Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ама ќе ги попраj чичко КикоАбе на денешно време стигнавте да имате по 3+ единици???
Станваш, кажваш 2 реченици, ти пишат 2ка. Толку е тешко?
Па за фалење е ова....Имај две како мене...
Мајкуму стара ,годинава само 3 пати фатив книга и имам само две единици...да фатев барем 20тина пати ќе бев со четворки...КОЈ ДЕГЕН СУМ значи ,али брате знаш ,јаче е од мене.
Све нешто озбилни фаци, изгледа сите сте биле бубалици во средно.Јас имав 4-6 кеца редовно на полугодие, па ги поправав до крај, ништо страшно.Имав толку поради незаинтересираност, не дека е тешко да преработиш во умот 5-10 реченици.
А и глупо е да имаш 5,00 просек цела година, ќе немаш занимација, вака со кецој подобро ќе се зближиш со професори и ќе го сфатиш квалитетно материјалот
А ова со казниве ако е вистина е уште една глупа одлука.Можда и ќе дојдат родителите на советување, ако ги пуштат од фирмата кај шо работат 10-12 сати смена.Ако не ќе платат казна, по пола плата месечно неколку годиниА најмногу ќе имат контраефект.
Некои професори,за 2ка,бара цел материјал да го учиш,исто како тој за 5ка,а на крај ти 2ка,тој 5ка...нема никаква логика тоа, и е многу глупо...![]()
Другар, јас дома не се прибирав од шетање, па учев. Не бев 5.00, но само еднаш сум имала единица, и тогаш до полагање стигнавАма тоа е долга приказна.
Сепак, за се има време, посебно средношколецот. А најважно е да има време за учење.
И казниве се мудра работа. Школото сигурно има и 2 смена, така што, после 4 саат може родителот да појде. Недоаѓањето на родителски и слично, е незаинтересираност. Макар да треба слободен ден да земат, за нивното дете се работи.
Непримерноста и неучењето се проблем, а не нешто ,,шо е битно, бе,,.
--- надополнето: 1 мај 2012 во 03:08 ---
Како нема логика?
На пример, за да положиш испит, имаш ист материјал, без оглед дали си идел или не си идел на предавања. Ама ако не си идел на предавања, не си направил семинарска, не си имал никаква активност врзана за студиите, ќе положиш со 6ка, евентуално 7ца. И да го знаеш цел материјал од точка до точка. За разлика од тебе, тој што бил заинтересиран за факултетот, веројатно ќе има 10ка.
Не ме јеби,не споредувај средно со факултет,жити се...
Навиките се во прашање.
Фраерите од моја генерација, денес дремат во двор и локаат пиво. Дури ни работа не бараат (бар да не можат да ја најдат, нели).
Не е важно дали има некој 3ка или 5ка. Одговорноста е најважна да се научи.
Поентата на факултетот (треба да биде) знаење, а не останатите малоумни активности што ги донесе новиот прекрасен систем за да можат да положат и полуретардираните што цел ден седат на факултет и со тоа добиваат поени. Па уште викаш „И ДА ЗНАЕШ, НЕ СИ БИЛ ТОЛКУ ЗАИНТЕРЕСИРАН„ како бе така заклучи?И казниве се мудра работа.
Ама ако не си идел на предавања, не си направил семинарска, не си имал никаква активност врзана за студиите, ќе положиш со 6ка, евентуално 7ца. И да го знаеш цел материјал од точка до точка. За разлика од тебе, тој што бил заинтересиран за факултетот, веројатно ќе има 10ка.
[/quote]Тоа е муабеетот со секој што сум го правел што завршил средно-не се замарај за оценките,стекни навика за учење...
ај веќе кога почнавме тука да се "жалиме" да прашам ова,која е логиката да не се дозволува да се носат кратки ФАРМЕРКИ во школо ? до негде сфаќам да не се дозволува оние,хавајките и такви панталони...ама фармерка ??
Ни јас не гледам тука некоја посебна логика. За да се спроведе тоа треба да има униформи. Се додека нема униформи, без везе е тоа, не пирс, не сукња, не фармерки.
Да, нормално, нема да се појавиш по рамбовка, и девојките не би требало накинџурени да дојдат, ама ако нема кодекс, тогаш своеволно забранување нешто е во крајна мера, непотребно.
Поентата на факултетот (треба да биде) знаење, а не останатите малоумни активности што ги донесе новиот прекрасен систем за да можат да положат и полуретардираните што цел ден седат на факултет и со тоа добиваат поени. Па уште викаш „И ДА ЗНАЕШ, НЕ СИ БИЛ ТОЛКУ ЗАИНТЕРЕСИРАН„ како бе така заклучи?
Па седнал и научил се што се бара од него да знае, ШТО Е ВАЖНО ДРУГОТО? Ништо, само измислица за да се запишуваат кретени кои не можат да научат, ама можат да копираат семинарски итн.. затоа темата со семинарски 15 години е активна..
Поени треба да се добиваат само за знаење, а се останато е шминка и лага. Да се оценува само со знаење, ќе поминуваа факултет 10% 20%, а не 98% да се запишуваат..
Демек,така кажале од министерство...ама да беа решени сите проблеми во школото,па до тоа да сме дошле,одлично...тоа,300 други срања се дешаваат,директорот се фатил за облеката![]()
Затоа постојат професори, кои треба да те оценат колку знаеш, а не колку си способен да те тренираат (стани, седни,стани, седни)Второ, скоро секој може на памет да научи и да вергла, работата е да се види колку е способен тоа да го примени, колку го сфатил тоа што го научил.