Овој пат немам нешто извадоци, но ќе си ја отворам душата за една од неодамнешниве епифании што ми се десија и ме разбудија за некои работи. Гледав еден филм, дечкото трча да ја стигне девојката и додека трча она влегува во еден дуќан. Откако дечково со трчање ја одминува, она излезе и пак се разминаа.
Еден од моите најголеми проблеми и маани во животов ми е што мислам дека мојата дисциплина, посветеност и истрајност се доволни за секогаш и во сите услови си го контролирам животот и судбината. Примеров е случајно со љубовна сцена, со ова мислам на сите мои сфери во животот. Во не мал дел, е , сега да не се лажеме, но едноставно, некогаш трчај колку сакаш, на крај сѐ сведува на она што требало да биде. Дали тоа трчање во дотичен момент ќе ти заврши работа? Секако, затоа што никој во животов не може да ни го одземе она што сме го вложиле во себе, научиле, вложениот труд. И како непишано правило, тогаш кога нешто треба да биде, самата ситуација те мотивира да се обидеш пак, дури до степен да се чувствуваш приморан. Кога ќе му дојде времето сѐ е лесно.
Правилото е да не престануваме со трката. Оти нашиот труд е она коешто ја придвижува и оживува Земјата и сѐ околу нас. Како некоја должност. Тоа што не изгледа дека се исплати во моментот, не значи дека нема да се покаже во сиот сјај кога најмногу треба да биде, а не секогаш знаеме кога нешто најмногу ни е потребно.
Многу се трудев за една работа да биде мај месец. Како да имам кристална топка, ако не е мај месец кога се борам за тоа чиниш неема да биде. Цело лето се искинав од нервози, здравјето си го зезнав. Тоа што мислев дека треба да биде мај, јуни, бидна на 18 ноември на начин, место и позиција подобри од оние за коишто се трудев и мечтаев. И сета таа транзиција во состојби беше многу лесна, благодарение на тој труд што го вложив порано. Освен болест, ништо и никој не може да ни го земе трудот и она што сме научиле.
Еве, ова од време на време и јас ќе го гледам, а и кому му треба нека си се мотивира.
Поздрав до Костич, од ниеден негов профил не ме запоставува, запали една и за мене. Батали нѐ ти нас со вистински одговорности во животов, ти си си ја наредил работата.