Каролина Гочева

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Тебе не ,но мене ми се допаѓа ,од секогаш сум сакал кога високо пее.
А не мислиш дека високово пеење би требало да е пропратено и со високи тонови/музика за да биде и побурно и поемотивно за слушање. Не мислам дека проблемот е во гласот, туку во самата песна, односно во музиката и аранжманот. Цела песна оди тивка музика, а она пее и ниско и високо.

Тебе не ,но мене ми се допаѓа ,од секогаш сум сакал кога високо пее.

Да, но не во секоја песна. На пример, во „Не се враќаш„ или „Кад те нема„ (радиски фестивал Ферас 2007) таму баш ми се допаѓа како пее високо. Но високите тонови доаѓаат со постепена градација и колуминираат од средина на песна некаде.
А тука изгубена ми е градацијата некако, не дека секогаш мора да има по дефиниција, ама можело според мене да се направи подруг аранжман.

Супер е Каролина..... сега развлечено пее, но во таков стил се песните :)

Од Фејсбук страната на Авалон:
Za site onie sto se mnogu zainteresirani:Chalgiska i Dve Liri NE SE nitu najdobri nitu najhitovski pesni na Makedonsko Devojce dva.Ova e samo pocetok...bidete trpelivi do 20 feb i na koncertite vo mob ke go imate vo raka cudoto od album Makedonsko Devojce 2 na Karolina.
:)

Каролина на божиќниот концерт во Хрватска ја пее Angels

Во недела, Каролина е гостинка на финалето на Сите наши песни на Македонска телевизија, заедно со Калиопи и Елена Ристеска.

Ја слушав вчера на финалето на Сите наши песни како ја изведува Чалгиска во живо. Многу многу многу подобро од изведбите на првиот албум, не знам дали во моето уво бил проблемот, тие изведби беа супер но ова вчера звучеше совршено.

Дали некој знае зошто концертите се рекламираат како Бесплатно емитување?

Дали некој знае зошто концертите се рекламираат како Бесплатно емитување?
Па сите реклами за концерти се под покровителство на медиумите или медиумско спонзорство,а МРТ има обврска да назначи дека е бесплатно.

Па сите реклами за концерти се под покровителство на медиумите или медиумско спонзорство,а МРТ има обврска да назначи дека е бесплатно.
Како бесплатно кога фирмата (Авалон) плаќа за да се емитува рекламата? Зошто телевизијата би спонзорирала реклама за концерт?

Како бесплатно кога фирмата (Авалон) плаќа за да се емитува рекламата? Зошто телевизијата би спонзорирала реклама за концерт?
Затоа што се медиумски покровители. На плакати и билботди секогаш стојат медиумите како медиумски подржувачи на настанот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom