Ќе поскапат алкохолот и цигарите

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
акциза значи данок на лукзузна роба,т.е. на нешто што немора да се купува.подбро на ова него на бензинот или лебот.

акциза значи данок на лукзузна роба,т.е. на нешто што немора да се купува.подбро на ова него на бензинот или лебот.

А кој одредува што мора да се купува или не? Ти?

Да подобро ова, ќути има и полошо.

Untitled.jpg

па добро, шконовите и тие што лепеле плакати треба ли плата да земат.....

Епа братче нема од каде да се полни буџет, економијата шизи лево десно, невработеност 30% удри со акцизите! Ќе ги пушиме спомениците Ставрески, нели така викаше има пари, де бе вие за овие 100 000 милиони ли сте, тоа е капка во морето. 100 ваму 100 таму Ставре дупка да не се отвори? Ќе ја затвараме од грбот на абдалите во име на заштита на здравје. Глупости.
Оваа вест е исто како да ти опцуле фамилија, алкохол и цигари да поскапат на плата од 8000 ден. Не 70% поддршка, 100% дај боже да имате! И 100 години да владеете дај боже! За овој народ само така.
Мислат они и на здравјето твое ,а не дечурлана дуваат од 6- то одд и се прават ѓон со алкохол у 5 сабајле ми пеат под прозор , ај да видам сега кој ќе купи цигари или алкохол

Кај и да е и бензинот и лебот ќе станат луксузна роба.
Ситуацијава е толку трагична шо е смешна.

salary%2Bnot%2Bgrowing.jpg

Би го поздравил чекоров кој иако е барем според мене прост и неефективен доколку намерите им беа искрени.

Зошто мислам дека сум во право?

Епа прво на оваа влада како и сите претходни од осамостојувањето на РМ до денес слободно можам да кажам сите до еден ги боли левото м*де за доброто на народот.

Понатаму 9 од 10 пушачи што ги знам ќе скратат попрво на храна отколку да се откажат од цигарите, а со тоа здравјето само ќе им се влоши.(Истото важи и за љубителите на чашката)

Што да кажам понатаму што не е веќе кажано со сила убавина не бидува,

За цигарите не ми е гајле,ама сега од социјално вино глава нема да можам да кренам.Само тоа ми останува во оквири на буџетот.....
Мада веќе ни тоа го нема.....дур беше Велија имаше еден оцет 10 литри за 100 и нешто денари го шиткаа :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom