Кажете им збогум на белите влакна

• Креатор на темата Креатор на темата koshtapler
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 април 2009
Мислења
17
Поени од реакции
3
jas imam 24 god i imam mnogu sedi vlakna na kosata od koi mi e mnogu neprijatno pred prijateli ili devojki. pred izvesno vreme na 365.com.mk sretnav edna statija koja kazuva za nekoj tableti od koi sedite vlakna isceznuvaat. dali nekoj ima sretnato vakvi tableti ili dali nekoj ima probano? videte

younghair.jpg

Истражувачите во француската компанија Loreal дојдоа до неверојатно откритие кое води кон сосема нов третман на седата коса.

Состојбата од која патат сите луѓе сега е реверсибилна, по откривањето на дисфункцијата на клетките на косата познати како меланоцити. Тимот истотака има идентификувано два гени кои одредуваат дали косата на една личност ќе ја загуби својата боја и во кој стадиум од животот, што резултираше со промовирањето на овој лек.
Новите апчиња ќе се викаат "Promel" и тие ќе ги реактивираат неискористените меланоцитни клетки во нивната оригинална состојба, а косата ќе ја поврати својата оргинална боја. Лекот ќе се зема еднаш дневно, а се очекува да функционира по 3-5 недели, но бидејќи косата расте споро(~10см годишно), просечно резултатите ќе бидат забележливи по 2-4 месеца.
promel.jpg
Во просек белите влакна кај мажите се појавуваат околу 30-та години, додека кај жените 5 години подоцна. Неодамна една студија покажа дека пушачите имаат 4 пати поголеми шанси да добијат седа коса.
Лекот се верува дека е 85% ефективен и ќе биде презентиран во Европа во првата половина од 2007.

Не верувам многу. И јас сум на твоја возраст и јас имам бели влакна, и освен со фарбање никако поинаку не се решава тоа. А искрено не сакам да си ја горам косата, ама ќе мора тоа да биде еден ден, кога веќе сум решила да имам стресен живот.
Не се труј со таблети, прифати дека старееш, оти и во тоа има убавина.

Соочете се со староста бе, не бегајте од неа :)

Затоа се измислени пред се фарбите.
Али се и сешто се измислува, можеби би помогнале овие апчиња, али ќе се прилично скапи сигурно и не знам колку е сигурна нивната употреба и можните штетни последици.
Жените нормално се фарбаат, а во последно време се повеќе и мажите и не е ни чудно тоа. Подобро тоа, него некои експериментални таблети.:)

Соочете се со староста бе, не бегајте од неа :)

Затоа се измислени пред се фарбите.
Али се и сешто се измислува, можеби би помогнале овие апчиња, али ќе се прилично скапи сигурно и не знам колку е сигурна нивната употреба и можните штетни последици.
Жените нормално се фарбаат, а во последно време се повеќе и мажите и не е ни чудно тоа. Подобро тоа, него некои експериментални таблети.:)

Дечкото има 24 години. :tapp:

Па јас не реков соочи се со староста, него соочете се. Општо мислев, не го цитирав дечкото. И секако на шала, смајли има колку што гледам.

Има многу млади луѓе кои го имаат овој проблем со седи влакна.
Но најдобро е да се побара професионална помош, а не вака од рекла казала да се купуваат некои си таблети.
Бар мое мислење.
И си кажав фарбата е решение, нема потреба од срам.

Па што ако има бе мене баш ми се секси белите влакна :vozbud: најдобро и најбезболно решение е фарба а апчињата гарант имаат контраефекти и не очекувај да бидат спомнати во рекламата зошто рекламата си е реклама и е нереална:smir:

Ова веројатно е нешто како оние препарати собирани од најдлабоките амазонски тревишта (штопонезнајно толку поверојатно да веруваш во чудесија) за кои ти ветуваат дека ќе те направат Чубака, а ти веќе имаш ќелавица, т.е. продаваат лажги на многу јака карта, зашто косата е редовно врзана со самодовербата. Сега, ова може навистина дејствува, може не, ама во секој случај побарувачката ќе биде огромна.
koshtapler, би ти препорачал да не ги гледаш апчињава, или било што друго како некој спас, туку повеќе да работиш на прифаќање на реалноста. Знај дека како луѓето те гледаат зависи најмногу од тоа како ти се гледаш. Седите влакна не се маана ако ти не ги гледаш како маана.

Незнам зошто седите влакна преставуваат проблем кај повеќето мажи, искрено и јас имам сличен „проблем„ околу 25/30 % од косата ми е седа (значи колку добро ми оди со пресметкиве не сум ни самиот свесен), но сепак тоа не го сметам за сериозен проблем битно е да ја има :)
јас би ти препорачал почесто да земаш витамини (а,ц,е сите б итн) но доколку сакаш пробај и со некој таблети ама сепак мислам дека тоа ќе ти биде само губење време.

Седите влакна не се маана ако ти не ги гледаш како маана.
на место ти е ова :)

Teшко дека би подобриле овие апчиња нешто, затоа што кај белите влакна, во коренот навлегол воздух и пигментот е повлекол, а не верувам дека можат таблетиве нешто повеќе да сторат, но затоа, помош и совет од лекар најдобро би делувал. Или пак фарбање, како што посоветуваа :)

Лек за бели влакна е црна боја за коса.

Istiot problem so belite vlakna go imam i jas. Procitav se i sesto no nema nesto sto pomognalo na site luge. Nekoi velat konsumiranje na mnogu ovosje i zelencuk i pomalku nervozi, nekoi velat pienje pivski kvaseci b-vitamini, drugi, nekoi velat pienje caj od crn susam (nema kade da se najde), a vo edna prodavnica za zdrava hrana mi kazaa deka pomaga mackanje so kokosovo maslo i pienje srebrena voda. Jas pocnav intezivno da jadam ovosje i zelencuk i da pijam pivski kvasec. Se nadevam deka ke mi se stopira procesot na beleenje na vlaknata.

Ах,бели влакна...стварно душата ме боли,на толку убава коса,за жал можам да кажам дека имам бели влакна(не претерано),не дека се познаваат ама јас ги гледам и ми пречат.
И навистина излегуваат од стрес и од нервози,на мене баш од ова ми излегоа.

Еве веке една година не сум се фарбала од страв дека ептен ке почне косата да ми белее.И се додека вака е добро не планирам да се фарбам.

Ја имам бели влакна од коа сум се родил, и шо сеа, кул е!:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom