Камерите и радарите на МВР ставени во функција + презентирана „Пази радар“ апликација

• Креатор на темата Креатор на темата досадно
  • Време на започнување Време на започнување
Епа да седнеме да ги смениме законите и да смееш ти да збориш на мобилен додека возиш, пошто на оној на кој му текнало да донесе таков закон, идиот бил.

И у Рамстор ќе ти пишат казна, обезбедување ќе те собере за две секунди ако им ја лупнеш со нога вратата од веце. Ќе ти опнат казна и ќутек ќе ти мавнат. Чим си искочил од дома, туѓи закони важат и мораш да ги почитуваш. Таков е светот надвот, жал ми е ако не ви се допаѓа.

Aaaa , da si prasham ....
Vidi , vo Ramstor ,kaj shto e privaten imot i kaj shto se snima za da se zashtiti toj imot , moze no ne mora da odam , imam izbor .

Kamerata vo Ramstor e privatna , kolku shto e privatna kamerata koja ja koristi Severina , Severina koja shto reshila za svoi pari da kupi shto saka ( kamera vo slucajot ) , i moze da snima shto saka , se dodeka ne narushi tuga privatnost .

Vo drugiot slucaj , kamerite se od moi pari , postaveni na javna povrshina , koja shto jas ja koristam , ne se za da shtiti privaten imot tuku da se sproveduva zakonot , pa i slepec moze da ja vidi razlikata i da sogleda deka primerot ne e umesen , deka komparacijata e idiotska .

Sopstvenikot na Ramstor , Severina , jas , .... site imame pravo da opredelime za shto ke gi troshime svoite pari , pa taka da , jas smetam , iako Vie( mnozinstvoto ) ne se soglasuvate , smetam deka moite pari treba prvenstveno da se iskoristat za da mi se zashtiti imotot . Sekoj koj ke se obide da mi go zeme i da mi go oshteti , bez moja soglasnost , isto taka pravi prekrshok ili pak kriminal, znaci i toa e kaznivo spored zakonite na R. Makedonija .

Glup bi bil ako insistiram .... да седнеме да ги смениме законите и да смееш ти да КРАДЕШ ...пошто на оној на кој му текнало да донесе таков закон, идиот бил.

Се надевам дека ќе имаат некоја функционалност камериве и навистина ќе ги казнуваат овие што прават прекршоци бидејќи ми е преку глава од тоа да пазам дали ќе ме собере некој па дури и ако ми е мене зелено. Тука кај мене на раскрсницата забрането е да се иде десно од едната страна баш ради безбедност на нас пешаците, али кој не врти нас си шибаат идиотите. Ај тоа што не го почитуваат, па уште и на црвено поминуваат постојано. И не мислам дека се нарушува нечија приватност со ова, па мајку му стара на улица си кај што поминуваат луѓе (пешаци и автомобилисти) која приватност ја имаш тука? - Никоја.

Се надевам дека ќе имаат некоја функционалност камериве и навистина ќе ги казнуваат овие што прават прекршоци бидејќи ми е преку глава од тоа да пазам дали ќе ме собере некој па дури и ако ми е мене зелено. Тука кај мене на раскрсницата забрането е да се иде десно од едната страна баш ради безбедност на нас пешаците, али кој не врти нас си шибаат идиотите. Ај тоа што не го почитуваат, па уште и на црвено поминуваат постојано. И не мислам дека се нарушува нечија приватност со ова, па мајку му стара на улица си кај што поминуваат луѓе (пешаци и автомобилисти) која приватност ја имаш тука? - Никоја.

Taka se gubi nevinosta .... , taka se stanuva zena , zatoa shto vo odreden moment ,... neshto ti treba .

Skopje ima ...... dnici kilometri asfalt , Makedonija ushte poveke , utopija e da se misli deka so kamerite ke moze da se sprecat prekrshocite , utopija e da se misli deka so kamerite ke bidat primorani da vozi sekoj spored pravilata i sl.

So kamerite ni penetriraat vo privatnosta ........ vo interes na budzetot , nishto poveke .

Досадно, дали ти имаш право на глас?!
Оние со право на глас избрале луѓе да управуваат со државата, сходно и со парите кои и ти и јас ги даваме за даноци. Меѓу другото сметаат дека ако постават камери ќе му помогнат на народот кој ги ибрал. Поедноставно, здравје. Ако знаеш попаметно, кандидирај се на избори, не тролувај на тастатура.

За камерата на пешачкиот кај Холидеј Инн и јас пишав пред неколку страни наназад. Се надевам ќе ја свртат да го покрива пешачкиот премин, иако некако чудно се поставени столбовите во однос на преминот. Бај д веј, ми текнува пред неколку години 3 студентки за малку ќе паднеа со кола во Вардар откако изгубиле контрола над колата и таа удри во заштитната ограда на мостот. За среќа колата остана на мостот и девојките неповредени излегоа. По извршен увид им ја извлекоа колата назад на асфалт.

Досадно, дали ти имаш право на глас?!
Оние со право на глас избрале луѓе да управуваат со државата, сходно и со парите кои и ти и јас ги даваме за даноци. Меѓу другото сметаат дека ако постават камери ќе му помогнат на народот кој ги ибрал. Поедноставно, здравје. Ако знаеш попаметно, кандидирај се на избори, не тролувај на тастатура.

За камерата на пешачкиот кај Холидеј Инн и јас пишав пред неколку страни наназад. Се надевам ќе ја свртат да го покрива пешачкиот премин, иако некако чудно се поставени столбовите во однос на преминот. Бај д веј, ми текнува пред неколку години 3 студентки за малку ќе паднеа со кола во Вардар откако изгубиле контрола над колата и таа удри во заштитната ограда на мостот. За среќа колата остана на мостот и девојките неповредени излегоа. По извршен увид им ја извлекоа колата назад на асфалт.

Ako nemash zabelezano , jas ja imam otvoreno ovaa tema , jas go imam izneseno mojot stav vo odnos na aktivnosta na vladata i istiot go branam , odnosno , im odgovaram na onie koj ja odobruvaat taa odluka , takviot nacin na troshenje pari , dilemata dali se navelguva ili ne vo intimata i sl.

Vo svetot toa e voobicaen nacin na komunikacija , na odbrana na svoite stavovi i sl.

Ti se zanimavash so mene , ne so problemot , ti lazesh deka narodot glasal za postavuvanje kameri , znaci narodot ne dava blanko odobrenie na izbori , on dava glas za promovirani proekti , vizija i ....

Jas glasav za VMRO-DPMNE , za Stariot Teatar , za borbata protiv urbanata mafija .....
Ne , ne go dadov glasot za kameri , zatoa shto takvo neshto nemashe vo programata na partijata , ne , ne go dadov glasot za crkva na ploshtadot , ne ......

Pa zatoa bi te posovetuval , so cinizam , ne sum jas tema , tema e " policijata snima .... " , ako nemash argumenti i nemash kapacitet da polemizirash na ovaa tema , ajde ish od tuka , ne troluvaj .

P.S.
Kolku e komicno samo , kolku e mnogu tragikomicno , samo .
Gi odobruvate kamerite ,ja odobruvate kamerata kaj Холидеј Инн , a ne znaete shto istie snimaat , stvarno zalna situacija vo nashevo opshtestvo .
dokolku bide svrtena za 45 stepeni vo desno , ke go snimi parkingot na koj se ukradeno mnogu , mnogu avtomobili .

Vaka, istata e samo predmet za cudenje kaj "zbunetite" ....

21 век е поѓаволите. Време што кога бев помал со радост го чекав за да може да уживам во еден куп благодети. Тоа што некои не ја разбираат технологија, се плашат од истата, не значи дека сите ние треба да живееме исто ко да е 1980та. Само дајте му време на овој проект да биде финализиран.

Меѓу другото спомнав синхронизација на камерите со џи-пи-ес уреди, ама бидејќи добар дел од луѓето ме прочитаа џи-пи-задник уреди, се откажувам од намерата да пишувам повеќе на оваа тема.

Gi odobruvate kamerite ,ja odobruvate kamerata kaj Холидеј Инн, a ne znaete shto istie snimaat , stvarno zalna situacija vo nashevo opshtestvo .
dokolku bide svrtena za 45 stepeni vo desno , ke go snimi parkingot na koj se ukradeno mnogu , mnogu avtomobili .

Vaka, istata e samo predmet za cudenje kaj "zbunetite" ....
Според тебе што би можеле да снимаат...еве пример оваа камера што е спомената кај Холидеј Ин. Велам дека се потребни предуслови во уредување на други проблеми во сообраќајот за камерите да го одработат своето, но кога веќе ја споменуваме, што истата би можела толку да наштети и врз кого?

Според тебе што би можеле да снимаат...еве пример оваа камера што е спомената кај Холидеј Ин. Велам дека се потребни предуслови во уредување на други проблеми во сообраќајот за камерите да го одработат своето, но кога веќе ја споменуваме, што истата би можела толку да наштети и врз кого?

Во Македонија драстично е пораснат криминалот , како никогаш до сега .
Таа камера наштетува , во принцип, на работата на полицијата да се справи со криминалот . Истата таа полиција повеќе се ангажира за наплата на казни отколку на гонење џепароши и сл.

--- надополнето ---

21 век е поѓаволите. Време што кога бев помал со радост го чекав за да може да уживам во еден куп благодети. Тоа што некои не ја разбираат технологија, се плашат од истата, не значи дека сите ние треба да живееме исто ко да е 1980та. Само дајте му време на овој проект да биде финализиран.

Меѓу другото спомнав синхронизација на камерите со џи-пи-ес уреди, ама бидејќи добар дел од луѓето ме прочитаа џи-пи-задник уреди, се откажувам од намерата да пишувам повеќе на оваа тема.

Хм, дали знаеш како поминуваат на Косово криминалците , дали знаеш колку калашњикови има во Македонија , илегално , ......?
Дали имаш замисла као тука да се искористи технологијата која ја применува САД на границата со Мексико ....

Ај пријатно !

Таа камера наштетува , во принцип, на работата на полицијата да се справи со криминалот . Истата таа полиција повеќе се ангажира за наплата на казни отколку на гонење џепароши и сл.

--- надополнето ---

Хм, дали знаеш како поминуваат на Косово криминалците , дали знаеш колку калашњикови има во Македонија , илегално , ......?
Дали имаш замисла као тука да се искористи технологијата која ја применува САД на границата со Мексико ....

Ај пријатно !
Како може да наштети/спречи полицаец да се справи со криминал?

--- надополнето ---

Ај пријатно !

Се во свое време. Во Америка откако завршија со ставање камери по улиците се фрлија на инсталација на фенси-шменси опрема за да се борат со дрогата што се внесува од Мексико кај нив.

Тоа што велиш зголемен обем на криминални дејанија, секогаш има бранови кога бандите и поединците јуришно работат додека полиција не испоапси голем дел од нив, и потоа стрпа зад решетки. Потоа неколку години затишје, па пак нов бран на криминал.

Пред појавата на алфите немаше во Македонија криминал? Имаше многу повеќе отколку што има сега. Но таа мерка на МВР даде резултати на терен. ЗАТОА да му дадеме обид на овој систем да работи одредено време, па потоа да ги сумираме резултатите. Мислам дека така би било сосема фер.

Како може да наштети/спречи полицаец да се справи со криминал?

На мое прашање , зашто нема некој да патролира низ населбата , одговори младото дека , нарадено му е да седи на тој и тој ќош и да казнува пешаци , и дека само двајца биле на тој реон преку ден ....
Фала , пријатно , му реков .

--- надополнето ---

ОПОЗИЦИЈАТА БАРА ОДГОВОРНОСТ ЗА ЧЕСТИТЕ РАЗБОЈНИШТВА

Груевски: Нема зголемен криминал
Опозицијата бара одговорност од премиерот Никола Груевски за зголемување на криминалот во последната недела во Македонија. Пратеникот Јани Макрадули, на пратенички прашања го потсети премиерот Груевски дека за седум дена се случиле четири убиства, а дневно се провалува во шест коли и во три стана. Тој смета дека поради последните разбојништва, граѓаните се чувствуваат небезбедни и незаштитени.
"Ваков криминал нема ни во таканаречени банана држави. Што планирате да преземете против друмските банди", праша Макрадули.
Премиерот Груевски негираше дека е
зголемен криминалот во последно време туку, напротив, полицијата успеала да реши доста случаи.

Па кога ќе стават камера нема да стојат поред неа и да сликаат. Претпоставувам дека преку камерите до централната единица од каде лицето кое направило прекршок ќе си добие писмо со слика и белешка...со тоа ќе се ослободат 2-3 полицајци кои претходно седеле кај пешачкиот и казнувале.
Опозицијата бара одговорност од премиерот Никола Груевски за зголемување на криминалот во последната недела во Македонија. Пратеникот Јани Макрадули, на пратенички прашања го потсети премиерот Груевски дека за седум дена се случиле четири убиства, а дневно се провалува во шест коли и во три стана. Тој смета дека поради последните разбојништва, граѓаните се чувствуваат небезбедни и незаштитени.

Btw, изјавите на политичарите не ме интересираат-сето тоа се поени. Она што се случува на улица, тоа ми е побитно.

Мешаш надлежности на одделенијата во полицијата. Имаш сообраќајна полиција, општо полиција, и алфи. Пешаците (читај оние кои ги газат пешаците) се надлежност на сообраќајците и точка. Општата полиција си е општа полиција. И третите се алфите на кои од голема помош ќе им биде системов, затоа што оние што ќе бидат во видео надзор коретно ќе им опишат како изгледа прекршителот, и тие полесно ќе го најдат.

Па кога ќе стават камера нема да стојат поред неа и да сликаат. Претпоставувам дека преку камерите до централната единица од каде лицето кое направило прекршок ќе си добие писмо со слика и белешка...со тоа ќе се ослободат 2-3 полицајци кои претходно седеле кај пешачкиот и казнувале.

Btw, изјавите на политичарите не ме интересираат-сето тоа се поени. Она што се случува на улица, тоа ми е побитно.

Не го разбра вицот , нели ?
Полицаецот добил наредба да казнува , а не да биде сервис на граѓаните . Добар виц , нели ?
И , кога се има таква филозофија за улогата на полицијата , не очекувај дека ти си центарот на светот .

Во однос на политичарите .
Не се негира просекот кој е изнесен , туку се констатира дека тие криминалци се фатени , што само значи дека истите криминални дејанија постоеле , дека тој криминал е направен .

Јас очекувам и информација колку казни се напишани и колкав е просекот од полицаец за напишани прекршочни казни , во евра ќе молам .

Не го разбра вицот , нели ?
Полицаецот добил наредба да казнува , а не да биде сервис на граѓаните . Добар виц , нели ?
И , кога се има таква филозофија за улогата на полицијата , не очекувај дека ти си центарот на светот .

Во однос на политичарите .
Не се негира просекот кој е изнесен , туку се констатира дека тие криминалци се фатени , што само значи дека истите криминални дејанија постоеле , дека тој криминал е направен .

Јас очекувам и информација колку казни се напишани и колкав е просекот од полицаец за напишани прекршочни казни , во евра ќе молам .
Ама и ти не го разбра она погоре. Колку и да сум против тие камери, наместо да стои сообраќајна полиција, камерите ќе бележат/снимаат прекршоци па дел од сообраќајната ќе му се најде друго корисно место.
Но што е со оваа реченица
Полицаецот добил наредба да казнува , а не да биде сервис на граѓаните .
велиш кога казнува дека не е сервис на граѓаните? Со казнувањето од било кој вид -од палење цигара преку незастанување на пешачки до погрешно паркирање...сето тоа е сервис на државата и граѓаните.
Криминалот е зголемен, да. Овој податок е од статистика
Во 2009 година, во споредба со 2008 година, бројот на осудените полнолетни лица е зголемен за 3,1%, а бројот на обвинетите лица, исто така, е зголемен за 5,3%.
Бројот на пријавените малолетни лица - сторители на кривични дела во 2009 година изнесува 1519 и во споредба со истиот период од претходната година е зголемен за 12,1%.
Исто така, во 2009 година, во споредба со 2008 година, бројот на осудените малолетни лица - сторители на кривични дела е зголемен за 4,6%.
посебно малолетничкиот криминал. Непоставување на камери нема да го намали, истиот зависи од многу фактори. Но за таа работа си има стручни лица, да не навлегуваме во подробности како лаици.
Само да додадам -секогаш каде што човек живее, смета дека е најтешко, најлоши се условите, најмногу има криминал...како споредба, во една книга најдов некои податоци за насилство во Шведска -18% од жените имале закани од мажи, 46% од жените биле нападнати од мажи, 92% од тие напади не биле пријавени од икс причини. А ние сметаме дека жената во Македонија е најмалтретирана...тоа е затоа што другите држави, нивните услови ниту ги знаеме. Во Париз во центарот на градот (и некои други делови од градот) воопшто навечер не е препорачливо да се излезе во прошетка-ова е според нашинци кои живеат таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom