Карти!

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ме интересира дали некој знае како се преведуваат хант/бриџ и макао на англиски? Сакам да ги најдам овие игри ако ги има он-лине?
Еве за макао.

А за хант и мене ме интересира. :)

Играм карти обично преку лето.Порано играв скоро секоја вечер а сега ептен слабо
знам доста игри:макао,бриџ,кент,покер,блекџек,табланет,џандарзбира,магарец...
најинтересни ми се бриџ,покер и табла

може малку офтопик сум, ама ако може некој да ми каже како се играше тонч. се отепав од мислење и никако да се сетам, знам само дека тонч некој вика и тука завршува партијата :)

tablanet najcesto...znam i edna finta so toa kako da mu ja otkries kartata koja ja zapomnil i taka...:X3:

Играва не се игра со картите ама потребен е шпил МАФИЈА се вика нема појако нешто со друштво да играш...
--- надополнето: 6 март 2012 во 17:10 ---
http://en.wikipedia.org/wiki/Mafia_(party_game)

Сакам да прашам за Хант/Бриџ правила. Дали после 3ти круг мојш да се отвориш или одма? Глупо би било после трети круг да се отвориш з'ш да требеше така не по 14 по 17 карти ќе се делеја и ќе си се отвориш одма ама шознајш. :)

Сакам да прашам за Хант/Бриџ правила. Дали после 3ти круг мојш да се отвориш или одма? Глупо би било после трети круг да се отвориш з'ш да требеше така не по 14 по 17 карти ќе се делеја и ќе си се отвориш одма ама шознајш. :)

После прв круг можеш да се отвориш, односно кога ќе фрли карта тој што делел секој нареден може да се отвори.

Дали правилно е кога ќе пресечиш дали карта се ваѓат најдолу? Дали ако си на карта и тој пред тебе фрлит жива карта мојш да ја земиш? Дале е -100 кога ќе влечиш/земиш од куп/земиш од под карти? Ќе ве молам сите правила најточни :)))

1.Дали правилно е кога ќе пресечиш дали карта се ваѓат најдолу?
2.Дали ако си на карта и тој пред тебе фрлит жива карта мојш да ја земиш?
3. Дале е -100 кога ќе влечиш/земиш од куп/земиш од под карти? Ќе ве молам сите правила најточни :)))
1.Не можам да го дешифрирам прашањево..
2.Не можеш
3.-50 ако затвориш со картата што ти иде..-50 ако земеш карта од земја и затвориш.. а -100 ако ја земеш картата од под купот и затвориш
4.-200 е за мини хант,поточно да се отвориш и затвориш истовремено со вкупен збир 51.

1.Не можам да го дешифрирам прашањево..
2.Не можеш
3.-50 ако затвориш со картата што ти иде..-50 ако земеш карта од земја и затвориш.. а -100 ако ја земеш картата од под купот и затвориш
4.-200 е за мини хант,поточно да се отвориш и затвориш истовремено со вкупен збир 51.

-100 е ако затвориш со картата што ти иде под услов да не ставиш жива карта.. доколку ставиш жива кај некој друг тогаш е -50.

исто за 4тото..мини хант доколку затвориш со помалку од 51.

така ние играме..вие може некои други правила си фурате :)

Ќе ми гледаш :D ме потсети тоа пасијансот од сцента на Тетовирање со Ванчо Петрушевски ко кажуваше дека редел само пасијанс а не се коцкал :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom