефинитивно од тука си најактивен и најупатен, па чисто да имам идеја за тоа и да видам што ќе правам утре.
Колку да те уведам тебе и другите. Си има интерни пленуми на кои се гласаше дали да има трибина. Повеќето интерните изгласаа да има трибина. Протест/марш отприлика се наговестуваше после целата игноранција од страна на надлежните.

Најдемократски на генерален пленум се гласаше дали прво марш или прво трибина. Маршот како првенствен доби поголема подршка, но трибината ќе биде наскоро организирана (не зависи само од Пленумот тоа, треба да се обезбедат и технички услови).
Си има дневен ред, се оди точка по точка, секој може да каже што сака. Мада доста од ставовите се повторуваат, тоа треба да се среди малце за да бидеме поефикасни. Откако ќе се заврши дискусијата се оди на гласање. Седницата има координатор кој само ја води седницата, го води редот за дискусија, пази на редот меѓу другите студенти и на крај дава заклучок. Секој собир има нов координатор (најчесто се двајца). Се гласаше дури и за денот дали среда или четврток, за 2-3 гласа победи четврток, но бидејќи утре (т.е. веќе денес) е ден на човековите права + тогаш се мислеше дека во четврток ќе врне, а среда ќе биде добро (што испадна некако обратно на крај) се смени за среда.

Иначе, на тие собири учествуваат 100-150 души, а на првиот марш излегоа 3000 повеќе. :) Аргументи се кажуваат и на самиот марш, има изјави за медиуми, искачаат претставници (се надевам повеќе ќе се контролира кој збори бидејќи првиот пат некои збореа од свое име, не од име на Пленумот, но некои помислија дека збори за сите).

Да не испадне ти давам бриф, плусинфо трте мрте, па некои пак да се*ат, најди ги фотките од предлогот што е од Адеми.
10845585_10205463705249010_449677915539581266_o.jpg

[.

Како па и се грубо распоредени тестерите и надзорниците, три за тебе, два за мене... али важно од шангајскиот Џио Тонг рангирани. :pipi:

Како па и се грубо распоредени тестерите и надзорниците, три за тебе, два за мене... али важно од шангајскиот Џио Тонг рангирани. :pipi:
Па после ко ќе дојде време да се изберат тие професори...покољ!

Кога ќе размислам вака, јас бев неутрален од причина што сметам дека треба да има некаква промена во високото образование поради инфлацијата од дипломи. Дали екстерното е решение, не знам, тоа со сигурност ќе се дознае само ако се спроведе и по неколку години ќе се видат последиците.
Рики извини шо ти вадам само една реченица од цел контекст, ама мислам дека ова е проблемот.
Жалосно е образовниот систем да биде користен како лабораториски глушец.
Спроведувањето НЕ Е единствен нити најдобар начин да се види дали е тоа решение, ако убаво го аргументираат предлогот и спроведат соодветни анализи кои би го лоцирале проблемот, можат да се изнајдат други варијанти кои ветуваат поголем процент на успешност од овој предложениов.
Дополнително, државен испит "лечи" (и ова е дискутабилно, видовме како пројдоа е-тестовите во средните школи, препишувања на кило) ПОСЛЕДИЦИ на "лоша едукација" (пошо демек за тоа е наменет), не го решава ПРОБЛЕМОТ.
Зошто да примаш инекции во гз коа моеш да се облакаш потопло и воопшто да не се разболиш, да се изразам попластично :)

@Damian не ти држи вода поентата за протестите за Талат и младината. Еве јас бев и тврдам дека добри 70% беа млади. :)

Имаше имаше :) И повеќе од 70%. Некои беа и премлади ако ме прашуваш мене :LOL:

Не си ме разбрала што сакав да кажам. Бевме 200 луѓе, тоа боли.

За министер личност која пукала врз македонската војска и полиција и сака државава да ја нема = 200 луѓе на протест.
Најавено екстерно за студентите, (No pasaran, стоп за лудилото, се немало слобода итн) = 3000+, денес здравје и повеќе

Мене тоа ми се испревртени критериуми.. Јас тогаш се разочарав и си ветив дека кревам раце на подолг период за вакви работи. Тоа и ми беше постот.

Како и да е да не го дрвам :D Од мене виртуелна поддршка, и се надевам денешниот протест ќе биде успешен

Имаше имаше :) И повеќе од 70%. Некои беа и премлади ако ме прашуваш мене [emoji38]

Не си ме разбрала што сакав да кажам. Бевме 200 луѓе, тоа боли.

За министер личност која пукала врз македонската војска и полиција и сака државава да ја нема = 200 луѓе на протест.
Најавено екстерно за студентите, (No pasaran, стоп за лудилото, се немало слобода итн) = 3000+, денес здравје и повеќе

Мене тоа ми се испревртени критериуми.. Јас тогаш се разочарав и си ветив дека кревам раце на подолг период за вакви работи. Тоа и ми беше постот.

Како и да е да не го дрвам :D Од мене виртуелна поддршка, и се надевам денешниот протест ќе биде успешен
епа сеа што да правиме кога сме покреативни и не сме безгласни букви како овие "знам све" 40+ генерацииве што ја оправаат државава по слави и свадби наместо да излезат надвор. :) ок е тоа што сакаш да е успешен протестот ама малце не ти чини логикава, лути им се на погорниве, не на студентите.

Мислам дека конечно треба да се здружиме со тој Сорос. Кога веќе го тупат дека е финансирано од нив, дај стварно нека биде. Замисли сите облечени во едно...па тоа снимања на реклами секој ден, па доаѓање на протест со лендровери, сите рејбанки на глава...[emoji14]

епа сеа што да правиме кога сме покреативни и не сме безгласни букви како овие "знам све" 40+ генерацииве што ја оправаат државава по слави и свадби наместо да излезат надвор. :) ок е тоа што сакаш да е успешен протестот ама малце не ти чини логикава, лути им се на погорниве, не на студентите.

40+ генерациите не би ги ни коментирал, се покажаа како мекотелци за еден куп битни прашања..

Работата е што јас им се лутам и на младите, на студентите. :)
Се лутам затоа што денес дај боже ќе има 5000+ на протест. Истата таа бројна младина ја немаше на Талат.
Страв ми е, а и некако убеден сум дека и понатаму на клучни национални прашања, кога протести ќе бидат очајно потребни, младите повторно ќе ги нема.

Туку ајде, се надевам дека ова нема да е само изолиран блесок, па ќе ја подигне свеста и за понатаму.. Сметам дека е рано да се прогласиме за покреативни и со глас, бидејќи сите претходни можности огромното мнозинство млади си преседе дома.
Јас сум разочаран затоа што во младите видов идни 40+ генерации исти како овие што ги имаме.

И не се согласувам со мои пријатели кои никаде претходно несакале да излезат, а сум ги викнал со мене, а сега со овој протест се сметаат за револуционери. Затоа што една ластовичка не ја прави пролетта :ROFLMAO:.

Нека има во иднина протести за сите битни работи кои не засегаат и лично, и како нација. Нека бидат вака бројни.
Во први редови ќе одиме заедно, нема гајле :D

Се надевам ме разбираш :)

Последно уредено:
Советниците го советувале Груевски да попушти пред студентите, тој одбил со одговор - Ако дозволам да ме победат со протести, тоа понатаму ќе го прават сите, тоа не смеам да го дозволам по никоја цена!

Пак го гласајте :coffee:

Советниците го советувале Груевски да попушти пред студентите, тој одбил со одговор - Ако дозволам да ме победат со протести, тоа понатаму ќе го прават сите, тоа не смеам да го дозволам по никоја цена!

Пак го гласајте :coffee:
Брат како имаш пристап до советниците на Груевски? И јас сакам да знам што му кажуваат плиз.

Последно уредено:
има околу 200 пензионери и постари луѓе (y) браво, доста веќе со тоа јас сум сигурен, ми е гајле мене.

Со писмо ме известуваат. :icon_lol:

http://vmro-dpmne.org.mk/?p=25211
- Ако сте способни организирајте митинг, не се кријте зад децата. Смислете некоја причина и организирајте митинг. Што се плашите, зад децата да се криете...

Многу е болен човекот, многу.

Capture2.PNG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom