Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...и природните закони се измислени од човека, со капацитетот кој го има за да ги осознава промените и процесите. Не сметаш дека сме уште во јасли кога се работи за вистинските поставки на природните закони?How can we distinguish what is biologically determined from what people merely try to justify through biological myths? A good rule of thumb is ‘Biology enables, Culture forbids.’ Biology is willing to tolerate a very wide spectrum of possibilities. It’s culture that obliges people to realize some possibilities while forbidding others. Biology enables women to have children – some cultures oblige women to realize this possibility. Biology enables men to enjoy sex with one another – some cultures forbid them to realize this possibility. Culture tends to argue that it forbids only that which is unnatural. But from a biological perspective, nothing is unnatural. Whatever is possible is by definition also natural. A truly unnatural behavior, one that goes against the laws of nature, simply cannot exist.
- Yuval Noah Harari, Sapiens: A brief history of humankind
Гравитацијата постои, како сакаш наречи ја, постои независно од човекот....и природните закони се измислени од човека, со капацитетот кој го има за да ги осознава промените и процесите. Не сметаш дека сме уште во јасли кога се работи за вистинските поставки на природните закони?
...и којзнае дали нашиот интелект и разум е во состојба да ги одгатне тајните на универзумот во целост
...човештвото прави закони за да може привремено да го смири својот страв од непознатото и недокучливото.
...останатите одат во црква, џамија итн...итн
Ова е сајбер булинг и можеш да одговараш, ниеден vpn не е доволно силен да те скрие. Припази малку на понашање, анонимен форум е.Дај бе не ме замарај, смрдло една.
Ај среди се.Која си ти да кажуваш шо да пуши и како да пуши? Криво дека ти е дека ти ставам ХАХА смајлиња? Ме заболе стапот.
Ама немаш право да вреѓаш.Нема потреба да ме споменеш во пост. Глеј си го животот и терај си, имам право да ти ставам ХАХА реакција.![]()
Мене не ми требаат суплементи, благодарам на грижата. Не мислев ништо лошо самиот си кажуваш.Кој ти дава тебе право да кажуваш за мојот живот, дали имам вистински вредности или сум си ја наредил работата или не? Запали една и за мене? Од кај знаеш дека пушам? Не ме ни познаваш.
Ејјј извини што те вознемирив, иди напиј се еден дијазепам да се смириш.
Сам си постираш софри и не кажав ништо навредливо и недозволено. Твоја работа дали пушиш цигари или не пиеш кафе. Државата би ги забранила да се проблем. Твоето е непотребно малтретирање и навреди.A за првиот пасус ќе кажеш нешо или не ?
''Кој ти дава тебе право да кажуваш за мојот живот, дали имам вистински вредности или сум си ја наредил работата или не? Запали една и за мене? Од кај знаеш дека пушам? Не ме ни познаваш.''
Don't follow your dreams, follow your opportunities. И мене ми се случувале исти работи, цел е добро да се има, ама уште подобро е насока наместо цел.Многу се трудев за една работа да биде мај месец. Како да имам кристална топка, ако не е мај месец кога се борам за тоа чиниш неема да биде. Цело лето се искинав од нервози, здравјето си го зезнав. Тоа што мислев дека треба да биде мај, јуни, бидна на 18 ноември на начин, место и позиција подобри од оние за коишто се трудев и мечтаев. И сета таа транзиција во состојби беше многу лесна, благодарение на тој труд што го вложив порано. Освен болест, ништо и никој не може да ни го земе трудот и она што сме научиле.